Ultra:bit

Tilbud til skoler med 4. klasser i skoleåret 2018-19

Gratis tilbud til skoler med 4. klasser i skoleåret 2018-19
Som led i ultra:bit er en hel børneårgang blevet tilbudt en ’BBC micro:bit’, som eleverne kan bruge til at lære om kodning og teknologi. Alle skoler, som har tilmeldt sig projektet, har fået tilsendt micro:bits fra CFU efter sommerferien. I uge 39 gik startskuddet for projektet, og mange skoler arbejder netop nu med micro:bit på 4. årgang.

Formål
Ultra:bit er en tre-årig indsats, som sker i samarbejde mellem DR, Industriens Fond og CFU. Ultra:bit vil ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi.

Hvilke fag?
Man kan arbejde med kreativitet, kodning og teknologiforståelse i mange fag på mellemtrinnet. Fx Natur/teknik, Matematik, Håndværk og Design, samt dansk og andre fag. Der kommer digitale lærervejledninger og masser af undervisningsmateriale på DR Skole.

Tilmelding
For at være med i ultra:bit skal din skoleleder have tilmeldt alle skolens 4. klasser i skoleåret 2018-19.

Se flere detaljer om formål, baggrund og tilmelding på dr.dk/om.dr/ultrabit

Få besøg af ultra:bits rejsende taskforce – et gratis opkvalificeringskursus
Er din skole tilmeldt projektet, kan du stadig nå at få besøg af ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på 4. årgang, som har tilmeldt sig ultra:bit. Ønsker din skole at få besøg af en taskforce, skal din skoleleder skynde sig at ansøge om besøg af taskforcen her: http://ultrabit.cfu.dk/taskforce/soeg-om-besoeg/

Kan andre klasser, fx 5. og 6. klasse også deltage i ultra:bit?
Ja, CFU har klassesæt af “BBC micro:bit” til udlån med et undervisningsmateriale som er målrettet mellemtrinnet. Book micro:bit via mitcfu.dk.

 

Billede af micro:bit

Besøg af taskforce

Alle skoler kan få besøg af vores ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på 4. årgang.

Billede af micro:bit

CFU-kursus i micro:bit

CFU København udbyder desuden kurset Micro:bit - bit by bit med start 7. januar 2019

billede ultrabit

Ressourcer

Her finder du de materialer, slides og forløb du vil møde når CFU fra Københavns Professionshøjskole kommer forbi med Ultra:bit TaskForce-holdet.