Nye læremidler til historie

Israel-Palæstina

Forside

Et historisk og nutidigt rids af konflikten mellem Israelere og palæstinensere. Det store stridspunkt er Jerusalem, og konflikten handler grundlæggende om retten til det område, vi i dag kalder Israel. Konflikten er en af de mest voldelige i den moderne verden, og begge parter bruger religion og historie til at retfærdiggøre deres krav på Iandområdet.

7.-10. klasse

Af

Ren'e Bank Isager

Kvinder i kamp

Forside

Tegneserie om kvindebevægelsens dramatiske kampe igennem 150 år. Om kvindernes kamp mod slaveriet, og de tre vigtigste sager: retten til at få uddannelse, arbejde og tjene egne penge, stemmeretten ved politiske valg og retten til at bestemme over egen krop.

8.-10. klasse

   

Terrorisme

Forside

Hvordan terrorismen har udviklet sig siden slutningen af 1800-tallet, og hvad der har motiveret terroristerne.

6.-10. klasse

 

Af

Lise Penter Madsen

2. verdenskrig

forside

Gennemgang af 2. verdenskrig fra starten i 1939 til afslutningen i 1945.

3.-7. klasse

Af

Søren Hemmingsen

Hvem bestemmer i Danmark?

Forside
Historien om danskernes vej til demokrati. En kronologisk gennemgang af Danmarks politiske styreformer fra oldtiden og frem til demokratiet, som det ser ud i dag. 5.-10. klasse    

Af

Nils Hartmann

Vikinger

Forside

Følg arkæologernes spændende arbejde under udgravningen af en af vikingetidens storgårde. Her fortæller glemte skatte, stolpehuller, spor fra dyre- og menneskeofringer om vikingernes verden.

5.-8. klasse

Af

Mats Vänehem

1917-91 Russisk revolution

Forside

Bogen er primært opbygget kronologisk med tematiske nedslag i Den Kolde Krigs vigtigste begivenheder. Bogen omfatter elevspørgsmål og problemstillinger med fokus på, at eleverne selv tager stilling. Bogen indeholder opgaver, tidslinje samt en oversigt med vigtige personer og begreber.

7.-9. klasse

Af

Rene Bank Isager

Klar til prøven

Forside

Klar til prøven handler om prøven i fagene historie, kristendomskundskab og samfundsfag og indeholder vejledning, gode råd, opgaver og eksempler på prøvemateriale.
Bogen kan anvendes løbende i 7.-9. klasse, så eleverne bliver fortrolige med prøveformen, uanset om de skal op i historie, kristendomskundskab eller samfundsfag.

Af

Karina Bruun Houg

Flygtninge

Forside

65,3 mio. mennesker er på flugt i verden lige nu. De flygter fra krig og konflikter og fra præsidenter eller andre ledere, der forfølger deres egne folk med trusler om vold, fængsel og død.

Læs her om hvad det vil sige at være flygtning, og hvad folk flygter fra samt om nationale og internationale regler for mennesker på flugt, om flygtningelejre, pm menneskesmugling og om meget andet.

6.-10. klasse

Af

Mai Rasmussen

I morgen bliver bedre

Forside

Tegneserie. Engelske 15-årige Caroline Mathilde bliver bortgiftet til den 17-årige Kong Christian d. 7. af Danmark. Han er dog ikke interesseret i hverken hende eller pligterne som konge. Imens drømmer Johann Struensee om at kunne gøre en forskel som stadsfysikus.

Af

Karoline Stjernfelt

Skipper Clement

Forside af bogen

Tegneserie. Den sande historie om Skipper Clement, der i 1500-tallets Danmark er en vigtig spiller i borgerkrige, magtopgør og opgøret med den katolske kirke.

Af

Jørgen Jørgensen

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.

Serien: Udkig fra Historiekanon

Forside udkig fra historiekanon

Udkig fra historiekanon giver viden om, hvordan mennesker levede under andre vilkår og ud fra andre måder at anskue tilværelsen på.

Historisk tidslinje

Foto tidslinje

En visuel tidslinje er med til at skabe overblik og sammenhæng - samtidig med, at børnene bevæger sig. Tidslinjen er bygget op omkring fagene kristendom, samfundsfag og historie. Tæppet er opdelt i 5 dele, og der medfølger transportposer til hvert tæppe.