Nye læremidler til tysk

Ende offen

Forside

Novellesamlingen rummer tekster, som har unge menneskers udfordringer, problemer og fristelser som omdrejningspunkt. De giver indblik i kultur- og samfundsforhold, og der er dansk-tyske gloser og billeder, der kan understøtte tekstlæsningen. 

9.-10. klasse

Af

Anne-Marie Fischer-Rasmussen

Dann bleib ich eben sitzen

Forside

Teksten er en ungdomsroman, hvor omdrejningspunktet er familieproblemer knyttet til de skoleudfordringer hovedpersonen har. Via romanen får eleverne indblik i et tysk fænomen, nemlig 'sitzenbleiben'.

8.-10. klasse

Af

Thorsten Steffens

Das Wunder von Bern

Forside

Denne kortfattede udgave af titlen om en families overlevelse under og efter 2. verdenskrig, roller i familien, identitet og et foldboldverdensmesterskab, der kan ændre på det hele, er skrevet i et tilgængeligt sprog og giver mulighed for at inddrage en 'autentisk tekst' i tysk.

9.-10. klasse

Af

Marion Döbert

Online war er noch so süss!

Forside

Madita føler sig alene, alle andre har en kæreste. På Instagram kommer hun i kontakt med Tobias og glemmer hurtigt alt om at være forsigtig og giver ham sit telefonnummer. Imorgen skal de mødes, - vil han mon være lige så sød i virkeligheden som online?

8.-9. klasse

Af

Annette Weber

Tschick

Forside

Maik og Tschick kommer fra 2 verdener. Maik bor i en villa med swimmingpool. Tschick kommer fra Rusland og er fattig. Dog har de to 14 årige drenge meget til fælles. I skolen er de outsidere. En dag dukker Tschick op hos Maik med en stjålen bil og de beslutter sig for at stikke af. Så starter en eventyrlig rejse i det østlige Tyskland.

9.-10. klasse

 

   

Af

Wolfgang Herrndorf

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.