DR: Udvikler vi digitale analfabeter?

Udvikler vi digitale analfabeter, spørger Bernt Hubert, pædagogisk konsulent på UCC, i TV-avisen går den 4. januar i et indslag, der beretter om, hvordan Odder Kommune nu som den første i Europa udleverer ipads til alle fra 0. til 10. klasse. Den 27. december sagde Bernt Hubert bl.a. i DR Update, at IT i dag er et vilkår på linje med fx matematik, og han frygter, at området ikke prioriteres tilstrækkeligt.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini udtalte den 27. december  bl.a., at det er vigtigt, at kommunerne udarbejder strategier på området, og at digitalisering skal indbygges i daginstitutionernes pædagogiske læreplaner.

I første omgang vil Christine Antorini afsætte 500 millioner kr. til nye it-initiativer i folkeskolen. For daginstitutionsområdet vil der nu blive iværksat en dialog om, hvordan nye initiativer kan indbygges i læreplanerne.  Senere foreslår Christine Antorini bl.a. en dialog om  mulige opgraderinger i pædagoguddannelserne.

 

Modtag Nyt fra UCC

UCC's nyhedsbrev udkommer ca. en gang om måneden, og giver dig viden om udviklingsprojekter, forskning og praksis på professionsområdet.