Praktiske oplysninger

Økonomi (praktik- og studieophold)
Praktik i udlandet er ulønnet, men du modtager i stedet SU som udeboende i perioden. Kontakt SU-kontoret for nærmere information.

I Europa kan du søge Erasmus stipendium, hvis du er afsted mindst 2 måneder, og hvis du rejser til Norden og de Baltiske lande er der mulighed for Nordplus-stipendier. Yderligere kan du som studerede selv søge fonde i forbindelse med dit praktikophold.

Sprogkundskaber og formalia på Erasmusophold i Europa
Modtager du Erasmus stipendium for et praktik- eller studieophold, skal du være opmærksom på, at du kan blive bedt om at tage en sprogtest før og efter dit ophold, da man ønsker at undersøge, hvordan sprogkompetencer har ændret sig på det arbejdssprog, man har anvendt – f.eks. engelsk. Derudover skal der udfyldes papirer (learning agreement) i forhold til ansøgningen i samarbejde med den internationale koordinator, og du skal udfylde en evaluering afslutningsvis for at få de sidste penge udbetalt – en del betales i starten og resten efter endt ophold.

Ansøgning om ophold i udlandet
Til studie- og praktikophold i udlandet skal du allerførst kontakte din internationale koordinator og arrangere et møde. Du skal derefter skrive en motiveret ansøgning og sende den på mail til din koordinator. I ansøgningen kan du f.eks. skrive:

  • Hvor vil du hen?
  • Hvorfor vil du af sted?
  • Hvad forventer du fagligt at få ud af opholdet, som du ikke kan få i DK?
  • Hvad er dine rejseerfaringer eller andre kulturelle erfaringer og hvordan forventer du, at tackle uforudsete forhold?

Du skal have bestået alle dine prøver og afleveret alle opgaver og vedhæfte en udskrift for dette i mailen, som du selv skal hente fra id.ucc.dk.

Din ansøgning vil blive vendt med studievejleder og/eller undervisere, og du kan først tage af sted, når denne er godkendt.

For tværprofessionelle fag skal du følge ansøgningsproceduren, som den beskrives i det materiale, som du får adgang til, når du kan tilmelde dig.