Nye læremidler 7.-10. klasse

Spot på drama

Forside

Om dramagenrens begreber, modeller og dramaets opbygning fra skitse til forestilling. En vigtig håndsrækning til lærere og elever, som vil arbejde med dramagenrens begreber.

7.-10. klasse

Spejl dig i sporget 1

Forside

For mange er undervisning i sprog i danskfaget lig med staveøvelser og grammatik. Denne undervisningsbog lærer eleverne, at sprog er meget andet og mere end det. Eleverne kan få udvidet deres fundamentale forståelse for sprog, begreber og ord.

7.-9. klasse

Af

Jørn Lund

Spejl dig i sporget 2

Forside

Gennem arbejdet med 3 forløb i bogen arbejder eleverne med symboler, metaforer, besjæling, allegori, ordsprog, talemåder, humor, ordspil, under- og overbegreber, abstrakter og konkreter. Her igennem får eleverne et godt fundament for at forstå den almindelige sprogundervisning.

7.-9. klasse

Af

Jørn Lund

Isak - Skam sæson 3

Forside

Med tanke på at drama er obligatorisk på pensumlisten i dansk i 9. klasse, er det oplagt at arbejde med manusbøgerne til tv-serien SKAM. De giver nemlig et unikt indblik i skabelsesprocessen bag den banebrydende ungdomsserie. 

7.-10. klasse

Af

Julie Andem

Liv på spil

Forside

Tegneserie - graphic novel. Hvad ville du gøre, hvis du pludselig fik mulighed for at kontrollere hele verden? Ville du være god eller ond? Hjælpe dem omkring dig eller hævne dig på dem, du ikke brød dig om? De spørgsmål må gameren Mads stille sig selv, da han finder computerspillet Alt.

6.-10. klasse

Af

Søren Jessen

Helt som de andre

Forside
Egentlig har det aldrig generet Leonora at hun har en benprotese. Men da hun møder August mærker hun, hvor skønt det er at være helt som de andre, så hun vælger ikke at fortælle ham om sit handicap.   7. 10. klasse

Af

Annie Bahnson

Prøveklar Bag om læseprøven

Forside

I Bag om læseprøven repeterer eleverne deres viden om at læse på, mellem og bag linjerne, og de bruger deres viden aktivt, når de selv arbejder med at stille spørgsmål til tekster.
Arbejdet med materialet understøtter udviklingen af elevernes læseforståelse, samtidig med at de forbereder sig og får viden om prøven i læsning.

9. klasse

Af

Lis Pøhler

Hvad ingen ved

Forside

Roman tager fat i et af de mest tabubelagte emner, vi har; en ung fyrs pædofile tanker. Og vi kommer tæt på fx i beskrivelsen af Jonas' erotiske tanker, da han ser på drengen Niklas (som han er træner for) bade nøgen efter træning.

Af

Anne Catrine Bomann

Rengøring

Forside

Rengøring er klassisk Fupz: Han fortæller mundret og i øjenhøjde historien om Cecilie, der bor sammen med Andy - som er 12 år ældre.

9.-10. klasse

Af

Kim Fupz Aakeson

Skam sæson 2 Noora

Forside

Råmanuskriptet til anden sæson af Skam handler om smukke, seje og sårbare Noora. Vilde er vild med William, William er vild med Noora, og Noora vil gerne have at alle har det godt, især vil hun gerne undgå at Vilde bliver såret.

7.-10. klasse

Af

Julie Andem

Skam Sesong 2 Noora

Forside

Det norske råmanuskript til tv-serien Skam, sæson 2. Bogen indeholder scener, der aldrig blev indspillet, replikker, der senere blev klippet væk samt Juile Andems kommentarer og tankekort.

7.-10. klasse

Af

Julie Andem

Skam Sæson 1 Eva

Forside

Råmanuskriptet til tv-serien Skam, sæson 1. Eva er lige begyndt i gymnasiet, hvor hun finder sammen med Chris, Noora, Vilde og Sana i en umage vennegruppe. Eva kæmper med sin tvivl om hvem hun egentlig er, og vi følger hendes hverdag med op- og nedture.

8.-10. klasse

   

Af

Julie Andem

Tag gaden tilbage

Forside

16-årige Polly kæmper for bare at få lov til at være sig selv og udleve sine drømme. Men efter en vild fest bliver hun lagt for had på de sociale medier og vennerne fra den lille provinsby vender hende ryggen.

9.-10. klasse

Af

Sarah Engell

Hitman

Forside

Andreas bliver noget overrasket, da han åbner sin konfirmationsgave og ser en sort Sako TRG-22 snigskytteriffel. Ikke blot får han en riffel, men han skal også træffe en afgørende beslutning for sit liv. Hans liv bliver forandret for altid.

6.-7. klasse

Af

Peter Krogholm

Ordet er dit 7.-8. kl.

Forside

Om at bruge det mundtlige sprog i arbejdet med forskellige typer af mundtlige tekster, f.eks. fortælling, oplæsning, debat og fremlæggelse.

7.-8. klasse

 

Af

Pernille Hargbøl Madsen

Mere læselyst og skrivefryd

Forside

Materiale, hvor samspillet mellem fiktionslæsning og fiktionsskrivning er i centrum. Gennem tekstlæsning, tale og skriveøvelser styrkes evnen til at skrive fiktive historier.

7.-10. klasse

Af

Cecilie Bogh

Fake news

Forside

Introduktion til begrebet "Fake news", med præsentation af fagbegreber og analysemetoder der kan bruges til at forholde sig kritisk til det komplekse nyhedsbillede.

7.-10. klasse

Blog & vlog

Forside

Bogen sætter fokus på to nye genrer - blogs og vlogs. Der lægges op til at arbejde med at undersøge, kategorisere, analysere, vurdere og perspektivere forskellige blogs og vlogs.

7.-10. klasse

Af

Katja Gottlieb

Og havet var vores himmel

Forside

Hvalen Batseba tvinges med på en jagt på den farlige Toby Wick, og må undervejs se nogle af sine egne dæmoner i øjnene.

6.-10. klasse

Af

Patrick Ness

Nadia Nadim

Forside

Nadia Nadims selvbiografien 'Min historie' er en beretning om, hvordan generalens datter i Afganistan blev til 'årets dansker'. Læs den som værk i udskolingen.

8.-10. klasse

Mellem os

Forside

Noveller.

10 forfattere skriver om relationer og problemer i meget forskellige familier, hvor de unge hovedpersoner har store og usædvanlige udfordringer.

7.-10. klasse

Hader, hader ikke

Forside

Billed Novelle. 

Kim har skrevet stil i skolen om hvad han hader og det udløser konflikt i familien, men hvad er det egentlig han hader? 6.-10. klasse

Af

Glenn Ringtved

Hvis bare det var en drøm

Forside

 Olgas veninde kommer ud for en frygtelig ulykke. Snart dukker den mystiske pige Sif op, og noget tyder på, at hun ved alt om Olga og hendes inderste tanker.

7.-9. klasse

Af

Lone Elmstedt Bild

Fuglemanden

forside

"Fuglemanden" er en stærk grafisk roman, hvor ordknaphed og vilde tegninger lukker os ind i 17-årige Barbaras usikre indre. Hun føler sig som en gøgeunge, der ikke er værd at elske. Fuglemanden forsøger at overtage kommandoen i Barbaras liv. Han vil hjælpe hende, men kun hvis hun gør sig fortjent til det.

Af

Sarah Engell

Nord

forside

Dragen Nidhug gnaver i Yggdrasils rødder og jorden er ved at gå under. Pigen Nord er den eneste, der kan stoppe den og hun må tage på en lang og farefuld rejse gennem Jotunheim, befolket af magiske væsner. Heldigvis får hun hjælp af skæbnegudinderne, egernet Ratatoskr og selveste Vølven.

Af

Camilla Hübbe

Alt på spil

forside

Lisa bliver i skolen mobbet på det groveste i skolen - bl.a. figurerer hun i den lokale "Kødmappe". Men så finder hun en dag computerspillet Alt, hvor hun kan styre andre mennesker. Denne mulighed for hævn udnytter Lisa.
Alt på spil er en selvstændig opfølger til Liv på spil

Af

Søren Jessen

Langt fra det hvide hus

forside

George er 15 år og blev født da George Bush var præsident i USA. Hans far er psykisk ustabil og stor fan af alt amerikansk, og alle kalder derfor George for Bush. Bush fortæller selv om sit liv, og dengang morfar døde, og han fortalte en løgn til Julia.

Af

Mette Vedsø

Sæt spor med litteraturhistorien

Forside

En kortfattet og kronologisk gennemgang af perioder og strømninger fra vikingetidens gudedigte og sagaer til årene 2000 - 2014 med globalisering og medietid, hvor mobillyrik, sms-noveller og hyperfiktion omtales. Fantasy, krimier, chick-lit og autofiktion.

8.-10. klasse

Af

Jimmi Michelsen

Lydfortællinger

Forside

Præsentation af lydfortællinger som genre. Undervejs lærer eleven at analysere og perspektivere lydfortællinger med udgangspunkt i dramaturgi, stemmer og lyde og at producere egne lydfortællinger. Med opgaver og kopiark.

7. -10. klasse

Af

Trine May

Når lyset slukkes

Forside

10 spændende gyserfortællinger. Om ting der kan ske i mørket, farlige besøg i et uhyggeligt cirkus eller sultne malerier. Novellerne giver mulighed for at arbejde med genretræk og overraskende slutninger.

6.-8. klasse

Af

Kenneth Bøgh Andersen

Valget

Forside

18-årige Zenia er en idealistisk ungdomspolitiker, som står midt i et svært valg. Vil hun redde den lille flygtningepige, Lilas, som er kommet alene til Danmark? Eller skal hun arbejde politisk for bedre forhold for alle flygtninge i Danmark?

8.-10. klasse

Af

Sarah Engell

Slip køterne fri

Forsiden

Da Johan med to barske kamphunde flytter ind hos naboen, får Kalle problemer. Hver dag bliver han passet op af Johan, der truer med hundene og afpresser ham. Ingen tror på Kalles historie, så han må tage sagen i egen hånd. En barsk historie om mobning og afpresning.

6.-9. klasse

Af

Henrik Nilaus

Intermedial litteratur

Forside

Når litteraturen finder sted mellem flere udtryksformer og medier, er den intermedial, og det kræver nye måder at læse på, hvilket hæftet introducerer.

Med gennemgang af Karen Blixens novelle "De blå øjne" samt opgaver.

7.-9. klasse

Af

Ayoe Quist Henkel

Autofiktion

Forside af bogen

Introduktion til den litterære genre autofiktion, der befinder sig i et spændingsfelt mellem fiktion og selvbiografi. Med to lyriske tekster, samt en række paratekster som interviews, omslag, artikler og film.

7.-9. klasse

Af

Jimmi Michelsen

Sæt spor. Spot på kortprosa

Forsie af bogen

Kortprosa er kortfattet, koncentreret og kompleks.

Materialet indeholder velvalgte illustrationer, skemaer og modeller.

7.-10. klasse

Af

Marianne Hundebøl og Birgitte Therkildsen

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.