Stilen er død, men teksten lever

Kurset er overtegnet, men de er muligt at blive skrevet på en venteliste.

Målgruppe

Dansklærere i 6.-9. klasse

Underviser
Charlotte Rytter, lærebogsforfatter og danskkonsulent

Skriftlig fremstilling har udviklet sig markant de sidste par år. Vi sætter spot på, hvad eleverne rent faktisk skal lære anno 2020, og hvad der skal være styrende i årsplanen og i de konkrete forløb. Kom og få næring, mening og motivation til glæde for både dig som dansklærer og dine elever. 

Kurset giver dig overblik over den alsidige årsplan for skriveundervisningen, indblik i de 9 fokuspunkter og inspiration til, hvordan du tilrettelægger undervisningen i praksis uden at miste pusten. Du får konkrete bud på, hvordan du kan tænke i progression, følge en rød tråd og udvikle et fagsprog om skriftlighed. Vi bygger bro mellem planlagte forløb og det, som eleverne skal undervises i, og du kommer til at arbejde med din egen årsplan og finpudsning af et konkret undervisningsforløb, du kan gennemføre i din egen klasse.

Kurset er praksisnært, og der vil være konkret ideer lige til at bruge i din egen undervisning. Du bliver blandt andet introduceret til elevvenlige metaforer som fremstillingsbussen, proceslagkagen og teksthuset.

Indhold
Overblik over de vigtigste pejlemærker i skriveundervisningen
Indblik i og forståelse af udviklingen i skriftlig fremstilling
Fokus på den alsidige årsplan og fokuspunkter i de enkelte forløb
Inspiration til imiterende skrivning, omskrivning og brug af korte skriveøvelser i undervisningen

Mål
Du får overblik over, hvad der skal være i fokus i skriveundervisningen, og får inspiration til nye tilgange, metoder og principper, der kan give ny energi og glæde i din egen praksis. 

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.


 
CFU209042

Kursusdatoer

tir 29/09/2020 - 09:00 til 15:00

CC - K2.05 (34 pers.)
Humletorvet 3 | 1799 | København V
Underviser:

Charlotte Rytter

Lærebogsfordatter, lærer og danskkonsulent

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Tirsdag d. 29. september 2020 kl. 9:00 til 15:00

Antal kursusdage: 

1

Adresse

CC - K2.05 (34 pers.)
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

1200,00 kr.

Kursusnr: 

209042