Samfundsfag

Her på fagsiden for samfundsfag kan du finde aktuelle læremidler og få idéer til undervisningen. Desuden kan du se aktuelle kursustilbud og få opdateret information om de afsluttende prøver.

Kontakt din fagkonsulent på CFU, hvis du ønsker nærmere kendskab til læremidler i netop dit fag.

Pc og kaffe

Inspiration til din årsplanlægning

Er du i gang med din årsplanlægning? Og gik du glip af CFU's webinarer med inspiration til læremidler til dit fag? Så se dem på video i stedet. Fag: Dansk, matematik, engelsk, tysk, fransk og naturfag + funktioner i mitCFU.

Flettede hænder

Samfundsfag

Samfundsfag har 3 deldiscipliner: Magt, kultur og økonomi. Hænderne fortæller noget om magtforhold. Fotografiet siger også noget om, hvordan vi mennesker i vores opdragelse bliver flettet kulturelt sammen, og endelig, at samfundsøkonomien i den globale verden er bundet sammen på hænder og fødder på godt og ondt.

Magt

Spillet om magten

Problemformulering: "Hvordan er magtfordelingen i Danmark og hvilken historisk udvikling ligger bag denne magtfordeling?"

Kultur

Kultur

Problemformulering: "Hvordan opdrages børn i forskellige kulturer til at blive medlem af forskellige fællesskaber?"

 

Økonomi

Økonomi

Problemformulering: "Hvordan er dansk erhvervslivs muligheder i en global økonomi?"

 

21 Søndag

Sæt flygtningekrisen på skemaet

mitCFU giver dig let adgang til tv-udsendelser om flygtningekrisen i Europa – også efter de for længst er forsvundet fra tv-stationernes platforme. Du kan streame et hav af tv-udsendelser direkte i klassen eller give eleverne adgang til at se dem derhjemme.

"Mændene, der plyndrede Europa"

NU MED ELEVOPGAVE!

Filmen bruges til Intro eller undervisnings-anslag i kompetenceområdet ”Økonomi”, hvor eleven til sidst på kvalificeret grundlag kan tage stilling til økonomiske problem-stillinger samt handle i forhold til egen økonomi og samfundsfagsøkonomien.