Samfundsfag

Her på fagsiden for samfundsfag kan du finde aktuelle læremidler og få idéer til undervisningen. Desuden kan du se aktuelle kursustilbud og få opdateret information om de afsluttende prøver.

Kontakt din fagkonsulent på CFU, hvis du ønsker nærmere kendskab til læremidler i netop dit fag.

Flettede hænder

Samfundsfag

Samfundsfag har 3 deldiscipliner: Magt, kultur og økonomi. Hænderne fortæller noget om magtforhold. Fotografiet siger også noget om, hvordan vi mennesker i vores opdragelse bliver flettet kulturelt sammen, og endelig, at samfundsøkonomien i den globale verden er bundet sammen på hænder og fødder på godt og ondt.

Magt

Spillet om magten

Problemformulering: "Hvordan er magtfordelingen i Danmark og hvilken historisk udvikling ligger bag denne magtfordeling?"

Kultur

Kultur

Problemformulering: "Hvordan opdrages børn i forskellige kulturer til at blive medlem af forskellige fællesskaber?"

 

Økonomi

Økonomi

Problemformulering: "Hvordan er dansk erhvervslivs muligheder i en global økonomi?"

 

21 Søndag

Sæt flygtningekrisen på skemaet

mitCFU giver dig let adgang til tv-udsendelser om flygtningekrisen i Europa – også efter de for længst er forsvundet fra tv-stationernes platforme. Du kan streame et hav af tv-udsendelser direkte i klassen eller give eleverne adgang til at se dem derhjemme.

Fra projektet I sandehedens tjeneste

Kildekritik og nyheder med DR

I sandhedens tjeneste - DR Nyheder tilbyder gratis workshops i København i september og november, hvor bl.a. Erkan Özden klæder elever i 8.-10. klasse på til at forholde sig kritisk til, hvad de ser og hører særligt på de sociale medier.

 

Nyttige links