Skolelederuddannelse med international certificering

En skolelederuddannelse har længe været efterspurgt blandt landets skoleledere og ledere af uddannelsesinstitutioner, der har brug for specialiseret viden for at kunne løfte deres mange arbejdsopgaver. Hos UCC tilbyder vi nu en certificeret uddannelse, der kan ruste dig til de udfordringer, som du møder i hverdagen på din skole eller uddannelsesinstitution.

Med vores målrettede skolelederuddannelse ”Growing Great Student Centered Leaders” (GGSCL) får du nu for første gang i Danmark mulighed for at tage en efteruddannelse, der er skræddersyet til arbejdet som skoleleder og leder af en uddannelsesinstitution.

Growing Great Student Centered Leaders tager udgangspunkt i modellen om elevcentreret skoleledelse, som er udviklet af den anerkendte forsker fra University of Auckland, Viviane Robinson. Hos UCC har vi omsat hendes resultater til en dansk kontekst, så du undervejs i uddannelsen udvikler både de teoretiske og praktiske færdigheder, der er nødvendige for at nå netop din skoles målsætninger. Gennem UCC’s samarbejde med University of Auckland sikrer vi, at uddannelsen hele tiden er opdateret i forhold til både den seneste skoleledelsesforskning og de nyeste tendenser inden for skoleledelsespraksis.

I løbet af uddannelsen får du:

  • Målrettet kursusmateriale med specielt udviklede modeller og værktøjer, der hjælper dig med at håndtere dine udfordringer
  • Konkrete værktøjer til arbejdet i din egen ledelsespraksis
  • Skræddersyede forslag til at strukturere arbejdet med elevernes læring og trivsel

Uddannelsen består af seks moduler, der hver især opbygger dine kompetencer som skoleleder.

Indholdet af modulerne er som følger:

Modul 1

Elev- og læringscentreret ledelse:

Gennemgang af forskning på området samt analyse af din egen ledelsespraksis.
Modul 2

Opbygning af tillid i relationer:

Hvad er tillid, og hvordan kan du som leder arbejde med det i forhold til medarbejdere, elever og forældre?
Modul 3

At sætte mål og forventninger:

Teori og praksis om opstilling af mål, kommunikation af mål og planlægning i forhold til mål.
Modul 4

Strategisk ressourcebrug:

Hvordan kan målene implementeres i organisationen, og hvordan bruges ressourcerne effektivt, så det understøtter læring?
Modul 5

Kompleks problemløsning:

Hvordan kan man løse komplekse problemer mere effektivt og samtidig opnå skolens målsætninger?
Modul 6

Sikring af et ordentligt og trygt miljø:

Hvordan arbejder ledelsen med at understøtte et godt læringsmiljø, fx ved at have fokus på skema, fremmøde etc.?

Du kan hente en uddybende beskrivelse af uddannelsens moduler her:

Det er en fordel, at hele ledelsesteamet deltager sammen i uddannelsen. Det giver endnu bedre muligheder for at udvikle jeres individuelle ledelsespraksis og sammen iværksætte initiativer, der fokuserer på elevernes læring i jeres egen kontekst.  

Har du uddybende spørgsmål eller er du usikker på, om uddannelsen er noget for dig? Så tag en uforpligtende snak med chefkonsulent, Thomas Christian Mortensen, og bliv klogere på dine muligheder med en GGSCL-uddannelse på CV’et.

Kursusforløb Forår 2017

Modtag Nyt fra UCC

Skolebørn rækker hænderne op

UCC's nyhedsbrev udkommer ca. en gang om måneden, og giver dig viden om udviklingsprojekter, forskning og praksis på professionsområdet.