Nye læremidler til engelsk

The Parent Agency

Forside

En autentisk roman i en uforkortet udgave, uden gloser, men med enkelte illustrationer. Teksten er i læsevenligt layout og er skrevet med stor skriftstørrelse. Bogen er mest tænkt til individuel eller gruppelæsning og bearbejdning for de dygtigste læsere i engelsk.

6.-7. klasse

Af

David Baddiel

Skate Monkey

Forside

En kort, autentisk roman, inddelt i kapitler, uden gloser, men med understøttende illustrationer. Teksten er i læsevenligt layout. Bogen er mest tænkt til individuel eller gruppelæsning og bearbejdning - også for udfordrede læsere i engelsk.

5.-6. klasse

Af

Paul Mason

The Maori people

Forside

Bogen indeholder fagtekster med forskellige indgangsvinkler til emnet, fx The Discovery of New Zealand og Maori Spirituality. Hvert opslag består af understøttende billedmateriale og kortere tekstbokse.

7.-10. klasse

Af

Virginia Evans

Dirty Bertie

Forside

De 15 bøger om Dirty Bertie med tre historier i hver bog, der har temaer som: 'Horror', 'Fame' og 'Zombies', er tænkt til makkerlæsning eller selvstændig frilæsning. Der er ud over tekst også billeder på hvert opslag.

Reading Box

4.-5. klasse

Secret supervillain vs Lightning Girl

Forside

Aurora is desperate to help her mum and grandma track down the stolen precious stone that holds the key to her family's powers. Worried that whoever has the stone will destroy it and flick the switch off on her powers forever, Aurora refuses to hide at home and stay safe.

6.-8. klasse

Af

Alesha Dixon

Little Badman

Forside

En autentisk roman i en uforkortet udgave, uden gloser og med enkelte illustrationer. Selve historien starter i en virkelighedsnær verden og udvikler sig så til at rumme masser af fantasi og overnaturlige elementer. Bogen er mest tænkt til individuel eller gruppelæsning og bearbejdning for de dygtigste læsere i engelsk; alene pga. dens omfang.

6.-7. klasse

Af

Humza Arshad

Born a Crime

Forside

Den kendte komiker Trevor Noahs fortælling om sin opvækst under apartheid i Sydafrika. Bogen er desuden en varm kærlighedserklæring til hans mor. Romanen er en selvbiografi, hvor faktuelle afsnit om South Africa indleder hvert kapitel.

9.-10. klasse

Af

Trevor Noah

The absolutely true diary of a part-time indian

Forside

Denne bog er en utrolig fortælling om en ung Native American, der forsøger at bryde ud af den tilværelse, som han troede skulle have været hans skæbne. En autentisk roman i en uforkortet udgave. Den er egnet til læsning i klassen og kan også bruges til individuel eller gruppelæsning.

8.-10. klasse

Af

Sherman Alexie

The Magic Finger

Forside

En pige på otte år har en magisk finger. Den kan trylle, når hun bliver så sur, at hun ser rødt. En overskuelig, autentisk lille roman med en del illustrationer. Kan bruges til både fælles læsning og extensive reading.

5.-6. klasse

Af

Roald Dahl

Willy the Wimp

Forside

Willy kunne ikke gøre en flue fortræd. Han undskylder endda, når nogen slår ham. Han er træt af at blive drillet, men en dag tager han affære og svarer på en annonce om body-building.

4.-5. klasse

Af

Anthony Browne

Slumdog Millionaire

Forside

Bogen er bearbejdet og bygget op omkring filmen Slumdog Millionaire, som også kan lånes her på CFU. Filmen vandt otte oscars, bl.a. for bedste film. Beaufoy har bygget sit manus på den indiske forfatter Vikas Swarups bestseller "Q and A". Man siger, at verdens fattigste og rigeste bor i Indien.

8.-10. klasse

Super Heroes

Forside

Denne kasse er tænkt til supplerende læsning i grupper, par eller individuelt under temaet Heroes.

6.-8. klasse

Unexpected twist

Forside

Bogen er en underholdende variant over den klassiske Oliver Twist-fortælling. Den indeholder samtidigt dele af den klassiske fortælling. Man kan sagtens alene fokusere på 'den nye Twist-historie'.

6.-7. klasse

Af

Michael Rosen

At Ellis Island

Forside

Ellis Island var indgangen til Amerika og drømmen om frihed for tusindvis af mennesker. Vl følger bl.a. en ung pige, hvis tipoldemor kom til Amerika via Ellis Island, ligesom der er vidnedsbyrd fra mange både immigranter og ansatte på Ellis Island.

7.-9. klasse

Af

Louise Peacock

Smile, shut up and look pretty

Forside

Hvad gør man, når der bliver sendt en besked rundt på Snapchat med en rangliste over klassens piger? Et spørgsmål som veninderne Betty og Amy må forholde sig til, og som udfordrer deres venskab.

6.-10. klasse

   

Af

Marie Duedahl

Red and the city

Forside

En anderledes "Lille Rødhætte" historie, som bl.a. kan bruges til at sammenligne med den klassiske. I denne historie er det forbrug, som er the temptation og det at blive lost. 

4.-8. klasse

Af

Marie Voigt

Wonder

Forside

August 'Auggie' Pullman blev født med et deformt ansigt, der har forhindret ham i at gå i skole. Indtil nu... Snart skal han begynde i en helt almindelig 5. klasse. Det er aldrig nemt at være 'den nye'. Især ikke, når man ser ud som Auggie. Men indeni er han som alle andre. 

7.-9. klasse

Af

R. J. Palacio

The Hate U Give

Forside

Denne roman er et vægtigt input, når man arbejder med 'Discrimination', 'Black America', 'Equal Rights' eller lignende. Titlen (og mange steder i bogen) hentyder til rapperen Tupac, som udgav titlen 'THUG' : The Hate U Give. Der perspektiveres til feks. uddannelse sorte/hvide eller feks. politiets nedskydning af en ubevæbnet sort teenager.

8.-10. klasse

Af

Angie Thomas

The BFG

Forside

En nat i heksetimen bliver den forældreløse Sofie bortført af en SVK - den store venlige kæmpe (Big Friendly Giant) -, som elsker at samle på drømme. Sammen planlægger de at gøre oprør mod Barnegnaskeren, Kødklumpæderen og Knogleknuseren.

6.-9. klasse

Af

Roald Dahl

Stone Cold

Forside

Bogen er tænkt til fælleslæsning og kan bruges under temaerne Homelessness, Growing Up, Family eller Youth and Identity. Spørgsmål til samtale finder du under linket på posten i mitCFU.
Der findes en filmatisering (som serie) af BBC, men den er af ældre dato. Gå på youtube.com og søg på Stone Cold

Af

Robert Swindells

Mixed Graphic Novels

Forside

Materialesættet er tænkt til eleverne selvstændige læsning. Klassen kan have talt om genren Graphic Novels og bagefter kan eleverne vælge den bog som fanger dem og læse selvstændigt eller i par.

6.-8. klasse

A monster calls

Forside

Det er en mørk og grum historie, der samtidigt er både sjov og livsbekræftende. Romanen henter virkemidler fra både gyser- og horrorgenren og behandler temaer, som er svære både teenagere og voksne: sorg, skyld og angst for at miste. 

6.-9. klasse

Af

Patrick Ness

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.