Online ressourcer til tysk

Nettet åbner for mange muligheder for at tilføre digitale ressourcer til tyskundervisningen. Men hvilke hjemmesider og gratis onlineprogrammer kan CFU foreslå?

Her er samlet en række oversigter over udvalgte webressourcer. - både webværktøjer og hjemmesider til din undervisning. Desuden link til Vurdigi; et værktøj til at vurdere digitale læremidler.
Nogle værktøjer har forklaringer på engelsk, men kan bruges til produktioner på tysk. Hvis man har brug for videovejledning til programmerne, vil de ofte være at finde på YouTube.

Billede til boxen Kinderweltreise

Kinderweltreise

Læs og hør forskellige informationer om Tyskland, Schweiz eller Østrig

Til elever i 7.-9. klasse.

Billede til boxen Er du til tysk

Er du til tysk?

erdutiltysk.dk viser seks danskere, som bor i Berlin, deres by frem til to danske Youtubere. Materialet på siden kan bruges til studieturen til Berlin, og i menuen ‘Undervisning’ er der artikler, videoer og musik om og fra Berlin.

Step into German

Step into German

Hier findet ihr eine breite Auswahl von Videos, Podcasts und Arbeitsblättern, die ihr im Unterricht ohne große Vorbereitungszeit einsetzen könnt.

Grenz genial

Grenz genial

Grenzgenial er en portal til brug i undervisningen i tysk, hovedsageligt i danske grundskolers udskolingsklasser. Grenzgenial tilbyder både temaforløb til undervisningen samt nyheder på tysk, der kan inddrages i undervisningen. Opgaver kan downloades på portalen.

Billede til boxen Bevægelse

Bevægelse

Som hjælp til at sætte skolen i bevægelse har Dansk Skoleidræt udarbejdet en lang række øvelser, der kan bruges i sprogfagene.

APP

App Mondly

Mondly

Lær at tale et sprog og forbedre ordforråd med grammatiklektioner til begyndere.

APP

Himmelsscheibe

Goethe Institut Das Geheimnis der Himmelscheibe

En interaktiv rejse til Tyskland, hvor man skal på skattejagt og opklare et mysterium. Den har træning af læse- og lyttefærdigheder som formål. 8.-9. klasse.

APP

Goethe Institut Lern Deutsch - Die Stadt der Wörter

Goethe Institut Lern Deutsch - Die Stadt der Wörter

Et interaktivt onlinespil, hvor man skal bevæge sig rundt i en by og lærer basalt ordforråd og kommunikative fraser. 5.-7. klasse.

tysk flag

Kennst du Deutschland?

Kennst du Deutschland er et interaktivt puslespil. Sæt Tysklands delstater sammen til hele Tyskland. Ved hver delstat gives informationer om området.

Das Bild der Anderen

Das Bild der Anderen

"Das Bild der Anderen" ist ein internationales E-Mail-Projekt für jugendliche Deutschanfänger.

Lernspass logo

Lernspass für Kinder

Auf dieser Internetseite können Schüler jede Menge über Deutschland lernen, Spiele spielen und Neues entdecken. 5.-7. Klasse.

Dein Kinderradiokanal

Dein Kinderradiokanal

Her kan eleverne høre nyheder og reportager, spille, høre sange. For begyndere til udskoling.

KIKA

KIKA - der Kinderkanal

KIKA ist der Kinderkanal von ARD und ZDF: Fernsehen, spielen, chatten, basteln...

Deutsche Welle logo

Deutsche Welle

Sie sind auf der Suche nach neuen Materialien oder Anregungen für Ihren Deutschunterricht? Dann sind Sie hier genau richtig. Setzen Sie unsere Audiokurse und Übungsmaterialien im Unterricht für Anfänger oder Fortgeschrittene ein.

EMU tysk

EMU tysk

Undervisningforløb, faglig inspiration mv.