Realisme i ungdomslitteratur og lydfortællinger

i udskolingen

Målgruppe
Dansklærere i udskolingen

Underviser
Trine May, læremiddelforfatter

Hvad kendetegner den nye, realistiske ungdomslitteratur? Alvor, grundig research, tilstedeværelse af andre medier, autentiske miljøer og multimodalitet er blot nogle af tendenserne.

Vi sætter spot på de nyeste værker, og du får konkrete idéer til, hvordan arbejdet med et hovedværk kan organiseres, så alle elever er med – og alle engageres i litteraturen. Vi kommer desuden omkring, hvordan arbejdet med noveller og multimodale fortællinger som graphic novels kan tilrettelægges og gennemføres, så vi både udvikler elevernes læse- og fortolkningskompetence.

Herefter vender vi blikket mod den fremadstormende genre lydfortællinger. Vi lytter til uddrag, og du præsenteres for idéer til, hvordan arbejdet med analyse og fortolkning af lydfortællingerne kan praktiseres ved hjælp af redskaber fra retorikkens værktøjskasse. Vi kommer også ind på, hvordan lydfortællinger kan indgå i afgangsprøven.

Mål
Du får:
• indsigt i, hvad der kendetegner den nyere realistiske ungdomslitteratur
• indblik i, hvordan arbejdet med et hovedværk kan organiseres, så alle elever er med
• konkrete idéer til, hvordan arbejdet med noveller, multimodale fortællinger og lydfortællinger kan tilrettelægges, så både elevernes læse- og fortolkningskompetence udvikles.

CFU209011

 


Kursusdatoer

tir 08/09/2020 - 09:00 til 15:00

CC - K2.06 (30 pers.)
Humletorvet 3 | 1799 | København V
Underviser:

Trine May

Læremiddelforfatter

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Tirsdag d. 8. september 2020 kl. 9:00 til 15:00

Antal kursusdage: 

1

Adresse

CC - K2.06 (30 pers.)
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

1200,00 kr.

Kursusnr: 

209011