”Hverdagen glider nemmere nu”

Rosa Heinesens 11-årige søn Ørvur har diagnosen infantil autisme. Efter et behandlingsforløb hos Psykomotoriske Terapeuter København i foråret 2016 er både han og hun selv blevet bedre til at tackle hans udfordringer. Ørvur havde bl.a. svært ved at koncentrere sig om dagligdags rutiner.

"Hvis jeg fx bad ham gå ud og tage sine sko på om morgenen, gik han i stedet ind på sit værelse og begyndte at lege. Det frustrerede ham meget, og han bebrejdede sig selv. Nu går det langt bedre. Jeg kan høre ham sige til sig selv: ’Nå, det var sko, jeg skulle have på’ – og så tager han dem på. Hverdagen glider nemmere nu for os begge to," siger Rosa Heinesen.

Sessionen med Ørvur er opbygget efter en fast struktur. Sheila Simonsen begynder altid med at fortælle, hvad der skal ske i dag.

Læs også Stressede børn: Mindre snak, mere krop

De 15 sessioner i klinikken var opbygget efter et fast mønster tilpasset Ørvurs behov for struktur. Først fortalte terapeuten, hvad der skulle ske, og tegnede samtidig på tavlen. Derefter var der memoryspil, en leg på gulvet og til sidst tid på briksen med afspændingsbehandling.

Ørvur, som går i specialskole, har haft problemer med at skelne mellem sig selv og andre børn, fortæller Rosa Heinesen. Hvis han fx oplevede, at et andet barn blev skældt ud, reagerede han lige så voldsomt, som hvis det var overgået ham selv. Det sker sjældnere nu.

"Jeg tror, det hænger sammen med behandlingen og øvelserne. Han er også blevet meget bedre til at vide og sætte ord på, om han er ked af det, nervøs eller stresset. Og jeg har fået en metode til at berolige og trøste ham med en form for massage. Det betyder meget," siger Rosa Heinesen.

Sheila Simonsen

Sheila Simonsen blev uddannet psykomotorisk terapeut fra UCC i 2013. I dag har hun egen privat praksis sammen med tre tidligere medstuderende. 11-årige Ørvur er på briksen for at få afspændingsbehandling.