Case: Til samtalen viste jeg, at jeg er meget bedre end min studentereksamen

Tre år og et højskoleophold modnede Stig Merrild-Hansen, gav ham lyst til at undervise og tro på, at han var god til det. For den 24-årige lærerstuderende var optagelsessamtalen på Zahle indgangen til et studie, han er vild med, og et arbejdsliv, han glæder sig til.

”Jeg ville være så meget bedre til at tage studentereksamen i dag. Jeg var umotiveret, umoden og alt for mange andre ting end bøger fyldte mit hoved. For mig var det fantastisk, at jeg til optagelsessamtalerne fik lov til at vise, hvem jeg er, hvad jeg kan og vil - og at jeg altså er meget dygtigere, end mit eksamensbevis tyder på.” 

Sådan siger 24-årige Stig Merrild-Hansen. Han læser til lærer på 2. år, og havde nærmest taget syvmileskridt, fra han for forlod Frederikshavn Gymnasium i 2010og tre år senere satte sig ind foran et venligt, men alvorligt optagelsesudvalg på Læreruddannelsen Zahle i København.

Vidste hvad jeg ville
”Jeg var selvfølgelig nervøs, men jeg følte mig samtidig sikker på, hvad jeg ville – nemlig være lærer og allerhelst på Zahle. Jeg vil ikke prale, men det gik forrygende. Jeg fik en god score, bl.a. i høj motivation, så jeg kom direkte ind. Dog ikke på mit ønskefag på grund af mine ikke så imponerende karakter, men på et andet fag, jeg også er glad for,” siger han.

Det var især et højskoleophold, der gjorde forskellen:

”Jeg har spillet trommer, klaver og guitar i mange år, og på højskolen spurgte musiklæreren mig, om jeg ville være hans assistent. Derfra fik jeg bare mere og mere lyst til at undervise og en tro på, at jeg var dygtig. Jeg har aldrig haft problemer med at tale i en forsamling, men nu greb jeg også det med at forberede noget, som andre kunne lære noget af,” siger Stig Merrild-Hansen.

Jeg er det rigtige sted
I dag er han vild med at læse til lærer, han har lige været i praktik på en skole, hvilket var en stor oplevelse, og så fik han 12 i sin sidste opgave. Stig Merrild-Hansen er med egne ord 'det helt rigtige sted i forhold til sine studie- og voksenår'. Bl.a. glæder han sig til at bruge sin uddannelse i folkeskolen – helst i indskolingen, hvor der er brug for alle hans tre fag – dansk, engelsk og musik.

”For sådan nogle som mig, der af forskellige årsager ikke scorer højt til studentereksamen, men alligevel har potentiale, er optagelsessamtalen en supergod idé. Det udvisker på en måde de dårlige resultater fra gymnasiet, som jeg har haft det skidt med. Nu kører det for mig, og jeg ved, jeg bliver en god lærer,” slutter han.