Film og tv


TV i undervisningen
CFU har gennem mange år opbygget en stor samling af tv-udsendelser til undervisningen, som skolerne til en fast abonnementspris kan få adgang til. Samlingen bliver løbende udvidet med både danske og udenlandske tv-udsendelser. Du kan søge tv-udsendelser på samme måde som andre læremidler i mitCFU og med få klik streame dem direkte i din undervisning. Det er dog fortsat muligt at købe dem og få dem tilsendt på dvd. Det koster 25 kr.

Du kan desuden give dine elever adgang til at se tv-udsendelser både i skolen og hjemme. Du booker og udlåner dem i mitCFU til hele klasser eller enkelte elever. Du kan følge anvisningerne i mitCFU.

Tv-udsendelser, der har været sendt indenfor de sidste 21 dage og som ikke er indgået i udlånsbasen, kan bestilles hos CFU.

Spillefilm i undervisningen
I mitCFU kan du streame over 400 spillefilm, og flere kommer til. Du kan se kvalitetsfilm, der nøje er udvalgt til undervisningen i en lang række fag uden at skulle tænke på rettigheder. Du kan streame i forberedelsen og i undervisningen, og dine elever kan streame de fleste af de spillefilm, som du giver dem adgang til både i undervisningen og hjemme.

En del af de engelsk-, tysk- og fransksprogede film har både danske og originalsprogets undertekster, som kan vælges til og fra.

Hvis du ikke kan finde en bestemt titel i vores repertoire, kan du ønske den ved at sende en mail til sgj@ucc.dk med følgende oplysninger: titel, distributør, fag og klassetrin.

Pædagogiske vejledninger
CFU’s konsulenter har udarbejdet pædagogiske vejledninger til mange tv-udsendelser og spillefilm med forslag til ideer og forløb, der er lige til at bruge i undervisningen. De fleste pædagogiske vejledninger er målrettet et fag og et klassetrin og er tilgængelige direkte i posten til tv-udsendelsen eller spillefilmen. De pædagogiske vejledninger kan fx være i form af pdf-vejledninger eller kapitelsæt med konkrete ideer og spørgsmål til udvalgte dele af filmen eller tv-udsendelsen. Til nogle spillefilm er der linket direkte til et undervisningsmateriale på Filmcentralen.  

Du kan finde tv-udsendelser og spillefilm med pædagogiske vejledninger ved at benytte filtret i søgemodulet i mitCFU.

Du er også meget velkommen til at kontakte en af CFU's pædagogiske konsulenter og få faglig sparring og inspiration til dit arbejde med film og tv i undervisningen.

 

 

 

 

 

billede pædagogiske vejledninger

Pædagogiske vejledninger

Konsulenter ved CFU’erne har udarbejdet pædagogiske vejledninger til mange af tv-udsendelserne. De er målrettet alle klassetrin og de fleste fag samt giver dig konkrete idéer til undervisningsforløb, der er bygget op omkring en eller flere tv-udsendelser.

"Sånn er jeg og sånn er det"

Foto fra serien

I disse "Skam-tider", hvor der er fokus på det norske sprog, er her et link til en herlig norsk serie om handicappede børns hverdagsliv - med en pædagogisk vejledning til 2.-4. klasse.

Læring med levende billeder

Læring med levende billeder

Hvordan integreres levende billeder i didaktik og pædagogik? Hvordan udnyttes mediernes fulde potentiale som dannelses-
platform - og hvordan skaber vi undervisning med levende og dynamisk læring, som imødekommer elevernes kultur, erfaringer og kompetencer?

Læseprøve af bogen

21 Søndag

Sæt flygtningekrisen på skemaet

mitCFU giver dig let adgang til tv-udsendelser om flygtningekrisen i Europa – også efter de for længst er forsvundet fra tv-stationernes platforme. Du kan streame et hav af tv-udsendelser direkte i klassen eller give eleverne adgang til at se dem derhjemme.

Hausgaard og Vers

Hausgaard & Vers - rejsende i dansk

Det bliver ikke meget lettere at bruge tv i undervisningen. Gå ind på mitcfu.dk, og få adgang til alverdens tv.

Se fx serien ‘Hausgaard & Vers’ i dansktimen, eller giv eleverne adgang til at se den derhjemme.