Ultra:bit 2020 - 2023

Ultra:bit-indsatsen bliver udvidet og forlænget, så 7. og 8. klasser også får tilbud om lærings-aktiviteter om teknologisk innovation og digital dannelse.

Som led i ultra:bit bliver nu 7. og 8. klasser sammen med klasser på hele mellemtrinnet tilbudt sæt med ’BBC micro:bit’, som eleverne kan bruge til at lære om kodning og teknologi.

Formål

Ultra:bit er en tre-årig indsats, som sker i samarbejde mellem DR, astra*, Industriens Fond og CFU. Ultra:bit vil ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi.

Hvilke fag?

Man kan arbejde med kreativitet, kodning og teknologiforståelse i mange fag på mellemtrinnet. Fx natur/teknologi, matematik, håndværk og design, samt dansk og andre fag. Der kommer digitale lærervejledninger og masser af undervisningsmateriale på DR Skole.   

Få besøg af ultra:bits rejsende taskforce – et gratis opkvalificeringskursus

Er din skole tilmeldt projektet, kan du få besøg af ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på mellemtrinnet og 7. og 8. klasse, som har tilmeldt sig ultra:bit.

Kan andre klasser også deltage i ultra:bit?

Andre klasser kan også deltage. CFU har klassesæt af “BBC micro:bit” til udlån med et undervisningsmateriale, som er målrettet mellemtrin og udskoling. Som en del af projektet er der endvidere nu mulighed for at låne en lang række udvidelser og ekstra teknologi, der gør det endnu sjovere at lære om og med micro:bit.

 

 

billede ultrabit

Gratis workshop

Er din skole tilmeldt projekt ultra:bit kan du og dine kollegaer deltage i gratis ultra:bit workshops, der nu også udbydes online.

 

Billede til boxen Lån microbit

Lån micro:it & udstyrskomponenter

Der vil fortsat være mulighed for at låne micro:bits og udstyrskomponenter gennem mitCFU.dk.

Billede af micro:bit

Ressourcer

Her finder du de materialer, slides og forløb du vil møde når CFU fr Københavns Professionshøjskole kommer forbi med Ultra:bit TaskForce-holdet