Om uddannelsen

Fysioterapeuter optimerer menneskers evne til at bruge deres krop mest hensigtsmæssigt. Fysioterapeuter kan identificere det enkelte menneskes bevægelsespotentiale og gennem arbejdet med kroppen opnå den optimale bevægelseskapacitet for patienten.

Fysioterapeutuddannelsens ambition er at uddanne fysioterapeuter, som med myndighed og stærk faglighed er klar til at træde ud i professionen efter 3½ år.

For at indfri den ambition vil vi stræbe efter at tilbyde fremragende undervisning, og vi vil i samarbejde med dig og dine medstuderende skabe forpligtende studiefællesskaber med højt engagement og deltagelse. Uddannelsen til fysioterapeut indbefatter at kunne søge, dele og bearbejde ny viden, samt eksperimentere i samarbejde med medstuderende, undervisere og praktikere.

Derfor vil du som studerende på Fysioterapeutuddannelsen på Københavns Professionshøjskole opleve, at vi stiller høje faglige krav til dig som individ og til gruppen af studerende som helhed. Vi forventer, at du bruger fuld tid på dit studie, så du i løbet af 3½ år har opnået grundlæggende fysioterapeutiske kompetencer.

En del af din studietid vil du være i praktik på kliniske uddannelsessteder. Du vil kunne møde fysioterapeutprofessionen i kommuner, i psykiatrien, på hospitaler og i private klinikker.

Som fysioterapeutuddannet fra Københavns Professionshøjskole vil du have lært at diagnosticere, behandle og arbejde med rehabilitering og sundhedsfremme i borgerinvolverende og i et tværprofessionelt perspektiv. Dette er nødvendige kompetencer, hvis sundhedsvæsnet skal løse fremtidens udfordringer.

Titel

Uddannelsen giver dig ret til at anvende titlen professionsbachelor i fysioterapi, og den engelske betegnelse er Bachelor of Physiotherapy. Uddannelsens betegnelse på engelsk er Bachelor’s Degree Programme of Physiotherapy.