Med Skolen i Biografen

– et tilbud om at benytte den lokale biograf som klasseværelse

Vi  er glade for at kunne byde velkommen til en ny sæson i Med Skolen I Biografen, og til et spændende og varieret filmprogram. CFU har i samarbejde med repræsentanter for skoler, biografer samt film- og mediekonsulenter ved Det Danske Filminstitut udvalgt 10 film + en kortfilmspakke (OFF - Odense International Film Festival), der spænder fra 0. klasse til ungdomsuddan-nelserne. Programmet er en blanding af kendte og knap så kendte film, der har det til fælles, at de alle er af høj kvalitet.

Corona
Vi gennemfører visninger i Med Skolen I Biografen, da der er taget særlige forholdsregler i biograferne med færre pladser, sprit og rengøring, samt mundbind for alle over 12 år. Kravet om mundbind gælder fra torsdag den 29. oktober 2020 og siger, at mundbindet må fjernes, når man sidder i sit sæde. Kulturministeriet har i et brev den 9. oktober 2020 gjort det klart at deltagelse i biografvisninger i forbindelse med undervisning ikke er omfattet af udmeldingen om, at skoler anbefales at aflyse sociale arrangementer.

Vi åbnede for booking af billetter den 27. august kl. 9.00 og det stadig muligt at bestille billetter til de forestillinger, hvor der er ledige pladser. Er alt udsolgt kan der muligvis laves ekstra visninger samme dag - kontakt os på msib-cfu@kp.dk for at høre hvad der kan lade sig gøre! Læs mere på siderne for hhv. København/Storkøbenhavn og Nordsjælland.

Billetprisen er 18 kr. eller 28 kr. pr. deltager, afhængigt af hvilket tilskud kommunen giver til ordningen. 

Undervisningsmateriale
Det Danske Filminstitut udarbejder undervisningsmaterialer til alle filmene. Det sætter fokus på områder som fx tema, sprog og filmiske virkemidler og kan gratis downloades fra Det Danske Filminstituts hjemmeside. Det er vigtigt, at eleverne er forberedte på den film, de skal se, og at de er gjort bekendt med, at tiden i biografen betragtes som almindelig undervisning. Vi opfordrer derfor lærere til at anvende det gratis undervisningsmateriale hos DFI.

Salaam Filmfestival
Vi samarbejder med Salaam Filmfestival. Til en række visninger af Unge Ahmed vil en oplægsholder give personlige vinkler på filmenes problemstillinger og virkemidler. Forestillingerne udvides med ca. 30 min. Læs mere på Salaam.dk.