Dataforståelse

Når vi i dag benytter sociale medier, hjemmesider og apps afgiver vi alle data i større eller mindre grad. Det giver os mange muligheder, men det giver også adgang til vores privatliv og øger risikoen for udnyttelse til kommercielle eller kriminelle formål. Vi skal blive mere bevidste om hvordan data bruges og udnyttes. Derfor vil Center for Undervisningsmidler og LB Forsikring (Lærerstandens Brandforsikring) sammen med dataetisk ekspert, Pernille Tranberg, uddanne 1200 lærere i dataforståelse, så de kan sikre, at deres elever bliver bedre til at forstå data i en verden, hvor deres data er helt centrale.

Vil du blive klogere på, hvordan du underviser dine elever i forståelse af data og brug af data på sociale medier og apps?

LB Forsikring har sammen med Center for Undervisningsmidler og dataetisk ekspert, Pernille Tranberg, udviklet et undervisningsforløb målrettet lærere i 5.-10. klasse, som ønsker at få redskaber og viden til undervisning i dataforståelse.

Gennem en tre-timers workshop indeholdende konkrete øvelser og en lærermanual vil Projekt Dataforståelse lægge sig op af det forsøg, som Undervisningsministeriet allerede har igangsat, nemlig det tre-årige pilotprojekt med 46 skoler, der arbejder med et nyt tværgående fag, Teknologiforståelse. 

På en tre-timers gratis workshop i København vil du få en grundig indføring i forståelsen af data i et didaktisk perspektiv og få konkrete øvelser og forløb til brug i din undervisning.

Kursusdatoer

tir 10/12/2019 - 14:00 til 17:00

CC (faglokale)
Humletorvet 3 | 1799 | København V
Underviser:

Lonnie Sørensen

pædagogisk didaktisk it-konsulent

Pernille Tranberg

Dataetisk rådgiver

Andreas Binggeli

pædagogisk konsulent på CFU/Future Classroom Lab

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Dato

Tirsdag d. 10. december 2019 kl. 14:00 til 17:00

Antal kursusdage: 

1

Adresse

CC (faglokale)
Humletorvet 3
1799 København V

Pris: 

0,00 kr.

Kursusnr: 

299082