Nye papirbøger 7.-10. klasse

Raftehegn

Forside

Novelle. Rafterne var kommet om torsdagen, nu skulle der bygges raftehegn i weekenden. Mor syntes ikke hegnet var en god idé, men far ville have det op, så alle idioterne ikke kunne kigge ind i haven.

7.-10. klasse

Af

Kim Fupz Aakeson
Els Cools

En dygtig havfrue

Forside

13-årige Stephanie går til havfruesvømning og vil bare være den bedste, så træneren Tare får øje for hende. Hun mangler bare en rigtig havfruehale. Hvorfor får Selina på holdet bare en?

6.-8. klasse

Af

Sanne Munk Jensen

Og så drukner jeg

Forside

Josefine går i gymnasiet og har lagt en plan for sit liv, hvor alt skal være perfekt. Hun skal bruge høje karakter, have den rigtige kæreste og være smuk og slank. Men så ændrer alt sig, og Josefine tager nogle andre valg.

9.-10. klasse

Af

Ditte Wiese

Anders Matthesen

Forside

Materialet stiller skarpt på Anders Matthesens enorme produktion af radio, stand up, bøger, film og tv. Eleverne præsenteres for tre forskellige teorier om humor og får mulighed for at trække tråde til Matthesens forfatterskab. Herudover er der fokus på retoriske virkemidler, både de sproglige og performative.

7.-10. klasse

   

Af

Trine May

Det vi har mistet

Forside

På et oprørt hav i en lille usikker båd uden brændstof, er to søskende på flugt fra krigens rædsler. Den lille gruppe ombord har ikke mere mad og kun en enkelt dunk vand. Alligevel holder Storebror ud. Han opmuntrer og trøster Lillebror og deler det allersidste vand med ham. Men vil de nå frem?

7.-10. klasse

Af

Sarah Engell

Den dag vi døde

Forside

Med blandt andet Præstø Fjord-katastrofen i 2011 som inspiration, men med fiktive personer og sidehandlinger fortælles via tre forskellige personer en spændende historie om at søge ... og finde sig selv og hinanden.

8.-10. klasse

Af

Anja Hitz

Syndflod

Forside

Jakob og Rami kæmper for at hjælpe nødstedte medpassagere i timerne efter at et terrorangreb har ramt et tog i Storebæltstunnelen. Vandet fosser ind og redningsmandskabet har svært ved at komme frem.

7.-10. klasse

   

Af

Peter Krogholm

Spot på folkeviser

Forside

Folkeviser handler om store følelser og giver et blik ind i en verden, der for længst er forsvundet. I bogen arbejdes der med folkevisernes verdensbillede, komposition og persongalleri.

7.-10. klasse

Når hjertet er en elpisker

Forside

Pi går i 1.g. og føler sig angst og presset. En dag falder hun pludselig besvimet om i klassen og hendes forældre og venner viser omsorg og kærlighed for hende, men Pi har svært ved at mærke noget som helst.

8.-10. klasse

Af

Mette Vedsø

Venus fluefanger

Forside

Alex er forvirret over hvem han er, og det bliver ikke bedre af, at alle andre dømmer ham og sætter ham i bås - må man ikke bare være forvirret?

7.-10. klasse

 

Af

Camilla Wandahl

Lyrikspor

Forside

Lyrikspor er en dansk antologi til eleverne i udskolingen, som indeholder 30 digte. Digtene er organiseret i 6 fordybelsesområder: Familiefortællinger, Poetiske protester, Kærlighedsmøder, Hyldester, Udenpå og indeni, Fornemmelser for tid og sted.

9.-10. klasse

Af

Mette Bechmann Westergaard

Sana

Forside

Drama. Råmanuskriptet til fjerde sæson af Skam. Denne sæson handler om stærke og seje Sana, der kæmper med at finde sin egen vej, hvor der både er plads til forskellige kulturer, sin stærke personlighed, og kærlighed.

7.-10. Klasse

 

Af

Julie Andem

Prank

Forside
Sommerferie i Frankrig med swimmingpool, sol og afslapning venter for fem venner, men en practical joke ender i en dramatisk ulykke. Nu er spørgsmålet om vennerne skal gå til bekendelse eller de skal tie stille?    7. 10. Klasse

Af

Lise Bidstrup

Stand-up

Forside

Om stand-up og genrens karakteristika samt præsentation af forskellige kunstnere på området - for eksempel Eddie Murphy, Casper Christensen og Anders Matthesen.

7.-10. klasse

Af

Martin Paarup Andersen

Greb om retskrivningsprøven

Forside

Undervisningsmateriale der skal forberede eleverne til retskrivningsprøven i 9. klasse. Eleverne får opgaver inden for diktat-, komma- og grammatikdelen i prøven. De bliver indført i strategier, der er hensigtsmæssige.

8.-9. klasse

Spot på drama

Forside

Om dramagenrens begreber, modeller og dramaets opbygning fra skitse til forestilling. En vigtig håndsrækning til lærere og elever, som vil arbejde med dramagenrens begreber.

7.-10. klasse

Spejl dig i sporget 1

Forside

For mange er undervisning i sprog i danskfaget lig med staveøvelser og grammatik. Denne undervisningsbog lærer eleverne, at sprog er meget andet og mere end det. Eleverne kan få udvidet deres fundamentale forståelse for sprog, begreber og ord.

7.-9. klasse

Af

Jørn Lund

Spejl dig i sporget 2

Forside

Gennem arbejdet med 3 forløb i bogen arbejder eleverne med symboler, metaforer, besjæling, allegori, ordsprog, talemåder, humor, ordspil, under- og overbegreber, abstrakter og konkreter. Her igennem får eleverne et godt fundament for at forstå den almindelige sprogundervisning.

7.-9. klasse

Af

Jørn Lund

Isak - Skam sæson 3

Forside

Med tanke på at drama er obligatorisk på pensumlisten i dansk i 9. klasse, er det oplagt at arbejde med manusbøgerne til tv-serien SKAM. De giver nemlig et unikt indblik i skabelsesprocessen bag den banebrydende ungdomsserie. 

7.-10. klasse

Af

Julie Andem

Liv på spil

Forside

Tegneserie - graphic novel. Hvad ville du gøre, hvis du pludselig fik mulighed for at kontrollere hele verden? Ville du være god eller ond? Hjælpe dem omkring dig eller hævne dig på dem, du ikke brød dig om? De spørgsmål må gameren Mads stille sig selv, da han finder computerspillet Alt.

6.-10. klasse

Af

Søren Jessen

Helt som de andre

Forside
Egentlig har det aldrig generet Leonora at hun har en benprotese. Men da hun møder August mærker hun, hvor skønt det er at være helt som de andre, så hun vælger ikke at fortælle ham om sit handicap.   7. 10. klasse

Af

Annie Bahnson

Prøveklar Bag om læseprøven

Forside

I Bag om læseprøven repeterer eleverne deres viden om at læse på, mellem og bag linjerne, og de bruger deres viden aktivt, når de selv arbejder med at stille spørgsmål til tekster.
Arbejdet med materialet understøtter udviklingen af elevernes læseforståelse, samtidig med at de forbereder sig og får viden om prøven i læsning.

9. klasse

Af

Lis Pøhler

Hvad ingen ved

Forside

Roman tager fat i et af de mest tabubelagte emner, vi har; en ung fyrs pædofile tanker. Og vi kommer tæt på fx i beskrivelsen af Jonas' erotiske tanker, da han ser på drengen Niklas (som han er træner for) bade nøgen efter træning.

Af

Anne Catrine Bomann

Rengøring

Forside

Rengøring er klassisk Fupz: Han fortæller mundret og i øjenhøjde historien om Cecilie, der bor sammen med Andy - som er 12 år ældre.

9.-10. klasse

Af

Kim Fupz Aakeson

Skam sæson 2 Noora

Forside

Råmanuskriptet til anden sæson af Skam handler om smukke, seje og sårbare Noora. Vilde er vild med William, William er vild med Noora, og Noora vil gerne have at alle har det godt, især vil hun gerne undgå at Vilde bliver såret.

7.-10. klasse

Af

Julie Andem

Skam Sesong 2 Noora

Forside

Det norske råmanuskript til tv-serien Skam, sæson 2. Bogen indeholder scener, der aldrig blev indspillet, replikker, der senere blev klippet væk samt Juile Andems kommentarer og tankekort.

7.-10. klasse

Af

Julie Andem

Skam Sæson 1 Eva

Forside

Råmanuskriptet til tv-serien Skam, sæson 1. Eva er lige begyndt i gymnasiet, hvor hun finder sammen med Chris, Noora, Vilde og Sana i en umage vennegruppe. Eva kæmper med sin tvivl om hvem hun egentlig er, og vi følger hendes hverdag med op- og nedture.

8.-10. klasse

   

Af

Julie Andem

Tag gaden tilbage

Forside

16-årige Polly kæmper for bare at få lov til at være sig selv og udleve sine drømme. Men efter en vild fest bliver hun lagt for had på de sociale medier og vennerne fra den lille provinsby vender hende ryggen.

9.-10. klasse

Af

Sarah Engell

Hitman

Forside

Andreas bliver noget overrasket, da han åbner sin konfirmationsgave og ser en sort Sako TRG-22 snigskytteriffel. Ikke blot får han en riffel, men han skal også træffe en afgørende beslutning for sit liv. Hans liv bliver forandret for altid.

6.-7. klasse

Af

Peter Krogholm

Ordet er dit 7.-8. kl.

Forside

Om at bruge det mundtlige sprog i arbejdet med forskellige typer af mundtlige tekster, f.eks. fortælling, oplæsning, debat og fremlæggelse.

7.-8. klasse

 

Af

Pernille Hargbøl Madsen

Mere læselyst og skrivefryd

Forside

Materiale, hvor samspillet mellem fiktionslæsning og fiktionsskrivning er i centrum. Gennem tekstlæsning, tale og skriveøvelser styrkes evnen til at skrive fiktive historier.

7.-10. klasse

Af

Cecilie Bogh

Fake news

Forside

Introduktion til begrebet "Fake news", med præsentation af fagbegreber og analysemetoder der kan bruges til at forholde sig kritisk til det komplekse nyhedsbillede.

7.-10. klasse

Blog & vlog

Forside

Bogen sætter fokus på to nye genrer - blogs og vlogs. Der lægges op til at arbejde med at undersøge, kategorisere, analysere, vurdere og perspektivere forskellige blogs og vlogs.

7.-10. klasse

Af

Katja Gottlieb

Og havet var vores himmel

Forside

Hvalen Batseba tvinges med på en jagt på den farlige Toby Wick, og må undervejs se nogle af sine egne dæmoner i øjnene.

6.-10. klasse

Af

Patrick Ness

Nadia Nadim

Forside

Nadia Nadims selvbiografien 'Min historie' er en beretning om, hvordan generalens datter i Afganistan blev til 'årets dansker'. Læs den som værk i udskolingen.

8.-10. klasse

Mellem os

Forside

Noveller.

10 forfattere skriver om relationer og problemer i meget forskellige familier, hvor de unge hovedpersoner har store og usædvanlige udfordringer.

7.-10. klasse

Hader, hader ikke

Forside

Billed Novelle. 

Kim har skrevet stil i skolen om hvad han hader og det udløser konflikt i familien, men hvad er det egentlig han hader? 6.-10. klasse

Af

Glenn Ringtved

Hvis bare det var en drøm

Forside

 Olgas veninde kommer ud for en frygtelig ulykke. Snart dukker den mystiske pige Sif op, og noget tyder på, at hun ved alt om Olga og hendes inderste tanker.

7.-9. klasse

Af

Lone Elmstedt Bild

Fuglemanden

forside

"Fuglemanden" er en stærk grafisk roman, hvor ordknaphed og vilde tegninger lukker os ind i 17-årige Barbaras usikre indre. Hun føler sig som en gøgeunge, der ikke er værd at elske. Fuglemanden forsøger at overtage kommandoen i Barbaras liv. Han vil hjælpe hende, men kun hvis hun gør sig fortjent til det.

Af

Sarah Engell

Nord

forside

Dragen Nidhug gnaver i Yggdrasils rødder og jorden er ved at gå under. Pigen Nord er den eneste, der kan stoppe den og hun må tage på en lang og farefuld rejse gennem Jotunheim, befolket af magiske væsner. Heldigvis får hun hjælp af skæbnegudinderne, egernet Ratatoskr og selveste Vølven.

Af

Camilla Hübbe

Alt på spil

forside

Lisa bliver i skolen mobbet på det groveste i skolen - bl.a. figurerer hun i den lokale "Kødmappe". Men så finder hun en dag computerspillet Alt, hvor hun kan styre andre mennesker. Denne mulighed for hævn udnytter Lisa.
Alt på spil er en selvstændig opfølger til Liv på spil

Af

Søren Jessen

Langt fra det hvide hus

forside

George er 15 år og blev født da George Bush var præsident i USA. Hans far er psykisk ustabil og stor fan af alt amerikansk, og alle kalder derfor George for Bush. Bush fortæller selv om sit liv, og dengang morfar døde, og han fortalte en løgn til Julia.

Af

Mette Vedsø

Sæt spor med litteraturhistorien

Forside

En kortfattet og kronologisk gennemgang af perioder og strømninger fra vikingetidens gudedigte og sagaer til årene 2000 - 2014 med globalisering og medietid, hvor mobillyrik, sms-noveller og hyperfiktion omtales. Fantasy, krimier, chick-lit og autofiktion.

8.-10. klasse

Af

Jimmi Michelsen

Lydfortællinger

Forside

Præsentation af lydfortællinger som genre. Undervejs lærer eleven at analysere og perspektivere lydfortællinger med udgangspunkt i dramaturgi, stemmer og lyde og at producere egne lydfortællinger. Med opgaver og kopiark.

7. -10. klasse

Af

Trine May

Når lyset slukkes

Forside

10 spændende gyserfortællinger. Om ting der kan ske i mørket, farlige besøg i et uhyggeligt cirkus eller sultne malerier. Novellerne giver mulighed for at arbejde med genretræk og overraskende slutninger.

6.-8. klasse

Af

Kenneth Bøgh Andersen

Valget

Forside

18-årige Zenia er en idealistisk ungdomspolitiker, som står midt i et svært valg. Vil hun redde den lille flygtningepige, Lilas, som er kommet alene til Danmark? Eller skal hun arbejde politisk for bedre forhold for alle flygtninge i Danmark?

8.-10. klasse

Af

Sarah Engell

Slip køterne fri

Forsiden

Da Johan med to barske kamphunde flytter ind hos naboen, får Kalle problemer. Hver dag bliver han passet op af Johan, der truer med hundene og afpresser ham. Ingen tror på Kalles historie, så han må tage sagen i egen hånd. En barsk historie om mobning og afpresning.

6.-9. klasse

Af

Henrik Nilaus

Intermedial litteratur

Forside

Når litteraturen finder sted mellem flere udtryksformer og medier, er den intermedial, og det kræver nye måder at læse på, hvilket hæftet introducerer.

Med gennemgang af Karen Blixens novelle "De blå øjne" samt opgaver.

7.-9. klasse

Af

Ayoe Quist Henkel

Autofiktion

Forside af bogen

Introduktion til den litterære genre autofiktion, der befinder sig i et spændingsfelt mellem fiktion og selvbiografi. Med to lyriske tekster, samt en række paratekster som interviews, omslag, artikler og film.

7.-9. klasse

Af

Jimmi Michelsen

Sæt spor. Spot på kortprosa

Forsie af bogen

Kortprosa er kortfattet, koncentreret og kompleks.

Materialet indeholder velvalgte illustrationer, skemaer og modeller.

7.-10. klasse

Af

Marianne Hundebøl og Birgitte Therkildsen

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.