Case: Faglige fyrtårne understøtter arbejdet med Fælles Mål

Dorte Østergren-Olsen, konsulent ved UCC, er ekspert i arbejdet med de forenklede Fælles Mål og forklarer her, hvordan Københavns Kommune har grebet de nye krav an.

Hvad er kommunens udfordring?

Københavns Kommune har besluttet, at det for kommunens skoler er obligatorisk at arbejde med de nye forenklede Fælles Mål fra 1. august 2014. Kommunen ønsker derfor at understøtte skolernes arbejde med Fælles Mål.

Hvad bidrager UCC med?

Københavns Kommune arbejder med Fælles Mål fra flere vinkler. Kommunen har bl.a. ansat ni lærere som faglige fyrtårne, der skal sparre med skolerne i forhold til arbejdet med Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning. UCC’s konsulenter opkvalificerer de faglige fyrtårne og lærer dem en metode til at fremme den læringsmålstyrede undervisning ved hjælp af aktionslæring, hvor man afprøver eksperimenter i praksis.

Derudover har 1000 af kommunens lærere været igennem tre fordybelsesdage hos UCC på det såkaldte Sommeruni 2014 med titlen ”Fra undervisningsmål til læringsmål” med læringsmålstyret undervisning i fagene som omdrejningspunkt.

Endelig har UCC's konsulenter gennem flere år gennemført aktionslæringsprojekter med fokus på fagdidaktisk kompetenceudvikling på de københavnske skoler. Projektet går ud på at sparre med lærerne og faglige vejledere i forhold til at udvikle læringsmålstyret undervisning og undervisningsdifferentiere i fagene dansk, matematik og naturfag.

 

UCC har også lavet projekter om læringsmålstyret undervisning i bl.a.:

  • Roskilde Kommune
  • Køge Kommune
  • Ringsted Kommune
  • Herlev Kommune

Kontakt

Konsulent fra UCC

Ring til UCC's konsulentkontor for at høre mere om, hvordan vi kan skræddersy et tilbud der passer præcist til dine behov.

 

Telefon: 4189 7220