Ultra:bit 2019-2020

Tilbud til skoler med 4.-5. og 6. klasser i skoleåret 2019-20

Gratis tilbud til skoler med 4.-5. og 6.  klasser i skoleåret 2019-20
Som led i ultra:bit bliver klasser på hele mellemtrinnet nu tilbudt sæt med ’BBC micro:bit’, som eleverne kan bruge til at lære om kodning og teknologi. Alle skoler, som har tilmeldt sig projektet, vil få tilsendt micro:bits fra CFU før sommerferien 2019.

Allerede sidste år  gik startskuddet for 4. klasserne i projektet, og over 90 % af alle landets skoler arbejder nu med micro:bit på 4. årgang.

Formål
Ultra:bit er en tre-årig indsats, som sker i samarbejde mellem DR, Industriens Fond og CFU. Ultra:bit vil ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi. 

Hvilke fag?
Man kan arbejde med kreativitet, kodning og teknologiforståelse i mange fag på mellemtrinnet. Fx natur/teknologi, matematik, håndværk og design, samt dansk og andre fag. Der kommer digitale lærervejledninger og masser af undervisningsmateriale på DR Skole.

Tilmelding
For at være med i ultra:bit skal din skoleleder have tilmeldt skolen på linket: https://www.dr.dk/skole/tilmelding-til-projekt-ultrabit-2019 

Se flere detaljer om formål, baggrund og tilmelding på dr.dk/om.dr/ultrabit

Få besøg af ultra:bits rejsende taskforce – et gratis opkvalificeringskursus
Er din skole tilmeldt projektet, kan du få besøg af ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på mellemtrinnet, som har tilmeldt sig ultra:bit. Ønsker din skole at få besøg af en taskforce, så kontakt dit lokale CFU her: http://ultrabit.cfu.dk/taskforce/soeg-om-besoeg/

Kan andre klasser også deltage i ultra:bit?
Ja, CFU har klassesæt af “BBC micro:bit” til udlån med et undervisningsmateriale som er målrettet mellemtrinnet. Book micro:bit via mitcfu.dk


 

 

 

 

 

 

Billede af micro:bit

Besøg af taskforce

Alle skoler kan få besøg af vores ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på 4.-6. klassetrin i skoleåret 2019-2020.

Billede af micro:bit

CFU-kursus i micro:bit

CFU København udbyder desuden kurset Micro:bit i højeste gear! med start den 29. august 2019

billede ultrabit

Ressourcer

Her finder du de materialer, slides og forløb du vil møde når CFU fra Københavns Professionshøjskole kommer forbi med Ultra:bit TaskForce-holdet.