På opdagelse i kulturdimensionen

- praksisanbefalinger

Målgruppe
Engelsk-, tysk- og fransklærere på mellemtrinnet og i udskolingen

Undervisere
Maria Pia Pettersson Lektor Ph.d. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Helle Rodenberg, Danièle Eychenne og Christina Hellensberg, CFU, KP

I Fælles Mål for alle tre fremmedsprog lægges der vægt på dannelsesaspektet, både det sproglige og det kulturelle.  Elevernes mange forskellige erfaringer med sprog og kulturer skal medtænkes i undervisningen, når vi har fokus på kulturdimensionen. Hvordan kan du tage hånd om den komplekse opgave og indfri de ambitioner, der ligger i Fælles Mål?

Dagen indledes med et oplæg med afsæt i et nyt forskningsprojekt, der har undersøgt, hvordan kulturdimensionerne afspejler sig i elevers interaktion og praksisser i klasserummet. Oplægget formidler projektets resultater og kommer med bud på praksisanbefalinger.

Efterfølgende arbejder vi i sproggrupper for engelsk, tysk og fransk, hvor vi diskuterer praksisanbefalingerne. Vi undersøger, hvordan tilgangen i udvalgte læremidler er, og ser på, hvordan vi i egen praksis kan medtænke anbefalingerne.

Mål
• Du får kendskab til, hvordan interkulturel og kommunikativ kompetence afspejler sig i elevers interaktion og praksisser i klasserummet. 
• Du får indsigt i, hvad anbefalingerne betyder for din praksis og dit fokus på kultur- og samfundskompetence i fremmedsprogsundervisningen.
• Du får redskaber til at undersøge, hvad forskellige elevafsæt betyder, når du anvender opgaver vedr. kulturaspekter i læremidler.

CFU209007

Kursusdatoer

tor 12/11/2020 - 09:00 til 15:00

CC - K2.06 (30 pers.)
Humletorvet 3 | 1799 | København V
Underviser:

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Torsdag d. 12. november 2020 kl. 9:00 til 15:00

Antal kursusdage: 

1

Adresse

CC - K2.06 (30 pers.)
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

1900,00 kr.

Kursusnr: 

209007