Køn i skolen

Køn i skolen

”Jeg er dødtræt af, at man forestiller sig, at drenge er fysiske, og at piger er i hovedet. Det passer simpelthen ikke." Podcasten 'Stemmer fra Skolen' har talt med Tekla Canger om, hvad en lærer bør være bevidst om i forhold til køn.

Hør podcast

Litteraturundervisning med tænk-højt-metode

Et ph.d.-projekt bruger metoden Verbal Protocol til at undersøge læseforståelsesvanskeligheder. I NVL's forskerklumme fortæller Nina Berg Gøttsche om metoden, der går ud på at få deltagerne til at tænke højt, når de løser problemer. Klummen redigeres af Kristine Kabel og Lene Storgaard Brok. Læs klumme

Rutiner i daginstitutionen

De pædagogiske rutiner

Hvad enten det er påklædning i den trange garderobe, rugbrødsmadder på små stole eller sanglege i rundkreds, rummer rutiner i dagtilbud et overset pædagogisk potentiale. Søren Smidt er medforfatter til en ny bog om de pædagogiske rutiner.

Læs om bogen

Forskningens Døgn

Gratis gå-hjem-møder om udsathed

Kom og få et skud faglig inspiration, når fire eksperter inden for skole, pædagogik og sundhed fortæller om den nyeste viden om børn og unges trivsel og om forebyggelse af udsathed i anledning af Forskningens Døgn i uge 17.

Læs mere og tilmeld dig her

Opdragelsesdebatten til debat

"Forældrerollen er i dag spundet ind i en du-skal-ind-over-det-hele-men ikke-for-meget-logik, som alle kan fare vild i." UCC-forskere Anja Marschall og Sine Penthin Grumløse går opdragelsesdebatten efter i sømmene i et læserbrev i Fyens Amts Avis.

Læs læserbrev på fyens.dk

Publikation om UCC's forskning

Fra viden til velfærd 2017

UCC forsker i inklusion, børns trivsel, fagdidaktik, datainformeret og faglig ledelse af daginstitutioner og skoler, utilsigtede hændelser og telepsykiatri i sundhedsvæsenet med meget mere.

Læs publikationen

Bestil publikationen

Publikationer fra UCC

Bibliotek

UCC's skriftlige publikationer inddateres i professionshøjskolernes fælles vidensportal, UC Viden.

Klik på linket nedenfor for at se UCC's seneste skriftlige produktioner eller for at søge i hele vidensdatabasen.