Iværksætter

Peter Stegger er studerende på fysioterapeutuddannelsen. Og så er han ejer af klinikker.dk - en portal som hjælper patienter til at vælge den rette sundhedsklinik. Nu har Peter fået et legat, som skal hjælpe klinikker.dk ud over rampen.

Klinikker.dk er en udvidet oversigt over sundhedsklinikker i Danmark, fx tandlæger, kiropraktorer og fysioterapeutklinikker i Danmark. Peter beskriver selv klinikker.dk som en blanding mellem onlinetjenesterne Momondo og Trustpilot. Brugerne kan både finde netop den sundhedsklinik, de har behov for, og læse andre brugeres bedømmelser af klinikken.

Tværmodul med højt til loftet

Ideen til klinikker.dk fik Peter på UCC's tværfaglige modul, hvor studerende på sundhedsuddannelserne bliver rustet til det tværprofessionelle samarbejde, som de møder i hverdagen som færdiguddannede fysioterapeuter, sygeplejersker eller psykomotoriske terapeuter. Det var ifølge Peter ikke helt tilfældigt:

"Det var som om, der var lidt højere til loftet på det tværfaglige modul. På mange af de andre moduler ligger det meget fast, hvad vi skal lære. Men her var der mere plads til at tænke selv." 

Peters vejleder interesserede sig for digitalisering af sundhedssystemet, og det inspirerede Peter til at tænke i den retning. Samtidig ville han gerne lave noget, der gør det nemmere at være patient i det danske sundhedssystem.
 
Peter slog sig sammen med en datamatiker-studerende, som skulle stå for hjemmesiden, og en studerende i entreprenørskab, som skulle stå for markedsføring, og så var klinikker.dk en realitet. 

Et kæmpe skulderklap

Legatet, som er givet af fonden Young Enterprise, har været en stor hjælp til at komme videre i processen. Pengene er gået til markedsføring og grafisk arbejde. Derudover beskriver Peter legatet som et kæmpe skulderklap. I fondens begrundelse lød det da også, at ideen havde mulighed for at blive en god forretning og rummede potentiale til at blive udbredt til andre lande. 

Hjemmesiden klinikker.dk er klar til lancering i slutningen af sommeren 201. I første omgang bliver det borgerne på Frederiksberg, der får glæde af tjenesten. Siden skal sundhedsklinikkerne i resten af landet tilknyttes. 
 
Peter håber, at han med klinikker.dk kan være med til at inspirere andre studerende på fysioterapeutuddannelsen og UCC's andre uddannelser til at starte som iværksættere.

Dimittendnetværk UCC Nord

Er du færdig med din sundhedsuddannelse i UCC? Så tilmeld dig dimittendnetværket og få besked, når der afholdes arrangementer og lignende for dimittender.

Følg Peters arbejde

Hvis du er interesseret i at følge med i Peters iværksætterarbejde, kan du læse mere på klinikker.dk.