Praktik i Paris gjorde drøm til virkelighed

24-årige Line Larsens studieophold i Paris var hårdt arbejde, gav en enorm joberfaring – og fast arbejde i den franske hovedstad!

Kort om line

  • Bliver færdig som tekstilformidler på Håndarbejdets Fremme, UCC, i januar 2015.
  • Var i praktik på femte semester hos en tøjdesigner i Paris, hvor hun nu har fået job.
  • Var også i udlandspraktik på tredje semester – i New York hos en modestylist.
  • Skal samtidig med job skrive sin afsluttende bacheloropgave i Paris.

Der er superdygtige designere i Danmark, men Paris har trukket i Line Larsen, siden hun begyndte at sy i hånden sammen med sin kreative far som syvårig. Derfor sagde hun også ja tak til muligheden for studieophold i udlandet under sin UCC-uddannelse som tekstilformidler.

Læs også: "Englændere elsker dansk pædagogik"

”Det var hårdt, og meget, meget lærerigt. Arbejdsmoralen er tårnhøj, og en arbejdsdag på 10 timer er ikke unormalt, men jeg elskede hvert sekund, så tiden fløj af sted,” siger Line Larsen.

I seks måneder knoklede hun med modeller, mønstre og metervis af uld og silke hos den svenske tøjdesigner Anika Lena Skärstrøm. Hun fik forlænget sit ophold, så hun kunne fortsætte arbejdet på systuen efter sin praktik − og til august vender hun tilbage i et fast job hos designeren, samtidig med at hun skal skrive sin bacheloropgave. Selv om det betyder fuldtidsarbejde og studie på samme tid, er det en stor drøm, der bliver til virkelighed.

Læs også: "Beirut blev mit andet hjem"

DU KAN DEDIKERE DIG 100 PROCENT

”Jeg kan næsten ikke tro det. Berlin og London er også populære blandt mine medstuderende, men Paris er det perfekte sted for mig, fordi der er et godt marked for nordisk tøj i rene naturmaterialer. Jeg føler mig meget heldig – også fordi jeg arbejder godt sammen med designeren, som er knalddygtig, og fordi hun er tilfreds med mit arbejde og gerne vil lytte til mine idéer,” siger Line Larsen.

I Paris blev hun snydt for tusindvis af kroner af en boligudlejer og havde indbrud i en senere lejlighed. Når man løber ind i sådan nogle problemer i et fremmed land, lærer man at stå på egne ben!

Læs også: Lærerstuderende får internationalt udsyn

”I starten er det skræmmende at stå alene i en ny by, men at være uden familie og venner er jo også det, der gør, at du kan dedikere dig 100 procent til din læreproces,” mener Line Larsen.

tekstilformidleruddannelse

Mange studerende på tekstilformidleruddannelsen griber muligheden for et studieophold i udlandet. Faktisk har Håndarbejdets Fremme, UCC, sendt studerende i praktik i bl.a. Island, Færøerne, Nepal, Vietnam, Thailand, USA, Tanzania, Ghana, Burkina Faso, Grønland, Spanien, Frankrig, England og Italien. Læs om de internationale muligheder på: ucc.dk/tekstilformidleruddannelsen/om-uddannelsen/internationale-muligheder

JEG HAR LÆRT SÅ MEGET

Paris gav Line Larsen et nyt blik på sin egen faglighed og sit arbejde:

”Det er vældig sundt at komme væk fra de vante rammer og spille ind i en anden kontekst med det, du laver. Jeg har simpelthen lært så meget i løbet af mit studieophold. Både håndværks- og designmæssigt, men også om at købe materialer og deltage i produktionen fra start til slut.”

Læs også: Danmark med amerikanske briller

Line Larsen kan kun anbefale andre studerende at gribe muligheden for et udlandsophold.

”Man skal gå efter sin drøm. Den kommer man til gengæld ikke sovende til, og det er ikke nok at spørge én gang hos praktiksteder. Man skal blive ved. Jeg tog til Paris i min sommerferie for at mødes med den designer, jeg nu skal arbejde for,” siger hun – og glæder sig allerede.

Underviser og studievejleder, Håndarbejdets Fremme