Nye læremidler til tysk

Gerald und Schweinchen

Forside

Bøgerne om elefanten Gerald og hans bedste ven grisen Schweinchen, tager fat i små daglige udfordringer og scenarier. Fortællingerne har noget på hjerte og understøttes af tegningerne og overkommelige mængder tekst.

4.-6. klasse

Af

Mo Willems

Merkt doch keiner, wenn ich schwänze

Forside

En tysk ungdomsroman inddelt i korte kapitler. Man kan planlægge forskellige læsemåder ift. arbejdet med teksten, fx makkerlæsning, rollelæsning eller stillelæsning. Teksten er velegnet som afsæt for meddigtning. Hvordan går det videre i Stefans liv? Temaerne er 'Probleme in der Familie', 'Schule' og 'Jung sein'.

8.-10. klasse

 

Af

Annette Weber

Die Bundesliga

Forside

Faktabog, hvor eleverne kan læse om den tysk fodboldliga “Die Bundesliga”, herunder om de største stadions i Tyskland, “Frauenfußball”, “Fußballfans” og om “Fußball” som tysk nationalsport. 

7.-10. klasse

Af

Maria Frantzen Sanko

Dich machen wir fertig!

Forside

En ungdomsroman, hvor omdrejningspunktet er det skift hovedpersonen oplever fra at være den dygtige og populære pige til at blive chikaneret og holdt uden for.
Teksten er inddelt i korte kapitler.

9.-10. klasse

Af

Wolfgang Kindler

Ein Wochenende ohne Eltern

Billede til boxen Ein wochende

En ungdomsroman med lidt tekst, et enkelt sprog, korte sætninger og billeder, som kan understøtte og anspore læsningen. Romanen kan bruges til fælles eller selvstændig læsning. Man kan planlægge forskellige læsemåder ift. arbejdet med teksten, fx makker- eller stillelæsning.

7.-8. klasse

Af

Mirjam Eppinga

Ende offen

Forside

Novellesamlingen rummer tekster, som har unge menneskers udfordringer, problemer og fristelser som omdrejningspunkt. De giver indblik i kultur- og samfundsforhold, og der er dansk-tyske gloser og billeder, der kan understøtte tekstlæsningen. 

9.-10. klasse

Af

Anne-Marie Fischer-Rasmussen

Dann bleib ich eben sitzen

Forside

Teksten er en ungdomsroman, hvor omdrejningspunktet er familieproblemer knyttet til de skoleudfordringer hovedpersonen har. Via romanen får eleverne indblik i et tysk fænomen, nemlig 'sitzenbleiben'.

8.-10. klasse

Af

Thorsten Steffens

Das Wunder von Bern

Forside

Denne kortfattede udgave af titlen om en families overlevelse under og efter 2. verdenskrig, roller i familien, identitet og et foldboldverdensmesterskab, der kan ændre på det hele, er skrevet i et tilgængeligt sprog og giver mulighed for at inddrage en 'autentisk tekst' i tysk.

9.-10. klasse

Af

Marion Döbert

Online war er noch so süss!

Forside

Madita føler sig alene, alle andre har en kæreste. På Instagram kommer hun i kontakt med Tobias og glemmer hurtigt alt om at være forsigtig og giver ham sit telefonnummer. Imorgen skal de mødes, - vil han mon være lige så sød i virkeligheden som online?

8.-9. klasse

Af

Annette Weber

Tschick

Forside

Maik og Tschick kommer fra 2 verdener. Maik bor i en villa med swimmingpool. Tschick kommer fra Rusland og er fattig. Dog har de to 14 årige drenge meget til fælles. I skolen er de outsidere. En dag dukker Tschick op hos Maik med en stjålen bil og de beslutter sig for at stikke af. Så starter en eventyrlig rejse i det østlige Tyskland.

9.-10. klasse

 

   

Af

Wolfgang Herrndorf

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.