Sara stormer frem

Sara Storm startede med at sy til sig selv, mens hun læste til tekstilformidler. I dag er der rift om den 27-årige tøjdesigners kreationer, bl.a. lækre, lange cardigans, jumpsuits med flæser og korte, blomstrede kjoler, som hun sælger over nettet.

Sara Storm kunne stort set ikke sy, da hun startede på sin uddannelse til tekstilformidler. Hun har altid været superkreativ, men ikke bag en symaskine. Det fik hun hurtigt lært på studiet, og ofte, når hun havde syet enkle designs til sig selv, fx en posekjole eller en nederdel, blev hun bedt om at sy ’en mage til’ af venner eller bekendte.

I dag er der lynende travlt hos Sara Storm på Nordre Fasanvej på Frederiksberg, hvor hun laver alt det tøj, som hendes voksende kundekreds efterspørger. Det er fire år siden, den 27-årige tøjdesigner etablerede firma i eget navn, og i dag har Sara Storm så travlt, at hun nu må lægge en del af produktionen ud til en systue i et andet europæisk land. For hun kan simpelthen ikke følge med efterspørgslen ved symaskinen. Heller ikke selv om hun typisk har 1-2 praktikanter eller medhjælpere tilknyttet.

Kickstart med flyverdragt

Jeg er lykkelig over, at jeg kan leve af at lave tøj, hvilket jo er min drøm. Jeg er ikke så interesseret i fashion, som man ser det på catwalks, for det er tit lidt kunstigt og svært at gå med i virkeligheden. Jeg har min egen stil, som er feminin, enkel og med karakteristiske deltaljer som fx flæser eller stilfulde snit. Jeg laver kun få stykker tøj af gangen, så mine kunder får noget, der er særligt, og som ikke hænger i alle butikker,” siger Sara Storm.

Faktisk var det en helt særlig flyverdragt til kvinder, der for alvor satte gang i virksomheden. På tekstilformidlerstudiet fik Sara Storm og hendes medstuderende til opgave at lave et stykke tøj, og hun ville bare lave flyverdragten, selvom det var en stor mundfuld så tidligt i uddannelsesforløbet.

Interessen for min snowsuit, som jeg kalder den, spredte sig på de sociale medier, så jeg fik pludselig meget travlt. Jeg ramte noget med det design, de blev revet væk, og jeg laver flere i efteråret, men i andre farver. Jeg laver højst cirka 50 af det samme stykke tøj,” siger Sara Storm.

Unge kreative kvinder er på nettet

De første fire år har al markedsføring og salg udelukkende foregået via facebook og Instagram. Her bliver hun fulgt af tusindvis af især 18-35-årige kvinder, der er faldet for Sara Storms tøj, og som følger hende på de sociale medier, når hun får en idé til et nyt design eller er i fuld gang ved symaskinen. Undervejs fungerer hun selv som model, hvis hun altså ikke får hjælp af en af sine mere kendte kunder, bloggeren og sangeren Saseline Sørensen.

Den tætte dialog med kunderne har været afgørende for Sara Storms succes.

”Når jeg kommunikerer med mine kunder, som især er yngre kvinder, så får vi en tæt kontakt. Jeg kan fx spørge dem, om min nye lange nederdel skal være olivengrøn eller rosa, eller teste, om der er interesse for en ny t-shirt. I dag finder unge, modeinteresserede og kreative kvinder inspiration på nettet i langt højere grad end i trykte medier. Derfor er det vigtigt, at jeg er nærværende på de sociale medier,” siger hun.

Tror ikke på butikker

Sara Storm er netop er gået i luften med en ny website, hvor man kan købe hendes tøj, og hvorfra hun også blogger om sit design. Faktisk tror hun ikke rigtig på butikker. I hvert fald ikke hvis man som hun selv skal sælge mindre kollektioner i eget design til rimelige priser.

”Jeg laver tøj til de piger, der er meget modebevidste, og som selv har en sikker stil. De ønsker tøj, som ikke alle andre har, som er klædeligt og af god kvalitet. Faktisk kan jeg se mig selv i mange af de unge piger, som følger mig. De er måske lige gået ud af gymnasiet, og har selv en drøm om at blive selvstændige tøjdesignere. Det kan jeg jo kun opfordre dem til, selvom det er en hård branche, som ikke kun kræver dygtighed, men også et godt netværk og lange arbejdsdage,” siger hun.

Sara Storm

Om Sara Storm

Råd fra Sara Storm