Internationalt ’schwung’ over fremtidens UCC

En ud af ti af de i alt 10.000 studerende og kursister i det kommende Campus Carlsberg vil være fra udlandet, forudser UCC’s rektor Laust Joen Jakobsen.

To kinesiske, en brasiliansk og to danske studerende sidder rundt om et bord fordybet i en samtale om, hvordan kritisk tænkning styrker innovation. De griner, diskuterer livligt og søger ivrigt at forstå hinandens perspektiver ... Sådan vil et hverdagsbillede fra fremtidens UCC se ud, forudser Laust Joen Jakobsen, rektor for UCC.

Han har en vision for det kommende Campus Carlsberg, der slår dørene op i 2016. Når hverdagen indfinder sig, vil området summe af internationalt liv og utallige engelske dialekter.

KORT OM CAMPUS CARLSBERG 2016

  • I 2016 flytter UCC’s uddannelser i Københavnsområdet sammen på en stor campus i Carlsberg Byen i København.
  • Miljøet vil være præget af attraktive byrum og pladser, smalle gader, snævre passager og grønne åndehuller som fx J.C. Jacobsens Have, der ligger ved siden af campus.
  • Over 10.000 studerende vil tage hele eller dele af deres uddannelse i den nybyggede uddannelsescampus, centralt placeret ved den kommende Carlsberg S-togstation.
  • Læs mere på https://ucc.dk/campus-carlsberg

Mindst hver tiende af de over 10.000 studerende og kursister, der får deres daglige gang i det nybyggede campusområde, vil være fra udlandet. Samtidig vil endnu flere af de danske studerende tage et eller flere semestre uden for landets grænser.

INGEN GRUND TIL SELVFEDME

Laust Joen Jakobsen fremhæver, at både pædagog- og læreruddannelsen – de to største danske uddannelser – oprindeligt er sat i verden for at løfte store nationale velfærdsopgaver. Men at vi heller ikke her skal være så selvfede, at vi tror, at vi har fundet de vises sten.

”Også lærer- og pædagogstuderende skal tage uddannelser, der tones nationalt og inspireres internationalt. Vi skal gøre det mere naturligt, at man tager dele af sin uddannelse i andre lande – og får merit for det. Lige nu udvikler vi en ny international læreruddannelse, der er en prøveballon for, at flere af vores unge fremover skal til udlandet i for eksempel praktik.”

Laust Joen Jakobsens vision ligger på linje med regeringens planer om, at alle danske studerende skal have et internationalt element i deres videregående uddannelse. Og at der skal ske en tredobling af danske studerende, der læser i udlandet.

Om Laust Joen Jakobsen