Kom til boglancering og debat

Etisk dialog i sundhedsvæsenet

Den 16. januar kl. 14 inviteres der til boglancering og debat på Campus Nordsjælland i anledning af Benjamin Olivares Bøgeskovs udgivelse, 'Etisk dialog i sundhedsvæsenet'.

Læs mere og tilmeld dig her

Mere plads til faglig ledelse

Løft pædagogerne med faglig ledelse

Nærværende faglig ledelse kræver ledere, der holder skarpt fokus på den nyeste pædagogiske viden og skaber dialog på arbejdspladsen, fortæller UCC-forsker Elvi Weinreich i BUPL's magasin Ledetråden.

Læs artikel (side 14-17)

Data i skolen

Er data neutrale?

På en konference om datainformeret skoleledelse fortalte forskningsprogramleder Søren Buhl Hornskov om den bias, der opstår, når man kigger på data og kun ser de dele, der bekræfter den opfattelse, man havde i forvejen.

Læs artikel på folkeskolen.dk

Computersimulationer af læseprocesser

Simulationer af læseprocesser

Stig Toke Gissel forklarer i NVL's forskerklumme, hvorfor pokker vi skal have computere til at simulere læsning. Klummen redigeres af Kristine Kabel og Lene Storgaard Brok og er en kort anbefaling om at interessere sig for en forsker eller et fænomen. Læs klumme

Børnehavebarn

Statens eller familiens børn?

Nytilkomne familier bliver mødt med mange krav fra den danske velfærdsstat. I en artikel diskuterer Susanne Bregnbæk, Annelise Arent, Asger Martiny-Bruun og Nanna Jordt Jørgensen nogle af de dilemmaer, der opstår i forældresamarbejdet i mødet mellem pædagoger og nytilkomne familier. Læs artikel

Publikation om UCC's forskning

Fra viden til velfærd 2017

UCC forsker i inklusion, børns trivsel, fagdidaktik, datainformeret og faglig ledelse af daginstitutioner og skoler, utilsigtede hændelser og telepsykiatri i sundhedsvæsenet med meget mere.

Læs publikationen

Bestil publikationen

Publikationer fra UCC

Bibliotek

UCC's skriftlige publikationer inddateres i professionshøjskolernes fælles vidensportal, UC Viden.

Klik på linket nedenfor for at se UCC's seneste skriftlige produktioner eller for at søge i hele vidensdatabasen.