Nye læremidler til engelsk

Super Heroes

Forside

Denne kasse er tænkt til supplerende læsning i grupper, par eller individuelt under temaet Heroes.

6.-8. klasse

Unexpected twist

Forside

Bogen er en underholdende variant over den klassiske Oliver Twist-fortælling. Den indeholder samtidigt dele af den klassiske fortælling. Man kan sagtens alene fokusere på 'den nye Twist-historie'.

6.-7. klasse

Af

Michael Rosen

At Ellis Island

Forside

Ellis Island var indgangen til Amerika og drømmen om frihed for tusindvis af mennesker. Vl følger bl.a. en ung pige, hvis tipoldemor kom til Amerika via Ellis Island, ligesom der er vidnedsbyrd fra mange både immigranter og ansatte på Ellis Island.

7.-9. klasse

Af

Louise Peacock

Smile, shut up and look pretty

Forside

Hvad gør man, når der bliver sendt en besked rundt på Snapchat med en rangliste over klassens piger? Et spørgsmål som veninderne Betty og Amy må forholde sig til, og som udfordrer deres venskab.

6.-10. klasse

   

Af

Marie Duedahl

Red and the city

Forside

En anderledes "Lille Rødhætte" historie, som bl.a. kan bruges til at sammenligne med den klassiske. I denne historie er det forbrug, som er the temptation og det at blive lost. 

4.-8. klasse

Af

Marie Voigt

Wonder

Forside

August 'Auggie' Pullman blev født med et deformt ansigt, der har forhindret ham i at gå i skole. Indtil nu... Snart skal han begynde i en helt almindelig 5. klasse. Det er aldrig nemt at være 'den nye'. Især ikke, når man ser ud som Auggie. Men indeni er han som alle andre. 

7.-9. klasse

Af

R. J. Palacio

The Hate U Give

Forside

Denne roman er et vægtigt input, når man arbejder med 'Discrimination', 'Black America', 'Equal Rights' eller lignende. Titlen (og mange steder i bogen) hentyder til rapperen Tupac, som udgav titlen 'THUG' : The Hate U Give. Der perspektiveres til feks. uddannelse sorte/hvide eller feks. politiets nedskydning af en ubevæbnet sort teenager.

8.-10. klasse

Af

Angie Thomas

The BFG

Forside

En nat i heksetimen bliver den forældreløse Sofie bortført af en SVK - den store venlige kæmpe (Big Friendly Giant) -, som elsker at samle på drømme. Sammen planlægger de at gøre oprør mod Barnegnaskeren, Kødklumpæderen og Knogleknuseren.

6.-9. klasse

Af

Roald Dahl

Stone Cold

Forside

Bogen er tænkt til fælleslæsning og kan bruges under temaerne Homelessness, Growing Up, Family eller Youth and Identity. Spørgsmål til samtale finder du under linket på posten i mitCFU.
Der findes en filmatisering (som serie) af BBC, men den er af ældre dato. Gå på youtube.com og søg på Stone Cold

Af

Robert Swindells

Mixed Graphic Novels

Forside

Materialesættet er tænkt til eleverne selvstændige læsning. Klassen kan have talt om genren Graphic Novels og bagefter kan eleverne vælge den bog som fanger dem og læse selvstændigt eller i par.

6.-8. klasse

A monster calls

Forside

Det er en mørk og grum historie, der samtidigt er både sjov og livsbekræftende. Romanen henter virkemidler fra både gyser- og horrorgenren og behandler temaer, som er svære både teenagere og voksne: sorg, skyld og angst for at miste. 

6.-9. klasse

Af

Patrick Ness

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.