På opdagelse i kulturdimensionen

- praksisanbefalinger

Målgruppe
Engelsk-, tysk- og fransklærere på mellemtrinnet og i udskolingen

Undervisere
Maria Pia Pettersson Lektor Ph.d. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Helle Rodenberg, Danièle Eychenne og Christina Hellensberg, CFU, KP

I Fælles Mål for alle tre fremmedsprog lægges der vægt på dannelsesaspektet, både det sproglige og det kulturelle.  Elevernes mange forskellige erfaringer med sprog og kulturer skal medtænkes i undervisningen, når vi har fokus på kulturdimensionen. Hvordan kan du tage hånd om den komplekse opgave og indfri de ambitioner, der ligger i Fælles Mål?

Dagen indledes med et oplæg med afsæt i et nyt forskningsprojekt, der har undersøgt, hvordan kulturdimensionerne afspejler sig i elevers interaktion og praksisser i klasserummet. Oplægget formidler projektets resultater og kommer med bud på praksisanbefalinger.

Efterfølgende arbejder vi i sproggrupper for engelsk, tysk og fransk, hvor vi diskuterer praksisanbefalingerne. Vi undersøger, hvordan tilgangen i udvalgte læremidler er, og ser på, hvordan vi i egen praksis kan medtænke anbefalingerne.

Mål
• Du får kendskab til, hvordan interkulturel og kommunikativ kompetence afspejler sig i elevers interaktion og praksisser i klasserummet. 
• Du får indsigt i, hvad anbefalingerne betyder for din praksis og dit fokus på kultur- og samfundskompetence i fremmedsprogsundervisningen.
• Du får redskaber til at undersøge, hvad forskellige elevafsæt betyder, når du anvender opgaver vedr. kulturaspekter i læremidler.

På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og ansigtsmaske såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU209007

Kursusdatoer

tor 12/11/2020 - 09:00 til 15:00

CC - K2.06 (30 pers.)
Humletorvet 3 | 1799 | København V
Underviser:

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Torsdag d. 12. november 2020 kl. 9:00 til 15:00

Antal kursusdage: 

1

Adresse

CC - K2.06 (30 pers.)
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

1900,00 kr.

Kursusnr: 

209007