Gorilla

- viser dig vej i junglen af tekster

Indledning
Kurset tilbyder et nyt, anderledes og tidssvarende bud på mellemtrinnets danskundervisning ud fra en helt ny, digital undervisningsplatform, udviklet af Trine May og Susanne Arne-Hansen.

Med kurset får du både ny viden, faglig indsigt og masser af inspiration til din undervisning – om du bruger undervisningsplatformen Gorilla eller ej.

Målgruppe
Lærere, der underviser i dansk i 3.-6. klasse.

Mål
At deltagerne får ny inspiration til arbejdet med multimodale tekster.

Indhold
Med multimodalitet som omdrejningspunkt kan danskfaget angribes ud fra de tre vinkler Litteratur, fagtekster og medier.

Litteraturvinklen indeholder forløb om visuelle fortællinger som moderne billedbøger, tegneserier, graphic novels m.v. Vinklen om fagtekster kredser bl.a. om mulitmodale biografier, webdoks, reklamer m.v. Mediedelen består af forløb om tv-analyse, podcast, web, YouTube m.v.

Selv om vejene er fleksible, har materialet en tydelig progression, og på elevernes tur i junglen af tekster kommer de omkring alle fire kompetenceområder: Læsning, Fortolkning, Fremstilling og Kommunikation. Det enkelte område sættes i spil, hvor det er relevant.

Vi har:

  • Håndplukket i cremen af ny, nordisk børnelitteratur, nyskrevne fagtekster og vedkommende medier.
  • En tydelig progression, så der konsekvent indledes med grundforløb, hvorfra der trinvist bygges ovenpå, videreudvikles og nuanceres.
  • Høj grad af stilladsering og altid en samarbejdende og kreativ tilgang, der ofte ender i elevernes fremstilling af et produkt – digitalt, analogt eller live ude i verden.

Arrangør
Center for Undervisningsmidler Bornholm ved Maiken Adelsten.

Kursusdatoer

man 09/03/2020 - 13:00 til 16:00

| 0 |
Underviser:

Trine May

Lærebogsforfatter

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Mandag d. 9. marts 2020 kl. 13:00 til 16:00

Antal kursusdage: 

1

Pris: 

795,00 kr.

Kursusnr: 

109406