Madkundskab

Beskrivelse

Formål
Formålet med kurset er at give deltagerne kompetencer til at varetage engageret, fagligt solid, varieret og inspirerende undervisning i faget madkundskab både obligatorisk og på valghold.

Indhold
På kurset kommer du som deltager til at arbejde praktisk og teoretisk med mad, madlavning og måltider i et sundhedsmæssigt, bæredygtigt og kulturelt perspektiv. Der vil være fokus på den naturvidenskabelig dimension som en faglig ballast til at kunne forstå sundhed og bæredygtighed. Vi vil arbejde med mad som et vigtigt læremiddel til at opnå forståelse for madens fysisk kemiske egenskaber samt madens smag og æstetik. Vi vil også arbejde med integrering af eksperimentel undervisning som stilladserende for læring af faglige begreber. Vi vil arbejde med vild mad, kreativitet og smagsdidaktik, stillingtagen til bæredygtighedens mange facetter samt praksisfaglighed og håndværkets kvalificering.

Herudover består kurset af oplæg, diskussioner om maddannelse og madkundskabsdidaktik og hvordan mange nye tiltag kan bidrage til kvalificering af både obligatorisk madkundskab og valgfag. Deltagerne afprøver egne udviklede undervisningstiltag på deres respektive skoler i løbet af kursusforløbet.

Målgruppe

Madkundskabslærere på alle klassetrin - også i udskolingen

Undervisere

Mathias Skovmand, Adjunkt, kandidat i fødevarevidenskab
Helle Brønnum Carlsen, lektor, ph.d i mad og æstetik

Tid

28.08.2019, kl. 13.00-17.00
04.09.2019, kl. 13.00-17.00
11.09.2019, kl. 13.00-17.00
14.09.2019, lørdag 8 timer.
18.09.2019, kl. 13.00-17.00
25.09.2019, kl. 13.00-17.00
02.10.2019, kl. 13.00-17.00
30.10.2019, kl. 13.00-17.00
06.11.2019, kl. 13.00-17.00

Varighed

40 timer

Praktiske oplysninger

Nummer: 

295054

ECTS-point: 

1,45 ECTS-point

Pris: 

11.600 kr.

Dato:

Onsdag d. 28. august 2019 til Onsdag d. 6. november 2019

Adresse:

Campus Carlsberg, Humletorvet 3
1799 København V