Optagelse

Hvis du vil søge optagelse på uddannelsen til tekstilformidler, sker det gennem Den Koordinerede Tilmelding (KOT). Du skal søge digitalt på www.optagelse.dk med din personlige NemID.

Tekstilformidleruddannelsen optager kun studerende gennem kvote 2. Ansøgningsfristen er 15. marts kl. 12.00.

Adgangskrav

Det er vigtigt, at du orienterer dig om de specifikke krav, der gælder for at søge optagelse på tekstilformidleruddannelsen. Bemærk at du kun kan søge i kvote 2, og at du desuden skal til en samtale og optagelsesprøve.

Optagelsesprøve og samtale i april

Du indkaldes til optagelsesprøve og samtale, hvis du opfylder adgangskravene.

Prøve og samtaler finder sted i april måned. Her skal ansøgerne vise deres forudsætninger for at arbejde med ideudvikling i forhold til tekstil. Ansøgerne får en case, hvor de skal komme med forslag til løsning – ideen udformes som tegning eller collage. Tekstilfaglige forudsætninger viser ansøgerne ved, at de har et beklædningsprodukt med, som de selv har syet.

Tekstilfaglige forudsætninger

Det vigtige er, at du har erfaring med at sy. Det kan du have fået ved, at du har syet i din fritid igennem hele livet – eller du har været på en højskole med et tekstilværksted. Hvis du slet ikke har nogen erfaring med at sy, så skal du tage nogle kurser i beklædningssyning fx på aftenskole (eller et kursus, som UCC udbyder – se under Kurser her på hjemmesiden).

Plads til 48 studerende

48 af de ansøgere, som har været til samtale, får mulighed for at starte på tekstilformidleruddannelsen i september samme år som optagelsesprøven har fundet sted.