It og didaktik

CFU vejleder skoler og kommuner i integration af it i undervisningen og i samspillet mellem it, didaktik og læringsrum.

Vi tilbyder både vejledning, skolebesøg, kurser, udviklingsprojekter og mange andre samarbejder og tjenester fra CFU på it-området, både når det handler om at inddrage it i fagene, sikre den almene teknologiforståelse og arbejde med teknologiforståelse som fagområde. 

På disse sider kan du læse lidt mere om, hvad vi tilbyder, og hvordan vi kan hjælpe dig og din skole eller kommune til at blive endnu bedre til it og didaktik.

Future Classroom Lab

Future Classroom Lab er et fysisk rum på CFU, hvor alle faggrupper inden for skoleverdenen kan finde inspiration til teknologiunderstøttede læringsrum.

I Future Classroom Lab eksperimenterer vi med de nyeste teknologier inden for fx digital fabrikation med 3D-printer, lasercutter og folieskærer. Vi udforsker læringszoner og eksperimenterer med deres betydning for en vellykket integration af it i undervisningen.

Læs meget mere på futureclassroomlab.dk

Billede FCL logo

Ultrabit

Ultra:bit

Ultra:bit et projekt der handler om at ruste børn til at udnytte deres nysgerrighed og kreativitet til at bygge fremtiden med teknologi og tage stilling til teknologi. DR, astra* og Centre for Undervisningsmidler (CFU) samarbejder om  projekt Ultra:bit.

Læs mere om Projekt ultra:bit

Hackerspillet

Hackerspillet

I denne udfordring skal der laves kort til hackerspillet. Hvem laver det fedeste kort, og kan I spille over nettet uden at komme til at snyde?

Hackerspillet

Formålsdimensioner

Vi har udviklet en række værktøjer, der kan sætte gang i diskussioner og understøtte refleksioner og udviklingsaktiviteter omkring skolens opgave og  folkeskolens formål. Hensigten er at konkretisere og anskueliggøre, hvordan man kan arbejde systematisk med formålsparagraffen. 

Læs mere på formålsdimensioner.dk