Naturfag

Robotter
Det er nu super nemt for dig at kaste dig ud i at bruge LegoMindstorm robotter i undervisningen. Robotterne styres enten af en programmering eller med mobilen som fjernstyring. Alle enheder kan bruges og software er gratis og nemt at hente.

Hardwaren, altså Legorobotterne får du i et materialesæt. De er færdigbygget og klar til brug med to store motorer, en mindre motor med løftearm og i alt fem sensorer.

Du kan finde inspiration til undervisningen flere steder på nettet. Brug især Legos egen side eller diverse youtube videoer.

Er det første gang du skal have fingrene i LegoMindstorm, så hav tillid til at du sammen med eleverne kan komme i mål. Hvis eleverne tidligere har arbejdet med anden form for programmering er det lettere at tilgå mindstorm.

  • Sørg for eleverne har adgang til software. Downloades på https://www.lego.com/da-dk/mindstorms/downloads/download-software
  • Udlever robotter og meld ud, at det også er første gang for dig
  • Brug videointroduktion. Sørg for at genfortælle på dansk og se den evt. flere gange.  https://www.lego.com/da-dk/mindstorms/learn-to-program
  • Lad eleverne arbejde i grupper på to eller tre.
  • Brug mindst to lektioner pr gang og gerne flere gange ugentligt.
  • Giv eleverne en udfordring. Fx. kør to meter frem, drej om et hjørne (en forhindring), evt. zig zag og kør hjem til start.
  • Vær obs på at mange elever søger din hjælp. Lær dem at bruge hinanden eller youtube, når der opstår en programmerings udfordring.
  • Nyd, når de til sidst er selvkørende, og du kun skal øge udfordringerne.

Brug mitCFU og søg på LegoMindstorm.

Brug for hjælp? Skriv til avni@kp.dk

Prøvevejledninger

flotte kolber med farver

Prøvevejledninger til folkeskolens prøver.

Der er prøvevejledninger til fysik/kemi, geograf, biologi og den fælles prøve.

Håndstand på stranden

Progression i naturfagene

Naturfaglig kompetence defineres som det at have viden om, at forstå, udøve, anvende og kunne tage kritisk stilling til natur, naturfaglighed, naturvidenskab og teknologi i en mangfoldighed af sammenhænge hvori disse indgår eller kan komme til at indgå.

Pc og kaffe

Inspiration til din årsplanlægning

Er du i gang med din årsplanlægning? Og gik du glip af CFU's webinarer med inspiration til læremidler til dit fag? Så se dem på video i stedet. Fag: Dansk, matematik, engelsk, tysk, fransk og naturfag + funktioner i mitCFU.

Fagteammøder på CFU