Tekstildesign og håndværk

Der undervises i Beklædningsformgivning, Broderiformgivning, Tekstiltryk, i Tekstillære herunder Strik og i Design.

Hovedvægten er på Beklædning; der arbejdes med broderi, tekstiltryk og strik som dekoration af beklædningen.

Beklædningsformgivning

Konstruktion af personlig grundform, eksperimenterende og traditionelle øvelser i tilskæring, drapering og syteknik, øvelser i beklædningsdesign - historiske, klassiske og nutidige snit - med henblik på, at den studerende får værktøjer til arbejdet med ideer.

Broderiformgivning

Faget rummer eksperimenter med de mange udtryksmuligheder inden for broderi. Der arbejdes med hånd- og maskinsyede broderiteknikker, der eksperimenteres med teknikker og materialer for at udvikle broderiets formsprog og ændre stoffernes strukturer.

Tekstiltryk

Faget rummer teoretisk og praktisk arbejde med samspillet mellem farve, former, størrelse og udtryk, med forskellige materialer og trykteknikker, designproces og mønsterudvikling med fokus på trykkets anvendelse i beklædning.

Tekstillære og herunder Strik

Tekstillære handler om tekstile råmaterialers oprindelse og forarbejdning, tekstile materialers opbygning og brugsegenskaber, anvendelse og vedligeholdelse. I faget gennemgås fremstillingsformer fra fiber til færdigt produkt (garn og metervare) produktionsformer, vedligeholdelse, miljøbelastning og bæredygtighed, økonomi, teknologisk udvikling, forbrug og markedsmekanismer.

Design

Her arbejdes med designprocesser, designanalyse, kompositionsbegreber og formbegreber, med design af mønstre/ornamenter til broderi og tekstiltryk.
Den studerende lærer om elementær farvelære, farvekontraster, farvefænomener, farvers virkninger og udtryksmuligheder.