Innovation

CFU tilbyder mange materialer, der giver inspiration til  at inddrage innovation i din daglige undervisning, materialerne kan findes i mitCFU.dk.

Spørgsmål om materialer, lån og booking kan rettes til Mette Schousboe, mes@kp.dk.

Ternet Ninja

Filmplakat Ternet Ninja nr. 2

'Ternet Ninja' er en virkelig morsom og samtidig alvorlig fortælling om drengen Aske, som i løbet af filmen lærer at sætte andre før ham selv. Filmens unge karakterer taler til børn og unge i deres eget sprog og har opbyggelige budskaber om venskaber, hævn, mobning og børnearbejde. Den er realistisk i sin fremstilling af Askes familie og hverdag, men også fantastisk med en talende og kampklar ninjadukke.

Grandma's Hero

Billeder fra filmudsendelse Grandma´s

Filmen Grandma's Hero er velegnet til at arbejde med filmanalyse i dansk. Filmens hovedtemaer handler om at være helt/antihelt og at lære at træffe sine egne valg. Den pædagogiske note og de tilhørende tre kapitelmærkninger har målgruppen 3 - 4. klassetrin.

Verdens bedste læserum

Verdens bedste læserum

Verdens bedste læserum er en del af undervisningskonceptet innovation step by step. I dette forløb skal eleverne arbejde med gode idéer til et nyt læserum, hvor det er dejligt at være, når man skal læse gode bøger. Opgaverne i materialet er delt op i forskellige steps, som eleverne gennemgår fra idéudvikling til iværksætteri.

Tintin - enhjørningens hemmelighed

Filmplakat Tintin nr. 2

Der er næppe nogen anden klassisk tegneserie, der er fortalt så filmisk som Hergés udødelige serie om Tintin, så det var selvfølgelig nærliggende for Steven Spielberg at sætte liv i Enhjørningens hemmelighed. Resultatet er en mageløst flot animeret film (selvfølgelig problematiseret af Tintin-fundamentalister) med stor underholdningsværdi. Det er oplagt at sammenligne film og tegneserie, diskutere helte og antihelte, analysere dramaturgi overordnet, samt fremdrift og virkemidler i de mange actionsekvenser.