Projekter

Den teknologiske udvikling udfordrer skolens praksis og skaber nye muligheder, der skal undersøges. Vi er glade for at være medspillere i en bred vifte af spændende udviklingsprojekter med engagerede aktører, der er optaget af skoleudvikling.

Her er en samling af aktuelle projekter, vi er særligt optaget af, og tidligere projekter, som stadig har stor betydning og relevans.

Ultrabit

Ultra:bit

Ultra:bit et projekt der handler om at ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi. DR, astra* og Centre for Undervisningsmidler (CFU) samarbejder om  projekt Ultra:bit.

Læs mere om Projekt ultra:bit

Formålsdimensioner

Vi har udviklet en række værktøjer, der kan sætte gang i diskussioner og understøtte refleksioner og udviklingsaktiviteter omkring skolens opgave og  folkeskolens formål. Hensigten er at konkretisere og anskueliggøre, hvordan man kan arbejde systematisk med formålsparagraffen. 

Læs mere på formålsdimensioner.dk

 

Hack dit grønt

Hack dit grønt

Ha(c)k dit grønt er et digitalt læringsunivers til undervisningen i biologi i grundskolen. Projektets vision er at skabe et miljø, hvor viden og oplevelser med at skabe egne grønsager med teknologi og på en sjov måde skaber en større interesse for mad, måltider og sundhed.

Læs mere om Ha(c)k dit grønt

Vurdigi

Vurdigi

CFU vejleder og hjælper med vurdering af digitale læremidler.

Læs mere

Fellowship i design og ny teknologi

Et nyt fellowshipprogram skal sikre tid til, at lærere og pædagoger, som i særlig grad lykkes med at lære børn og kolleger at eksperimentere med ny teknologi, får inspiration fra førende forskere til at udvikle feltet sammen med professionshøjskolerne.

Læs mere om fellowshipprogrammet

Dataforståelses

Dataforståelse

LB Forsikring har sammen med CFUr og dataetisk ekspert, Pernille Tranberg, udviklet et inspirationsforløb målrettet lærere i 5.-10. klasse, som ønsker at få ideer, redskaber og viden til undervisning i dataforståelse. 

Læs mere på www.dataforståelse.dk