Film og tv

Om CFU film og tv

CFU har gennem mange år opbygget en stor samling af tv-udsendelser til undervisningen, som skolerne til en fast abonnementspris kan få adgang til. Samlingen bliver løbende udvidet med både danske og udenlandske tv-udsendelser. CFU lægger løbende nye tv-udsendelser ud til streaming, men det er samtidig fortsat muligt at købe og få tilsendt en dvd. Det koster 25 kr. pr dvd.

TV i undervisningen

CFU har et stort udvalg af tv-udsendelser. Over 30.000 af tv-udsendelserne er nu streamede, så du med få klik kan afspille dem direkte i din undervisning. Du kan søge dem på samme måde som andre læremidler.

Tv-udsendelser, der har været sendt indenfor de sidste 21 dage og som ikke er indgået i udlånsbasen, kan bestilles hos CFU.

Din skole eller din institution skal have et abonnement til CFU Film og tv for at kunne benytte ordningen.

Spillefilm

I mitCFU kan du streame over 400 spillefilm, og flere kommer til. Se kvalitetsfilm, der nøje er udvalgt til undervisning i dansk, sprogfag og kulturfag uden at skulle tænke på rettigheder. Du kan streame i forberedelsen og i undervisningen, og dine elever kan streame de fleste af de spillefilm, som du giver dem adgang til i undervisningen, i lektiecaféen og hjemme.

Hvis du ikke kan finde en bestemt titel i vores repertoire, kan du ønske den ved at sende en mail til sgj@ucc.dk  med følgende oplysninger: titel, distributør, fag og klassetrin.

Opgaver til tv-udsendelser og huskesedler

billede pædagogiske vejledninger

Pædagogiske vejledninger

Konsulenter ved CFU’erne har udarbejdet pædagogiske vejledninger til mange af tv-udsendelserne. De er målrettet alle klassetrin og de fleste fag samt giver dig konkrete idéer til undervisningsforløb, der er bygget op omkring en eller flere tv-udsendelser.

"Sånn er jeg og sånn er det"

Foto fra serien

I disse "Skam-tider", hvor der er fokus på det norske sprog, er her et link til en herlig norsk serie om handicappede børns hverdagsliv - med en pædagogisk vejledning til 2.-4. klasse.

Læring med levende billeder

Læring med levende billeder

Hvordan integreres levende billeder i didaktik og pædagogik? Hvordan udnyttes mediernes fulde potentiale som dannelses-
platform - og hvordan skaber vi undervisning med levende og dynamisk læring, som imødekommer elevernes kultur, erfaringer og kompetencer?

Læseprøve af bogen

21 Søndag

Sæt flygtningekrisen på skemaet

mitCFU giver dig let adgang til tv-udsendelser om flygtningekrisen i Europa – også efter de for længst er forsvundet fra tv-stationernes platforme. Du kan streame et hav af tv-udsendelser direkte i klassen eller give eleverne adgang til at se dem derhjemme.

Hausgaard og Vers

Hausgaard & Vers - rejsende i dansk

Det bliver ikke meget lettere at bruge tv i undervisningen. Gå ind på mitcfu.dk, og få adgang til alverdens tv.

Se fx serien ‘Hausgaard & Vers’ i dansktimen, eller giv eleverne adgang til at se den derhjemme.