Online ressourcer til fransk

Nettet åbner for mange muligheder for at berige franskundervisningen. Men hvilke hjemmesider og gratis onlineprogrammer er gode at bruge?

Her er samlet en række oversigter over udvalgte webressourcer. Her er både gode sider til at træne ordforråd og links til spil, sange og andre webværktøjer til din undervisning.

kortfilm til fransk

Kortfilm på Filmcentralen

Filmcentralen har samlet en række fransksprogede kortfilm velegnet til franskundervisningen, og kan ses med både danske og franske undertekster.

Find filmene på: Filmcentralen

Få inspiration til brug af filmene: Undervisningsmaterialet

Vies de collegiens

Vies de collégiens

En alletiders serie med 16 korte videoklips – unge og forfriskende skoleelever, fortæller om deres hverdagsliv på et let og forståeligt fransk - fra 7. til 9. klasse.

Find arbejdsark til hver udsendelse på: TV5Monde

 

Billede til boxen tidligere sprogstart

Tidligere sprogstart

I projektet Tidligere Sprogstart har sproglærere fra fem københavnske folkeskoler i samarbejde med faglige konsulenter fra Københavns Universitet og Københavns Professionshøjskole fra 2016 til 2018 opdateret og udviklet materialet. Se materialet på hjemmesiden:

Billede til boxen fransk podcastfrancaisfacile

podcastfrancaisfacile

På denne hjemmeside finder du videoer, dialoger, øvelser, tekster, mm. til dine elever. Ordforråd og grammatik sættes i kontekst med enkle og overskuelige forklaringer. Alt er lige til at gå til og er helt egnet til online arbejde.

Billede til boxen Lexique fransk

Vocabulaire et exercices en images

Avec le son pour la prononciation et des excercices proposés pour chaque thème. Lad dine elever træne på denne hjemmeside, så de får udvidet deres ordforråd og øvet deres udtale.

Billede til Jeunes nomades

Jeunes nomades

Lisez, écoutez, partagez pour mieux connaître des façons de vivre, partager des goûts et des rêves et échanger sur le thème du voyage.