Indehaver af konsulenthus: Psykomotoriske terapeuter er stærke inden for arbejdsmiljø

Gennem 25 år har Tonus i Hellerup bistået en lang række offentlige og private virksomheder med viden og behandling, der giver en bedre arbejdsplads og gladere medarbejdere. Både indehaver Pernille Mørup og hendes ansatte er psykomotoriske terapeuter.

Lige siden Pernille Mørup for 25 år siden fik sit eksamensbevis i hånden, har hun haft susende travlt. Som psykomotorisk terapeut og indehaver af konsulenthuset Tonus er hun – og hendes medarbejdere – efterspurgt af ministerier, kommuner, interesseorganisationer og virksomheder som Accenture, Nykredit og Pfizer. Her leverer de ydelser som fx udarbejdelse af APV, stressforebyggelse, rådgivning omkring psykisk arbejdsmiljø og ergonomi samt psykomotorisk behandling af medarbejdere.  

Tonus har i øjeblikket fem medarbejdere ansat, der alle er psykomotoriske terapeuter. Derudover trækkes løbende flere medarbejdere ind, så konsulenthuset hele tiden kan løse de opgaver, som kunderne efterspørger, fortæller Pernille Mørup.

”Min erfaring er, at psykomotoriske terapeuter er stærke inden for arbejdsmiljø – både på gruppe- og individniveau. Når vi har så mange kunder og ofte igennem mange år, er det jo fordi, det virker. Vores rådgivning og behandling kan ses på bundlinjen i form af gladere medarbejdere, et bedre arbejdsmiljø og i sidste ende øget produktivitet,” siger hun.

’Fast arbejde’ i Forskningsministeriet

Pernille Mørup og flere af medarbejderne har supplerende uddannelser inden for særlige felter, fx ergonomi og coaching, men kernen i arbejdet er psykomotorisk, dvs. evnen til at koble krop og psyke gennem bl.a. afspænding, øvelser og samtaler.

Et eksempel på en konsulentopgave, som Tonus gennem flere år har ydet på fast basis, er i Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor Pernille Mørup og fire medarbejdere rådgiver og behandler ca. 60 medarbejdere om ugen. Hver session tager ½ time og er tilpasset den enkelte medarbejders behov. Ifølge kontrakten med ministeriet skal det være psykomotoriske terapeuter, der foretager behandlingen.

”Både i Forskningsministeriet og i andre offentlige og private virksomheder har medarbejderne meget travlt samtidig med, at der er tale om stillesiddende arbejde. Det er hele tiden hovedet, der er på arbejde, mens kroppen bare skal følge med. Når man får 30 minutters pause i løbet af dagen, hvor man mærker sin krop igen, får man en bedre balance mellem krop og psyke, og det kan gøre forskellen på, om man kan trives i og lykkes med sit arbejde,” siger Pernille Mørup.

Konsulentbranchen bør ansætte flere af os

Hun opfordrer nye kolleger til at overveje arbejdsmiljøområdet som karrierevej:

”Jeg underviser også på UCC’s psykomotorikuddannelse, og her reklamerer jeg altid for min branche over for de studerende. Der er et kæmpe behov for fagprofessionelle, der kan bidrage til forebyggelse og behandling af jobrelateret stress og mistrivsel, og som kan styrke arbejdsmiljøet og arbejdsglæden – og det kan man som psykomotorisk terapeut. Derfor kan jeg også anbefale andre konsulentvirksomheder at ansætte psykomotoriske terapeuter, der har alle forudsætninger for at løse de vigtige opgaver,” siger Pernille Mørup.