Ultra:bit III

Ultra:bit bliver forlænget og udvides til også at omfatte børn i 7. og 8. klasse

1.300 skoler har tilmeldt sig ultra:bit siden lanceringen i 2018, og skolerne har fået mikrocomputere på størrelse med en tændstikæske, (BBC micro:bit), som børnene selv kan prøve at kode og skabe kreative løsninger med.

En ny bevilling fra Industriens Fond gør det muligt at udvide og forlænge ultra:bit, så børnene fortsat vil få en perlerække digitale læringstilbud, tilbud om læringsevents ’ultra:bit camps’ og ’ultra:bit hackathons’ samt en række nye målrettede initiativer, når de kommer op i 7. og 8. klasse. Samtidig kan lærere og pædagogisk personale over hele landet deltage i CFU’s kompetenceudviklingskurser til lærere og pædagogisk personale.

Det er CFU, der har uddelt mikrocomputere, micro:bit, til de skoler der har tilmeldt sig ultra:bit. Fremover udlåner CFU supplerende udstyr og relevante læremidler til skoler som led i ultra:bit-indsatsen, og skoler, der endnu ikke er en del af indsatsen, vil kunne tilmelde sig. I den nye runde skal skoler fortsat bruge de klassesæt med micro:bits som de allerede har modtaget. Kun skoler der aldrig har været tilmeldt før vil kunne få nye micro:bits. Der er endnu ikke kommet en tilmeldingsdato.

Billede til siden Ultrabit III

Om ultra:bit

  • ultra:bit er en storstilet fælles lærings- og undervisningsindsats udviklet af DR i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen og er støttet af Industriens Fond. ultra:bit udføres i samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU Danmark) under professionshøjskolerne samt det nationale naturfagscenter Astra. 
  • ultra:bit startede ved skolestart i 2018 og fortsætter nu til 2023. Ambitionen er at inspirere børn mellem 9-14 år til at blive mere end teknologibrugere, nemlig til selv kreativt at kunne skabe med teknologi – og tage kritisk stilling til den.
  • Indsatsen består af en kombination af DR-børneindhold, læringsevents og en hel række undervisningstilbud fra aktører i undervisningsverdenen.
  • Indsatsen er målrettet alle børn i 4.-6. klasse og fra 2021 også 7. og 8. klasse.
  • DR Ultra ændrer sin målgruppe pr. 1. januar 2020 til 9-14 år og kan dermed ramme hele målgruppen for ultra:bit.
Billede til boxen Lån microbit

Lån micro:it & udstyrskomponenter

Der vil fortsat være mulighed for at låne micro:bits og udstyrskomponenter gennem mitCFU.dk.

Tilmelding