Regnestrategier - for de yngste

Målgruppe
Matematiklærere i 0.-3. klasse

Underviser
Maria Grove Christensen, matematikkonsulent, matematikvejleder og lærer


Forskning har vist, at udvikling af hensigtsmæssige regnestrategier har betydning for det videre udviklingsforløb i matematik. Alt for mange elever ender i matematikvanskeligheder, fordi de sidder fast i rigide tællestrategier.

Vi stiller derfor skarpt på, hvad der egentlig menes med fleksible regnestrategier, og hvordan vi helt konkret kan tilrettelægge vores undervisning, så eleverne får mulighed for at udvikle mange forskellige strategier og bliver vant til at tænke fleksibelt allerede fra deres første møde med tal og regning i skolen.

Vi vil fordybe os i forskellige strategier til addition og subtraktion med små tal, men også komme ind på, hvordan vi går fra disse første strategier til regning med større tal. Der vil være masser af deltageraktiviteter, som kan bruges direkte i undervisningen både til arbejdet med regnestrategier, men også til opbygning af det fundament, som strategiudviklingen skal udspringe fra.

Som del af arbejdet med regnestrategier vil vi også komme ind på betydningen af en stærk talforståelse, samt hvilken didaktisk tilgang det kræver af os som lærere at sætte fokus på regnestrategier.

Mål
Du får indblik i teori og forskning omkring arbejdet med regnestrategier og får inspiration til, hvordan du kan sætte fokus på regnestrategier i din egen undervisning.

 

CFU 209038


Kursusdatoer

man 26/10/2020 - 09:00 til 15:00

CC - K2.05 (34 pers.)
Humletorvet 3 | 1799 | København V
Underviser:

Maria Grove Christensen

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Mandag d. 26. oktober 2020 kl. 9:00 til 15:00

Antal kursusdage: 

1

Adresse

CC - K2.05 (34 pers.)
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

1300,00 kr.

Kursusnr: 

209038