Sproglig succes med chunks

Målgruppe
Tysk- og fransklærere

Undervisere
Jette von Holst-Pedersen, lektor ved KP, og Danièle Eychenne, pædagogisk konsulent på CFU

Klæd dine elever på til at kunne kommunikere allerede fra deres første møde med tysk eller fransk. Ved at anvende chunks som det bærende element i den kommunikative fremmedsprogsundervisning og lade eleverne imitere og gentage eksisterende sprog kommer de meget hurtigt i gang med at producere sprog. Et stort ordforråd og kendskab til chunks giver nemlig aktive sprogbrugere.

Chunks er et centralt begreb i de nye faghæfter for fremmedsprog. På dette kursus indkredser og udfolder vi begrebet chunks som et stillads for sproglig udvikling af et fremmedsprog. Vi har især fokus på den mundtlige kommunikationsfærdighed. Vi indleder med en fælles teoretisk del, der definerer chuncks og placerer dem i en sprogtilegnelseskontekst. Ligeledes arbejder vi med at identificere chunks i fx skrevne tekster.

Derefter følger en workshop-del for henholdsvis tysk- og fransklærere. Her arbejder vi med at formulere opgaver til egen undervisning, der anvender chunks som det bærende element. Vi tager udgangspunkt i relevante klassetrin og aktuelt undervisningsmateriale.

Mål
Du får kendskab til og indsigt i, hvordan chunks kan spille en afgørende og konstruktiv rolle i elevernes sprogtilegnelsesproces - og give dem tryghed i sproget og dermed udvikle deres kommunikative kompetence på fremmedsproget.

CFU209005

Kursusdatoer

tir 06/10/2020 - 09:00 til 15:00

CC - K2.05 (34 pers.)
Humletorvet 3 | 1799 | København V
Underviser:

Danièle Eychenne

Pædagogisk konsulent på CFU, fransklærer

Jette von Holst-Pedersen

Lektor, cand. mag., master i fremmedsprogspædagogi

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Tirsdag d. 6. oktober 2020 kl. 9:00 til 15:00

Antal kursusdage: 

1

Adresse

CC - K2.05 (34 pers.)
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

1250,00 kr.

Kursusnr: 

209005