Regnestrategier - for mellemtrinnet

Hjælp dine elever med at videreudvikle gode og fleksible regnestrategier. På kurset får du idéer og inspiration til, hvordan du kan sætte fokus på regnestrategier og sætte dem ind i en didaktisk sammenhæng. Du vil blive præsenteret for masser af aktiviteter, som kan bruges direkte i undervisningen.

Alt for mange elever ender i matematikvanskeligheder, fordi de sidder fast i rigide tællestrategier, og forskning har vist, at udvikling af hensigtsmæssige regnestrategier har betydning for det videre udviklingsforløb i matematik.

Vi stiller derfor skarpt på, hvad der egentlig menes med fleksible regnestrategier, og hvordan vi helt konkret kan tilrettelægge vores undervisning, så eleverne får mulighed for at udvikle mange forskellige strategier og bliver vant til at tænke fleksibelt. Vi tager udgangspunkt i strategier til addition og multiplikation af små tal, og hvordan vi går fra disse første strategier til regning med større tal. Der vil være masser af deltageraktiviteter, som kan bruges direkte i undervisningen samt præsentation af (og refleksion over) forskellige regnemetoder. Som en del af arbejdet med regnestrategier vil vi også komme ind på betydningen af en stærk talforståelse, samt hvilken didaktisk tilgang det kræver af os som lærere at sætte fokus på regnestrategier.

Mål
- Du får indblik i teori og forskning omkring arbejdet med regnestrategier.
- Du får nye idéer til arbejdet med regnestrategier.
- Du får didaktisk indsigt i forskellige regnemetoder.

Målgruppe
Matematiklærere i 4.-6. klasse.

 

CFU 299031

 

Kursusdatoer

tir 29/10/2019 - 09:00 til 15:00

CC - K2.06 (30 pers.)
Humletorvet 3 | 1799 | København V
Underviser:

Maria Grove Christensen

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Tirsdag d. 29. oktober 2019 kl. 9:00 til 15:00

Antal kursusdage: 

1

Adresse

CC - K2.06 (30 pers.)
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

1300,00 kr.

Kursusnr: 

299031