Ultra:bit 2019-2020

Tilbud til skoler med 4.-5. og 6. klasser i skoleåret 2019-20

Ultra:bit 2019-2020


Tilbud til skoler med 4.-5. og 6. klasser i skoleåret 2019-20

Gratis tilbud til skoler med 4.-5. og 6.  klasser i skoleåret 2019-20
Ultra:bit er en tre-årig indsats, som sker i samarbejde mellem DR, Industriens Fond og CFU. Ultra:bit vil ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi.

Som led i ultra:bit bliver klasser på hele mellemtrinnet nu tilbudt sæt med ’BBC micro:bit’, som eleverne kan bruge til at lære om kodning og teknologi. Alle skoler, som har tilmeldt sig projektet, vil få tilsendt micro:bits fra CFU før sommerferien 2019.

Allerede sidste år  gik startskuddet for 4. klasserne i projektet, og over 90 % af alle landets skoler arbejder nu med micro:bit på 4. årgang.

Få besøg af ultra:bits rejsende taskforce – et gratis opkvalificeringskursus
Er din skole tilmeldt projektet, kan du få besøg af ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på mellemtrinnet, som har tilmeldt sig ultra:bit. Hvis I ikke kan samle undervisere nok til at få besøg tilbyder vi også en række gratis kurser på Campus Carlsberg.

Super Task Force og netværk
Som noget nyt tilbydes et særligt “super task force”-forløb til særligt udvalgte ressourcepersoner fra skoler og kommuner.

Lån udstyr til endnu mere
Andre klasser kan også deltage. CFU har klassesæt af “BBC micro:bit” til udlån med et undervisningsmateriale, som er målrettet mellemtrinnet. Som en del af projektet er der endvidere nu mulighed for at låne en lang række udvidelser og ekstra teknologi, der gør det endnu sjovere at lære om og med micro:bit.

 

 

Online Taskforcekursus

Som et nyt tiltag inviterer CFU til et gratis ultra:bit online taskforce kursus. Et  2-timers kursus for lærere og pædagoger, hvor vi dykker ned i micro:bittens verden.

Onsdag den 10. juni, kl. 14.00-16.00

Klik her for at læse mere og tilmelde dig

Ultra:bit forlænges og udvides til også at omfatte børn i 7. og 8. kl.

Ny bevilling fra Industriens Fond gør det muligt at udvide og forlænge ultra:bit, så børnene fortsat vil få en perlerække digitale læringstilbud, tilbud om læringsevents ’ultra:bit camps’ og ’ultra:bit hackathons’ samt en række nye målrettede initiativer, når de kommer op i 7. og 8. kl. 

billede ultrabit

Gratis workshop

Er din skole tilmeldt projektet, kan du få besøg af ultra:bit rejsende taskforce, der giver et gratis kursus på tre timer. Tilbuddet er for alle undervisere på 4.-6. klassetrin i skoleåret 2019-2020.

 

billede ultrabit med ugle

Deltag i ultra:bit

For at være med i ultra:bit skal din skoleleder have tilmeldt skolen

Se flere detaljer om formål, baggrund og tilmelding

Billede af micro:bit

Ressourcer

Her finder du de materialer, slides og forløb du vil møde når CFU fr Københavns Professionshøjskole kommer forbi med Ultra:bit TaskForce-holdet