Flere voksne i klassen

Når et barn sparker og slår, er det ikke for at udfordre læreren eller være uopdragen. Det er i højere grad et udtryk for, at barnet ikke trives under de rammer, vi tilbyder. Det skriver skoleforskerne Sine Grumløse og Anja Marschall.

Læs debatindlæg i Skoleliv

Ledelse

Succesen afhænger af lederne

Tværfagligt samarbejde kræver, at lederne konstant er i dialog med fagrupperne om, hvorfor de samarbejder, og hvad de bidrager med hver især og sammen, fortæller Mie Plotnikof til BUPL's magasin 'Ledetråden'.

Læs artikel s. 10-11

CALL-forsker på besøg

CALL-forsker på besøg i Hundested

Københavns Professionshøjskole samarbejder med Marsha Modeste fra Penn State University om skoleledelse med data - CALL. Ifm. sit seneste besøg i Danmark kiggede Marsha forbi Hundested Skole, som har arbejdet med CALL.

Læs mere

Nyuddannede sygeplejerskers møde med hverdagen

"Det første, jeg gerne vil råbe ud til de nyuddannede sygeplejersker, er: Det er ikke jeres skyld! Det er ikke jeres skyld, når I bliver kede af det og føler jer overbelastede. Det er arbejdsbetingelsernes skyld." Nyslået ph.d., Carsten Juul Jensen, har fortalt magasinet 'Sygeplejersken' om nyuddannede sygeplejerskers møde med hverdagen. Læs artikel

Jung Duk Ohn

Seminar: Kompetencer i skolen

På et seminar den 7. juni fortæller Jung Duk Ohn om forskellen på kompetencebegrebet i hhv. den sydkoreanske og den danske skolereform. I Danmark har man omsat kompetence til konkrete videns- og læringsmål, mens man i Sydkorea har fortolket det mere holistisk. Læs mere om seminaret

 

Nyt projekt: Hvorfor vælges folkeskolen fra?

Bornholm er en af de kommuner, der har størst procentvis fald i folkeskoleelever. Nana Vaaben og Pia Rose Böwadt fra KP har været på besøg på Bornholm for at undersøge mulighederne for at samle empiri til nyt forskningsprojekt om, hvorfor folkeskolen vælges fra.

Hør indslag i P4 Morgen Bornholm

Publikation om UCC's forskning

Fra viden til velfærd 2017

UCC forsker i inklusion, børns trivsel, fagdidaktik, datainformeret og faglig ledelse af daginstitutioner og skoler, utilsigtede hændelser og telepsykiatri i sundhedsvæsenet med meget mere.

Læs publikationen

Bestil publikationen

Publikationer fra UCC

Bibliotek

UCC's skriftlige publikationer inddateres i professionshøjskolernes fælles vidensportal, UC Viden.

Klik på linket nedenfor for at se UCC's seneste skriftlige produktioner eller for at søge i hele vidensdatabasen.