Nye læremidler 3.-6. klasse

Hitman

Forside

Andreas bliver noget overrasket, da han åbner sin konfirmationsgave og ser en sort Sako TRG-22 snigskytteriffel. Ikke blot får han en riffel, men han skal også træffe en afgørende beslutning for sit liv. Hans liv bliver forandret for altid.

6.-7. klasse

Af

Peter Krogholm

Havpaladset

Forside

10-årige Noor er flygtet fra krigen i Syrien og bor nu trygt i Danmark. Men om natten får hun superkræfter og forsøger at redde dem, der ikke kom med.

4.-7. klasse

Af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

At blive set

Forside

'At blive set' består af ultra korte fortællinger på under en side med masser af tomme pladser, der må fyldes ud af hver enkelt læser. Oftest er det ikke tydeligt, hvad fortællingen egentlig handler om, så læserne kommer uundværligt til se forskellige indre billeder for sig af situationen og begivenheden. Her er virkelig godt stof til fælles litteratursamtaler.

5.-7. klasse

Af

Bent Haller

Vildnis og tropehjelm

Forside

En gennemillustreret sørgelig og stærk fortælling om en forsømt og stille dreng, der er nødt til at finde sin far. Fortællingen handler om svigt og om at have et alt for stort ansvar på sine skuldre, om at være voksen for de voksne.

4.-6. klasse

Af

Søren Jessen

Skriveskud

Forside

SkriveSkud støtter op om stilladseret procesorienteret skriveundervisning, som giver eleverne skrivestrategier og et kendskab til forskellige teksttyper.
Skriveforløbene kan anvendes i vilkårlig rækkefølge.

3. klasse

Youtubere

Forside

I denne titel møder man flere youtubere, både dem med megen erfaring og de helt yngste. "YouTubere" er en fagbog, som giver mulighed for at arbejde med den faglige multimodale læsning. På alle sider er der tekst, illustration og QR-koder. 

3.-5. klasse

Af

Cecilie Bogh

Dallas København

Forside

Dallas er 12 år og bor alene med oldefar Monty. Kort efter Monty betror hende at han har gjort noget frygteligt, forsvinder han. Heldigvis får hun hjælp til at finde ham af den tatoverede dreng Jack og oldefarens ven Okker.

4.-6. klasse

 

Af

Peter Molde-Amelung

Når man kalder på døden

Forside

Katrine har en alvorligt syg lillesøster og har svært ved at leve op til moderens forventninger om tålmodighed og tilsidesættelse af egne behov. En nat får Katrine besøg af Døden, og hun beder ham tage lillesøsteren.

4.-5. klasse

Af

Joy Lieberkind

Vi ses, Pellerøv

Forside

Pelle er glad for morbror Mads, men en dag rejser Mads. Familien er påvirket af situationen, men ingen fortæller Pelle noget. Hvorfor lånte Mads penge af Pelle? Hvorfor har mormor og morfar ikke længere råd til deres hus? Hvorfor vil ingen snakke om Mads?

3.-7. klasse

Af

Anne Sofie Hammer

Pigerne fra Nordsletten

Forside

Tre forældreløse veninder: Sita, Anne og Maren flygter fra børnehjemmet og møder Sofiaslottets viltre prinsesse Victoria. De vil finde deres familier, og de møder vilde bjørne, en madglad konge og onde hekse under opklaringen af fortidens mysterium.

Af

Line Kyed Knudsen

Alfred og gabestokken

Forside

Alfred står i gabestokken på torvet og råber de mest fantastiske ukvemsord og fornærmelser. Det har han gjort i mere end 40 kongers tid, for Alfred bliver ikke ældre. Men en dag kommer pigen Rebekka forbi, og landet får en ny konge.

4.-8. klasse

Af

Jesper Wung-Sung

Dybet

Forside

'Dybet' er en klassisk hjem-ude-hjem-beretning, hvor Astrid rejser på ferie fuld af bekymring og mistillid og kommer hjem med en selfie på mobilen, hvor der også er plads til en far. Selvom alt er roligt på overfladen, får jeg-fortælleren på fængende vis formidlet sin dramatiske kamp om at genvinde tilliden til en far, som har svigtet og give slip på en overbeskyttende og ængstelig mor. 

5.-7. klassse

Af

Sissel Bergfjord

Og de onde lo

forside

Billedbog med 12 makabre fabler, hvor de onde ler, og de gode bliver ædt.

Af

Ellen Holmboe

Tæl til ti

forside

Trishas søster er død. Dræbt i en trafikulykke, og Trishas verden er gået i stå. Nu er der så meget hun aldrig finder ud af, men så finder hun en hemmelig liste...

Af

Stine Aynes

Djævelen i dammen

forside

Da drengen BiWer opdager, at det er på grund af hans druknede storesøster, at bedstefar er så afvisende, beslutter han sig for at hele bedstefaren og hævne søsteren.

 

Af

Bent Haller

Hegnet

forside

Hegnet - historien om Albino & Ooz er en eventyrlig, humoristisk og alvorlig fabel om frihed og fangenskab om relationer mellem dyr og mennesker - om at søge lykken på den anden side af hegnet og vigtigheden i at drømme og have gode venskaber.

Af

Bent Haller

Du og jeg

forside

Billedbog. Pigen, lillebror og bedstefar tager ud at ro, og imens taler de om stort og småt. Pigen er bange for at miste bedstefaren, og bogen er en eftertænksom funderen over et af livets store temaer: Angsten for at miste og være alene.

 

   

Af

Synne Lea og Stian Hole

Når lyset slukkes

Forside

10 spændende gyserfortællinger. Om ting der kan ske i mørket, farlige besøg i et uhyggeligt cirkus eller sultne malerier. Novellerne giver mulighed for at arbejde med genretræk og overraskende slutninger.

6.-8. klasse

Af

Kenneth Bøgh Andersen

Den hvide konkylie

Forside

Venskab, kærlighed, familie, fjendskab, hævn, prisen for succes og er den værd at betale?  Her er store temaer, men beskrevet på en måde og i et sprog, så eleverne kan forholde sig til dem og forhåbentligt reflektere over dem.

  4.-7. klasse

Af

Bent Haller

Sociale medier

Forside

Sociale medier veksler mellem information om et fagligt emne og elevens egen fordybelse (loops) inden for temaet om sociale medier. Læremidlet styrker især arbejdet med kommunikationskompetencen, men også læsningen af multimodale fagtekster om sociale medier.

5.-6. klasse

Kviksand

Forside

Storm har isoleret sig selv efter sin mors død, men en dag møder han Ariel, der bander uafbrudt og marcherer direkte ind i hans liv. "Kviksand" af Daniel Zimakoff er en realistisk roman til de ældste elever på mellemtrinnet, hvor det vil være oplagt at arbejde med personskildring, relationer, miljø og tema.

5.-8. klasse

Af

Daniel Zimakoff

Selfie Simon

Forside af bog

Da Simon skifter skole bliver han udfordret på internettet. Det starter uskyldigt, men udvikler sig til både ulovlige og livsfarlige challenges. Hvor langt tør Simon gå for at blive en berømt YouTuber?
Fortællingen afbrydes af sms-beskeder, der foregår mellem romanens hovedpersoner.

4.-7. klasse

Af

Susanne Foldberg

Ordet er dit

Foto af forsiden

Et didaktiseret læremiddel om mundtlige tekster. 
Eleverne opbygger gennem arbejdet med teksterne og aktiviteterne et bredt kendskab til det mundtlige sprog og dets mange muligheder.
Der er fokus på stemme og kropssprog, genfortælling, samtale og samarbejde samt fremlæggelse.

3.-4. klasse

Af

Pernille Hargbøl Madsen

På kanten

Forside af bogen

Tre drengevenner presser hinanden til at se, hvem der tør mest. De ved godt, at det er helt forkert at gå på stranden om aftenen - og svømme udad - i oktober måned.

5.-6. klasse

Af

Sidsel Bergfjord

Læs genrer med CL-romaner

Forside

Materiale til undervisning i læsning, forståelse og fortolkning af romaner efter princippet om kollaborativ læring, hvor eleverne i teams konstruerer viden sammen. Med teksteksempler og opgaver.

4.-6. klasse

Af

Trine May

Krigens hemmeligheder

Foto

”Krigens hemmeligheder” er en filmatisering af Jaquens Vriens bog af samme navn. Det er en gribende film om drengene Lambert og Tuur, hvis venskab bliver truet af nazismen under 2. verdenskrig. En film om venskab, hemmeligheder og om at blive voksen.

5.-7. klasse

 
 

Ordet er dit

Forside af bogen

 I elevbogens første kapitel er der fokus på at tale og lytte, og herefter tager de enkelte kapitler fat på disse mundtlige teksttyper: Livsfortælling, oplæsning, samtale og debat og fremlæggelse.

5.-6. klasse

Af

Pernille Hargbøl Madsen

Den store ordsprogsbog

Foto af forsiden

Illustration af 90 mere eller mindre kendte danske ordsprog. Med opgaver og forslag til aktiviteter og lege.

  0.-7. klasse  

Drengen der fik en hunds hjerte

Forside af bogen

En ond dame stjæler en drengs hjerte og giver ham i stedet en hunds. Men drengen rejser ud for at finde det igen.

4.-6. klasse

Af

Louis Jensen

Hund

Forside af bogen

Rosas far opfatter Rosa som en hund. Hun tvinges i et hundekostume og skal vinde præmier til hundeshow. Da hun ikke gør det, efterlades hun i byen helt alene. Hun adopteres af kvinden Johanne, der tager sig godt af hende.

5.-6. klasse

Af

Tina Sakura Bestle

Morkels alfabet

Forside af bogen

I Morkels Alfabet finder Anna nogle mystiske sedler på marken. Det er drengen Morkel, der har lagt dem. De to finder sammen i et særligt venskab. Men en dag er Morkel væk, og Anna længes efter ham. Morkels alfabet er en eftertænksom historie om venskab og om hvad der er vigtigt i livet. Billedbogen er både intens og langsom med meget stof til eftertanke.

4.- 6. klasse

Af

Stian Hole

Om det her taler man kun med kaniner

Forside af bogen

En historie om en lille kanin, der føler sig anderledes og har svært med at være sammen med andre mennesker. Heldigvis har den en morfar, som forstår den.

6.-10. klasse

Af

Anna Höglund

Hjertestorm

Forside af bogen

Tegneserie - graphic novel. 14-årige Viola og Storm har to ting til fælles; de er forelsket i hinanden, men de har svært ved at få det sagt.

5.-9. klasse

Af

Annette Herzog

En barnlig komedie

Forside af bogen
Ni noveller med børn og unge i hovedrollerne. Foruroligende fortællinger med forældre, søskende, mobning og døden som tema. Jubilæumsudgivelse i anledning af Bent Hallers 40-års forfatterjubilæum og 70 års fødselsdag - et langt og betydningsfuldt forfatterskab inden for dansk børne- og ungdomslitteratur. 5.-10. klasse  

Af

Bent Haller

Dyr med pels - og uden

Forside af bogen

Freddy flytter tit og er ret god til at skifte skole. Han har en rigtig god ven, Eskild, og de har en dyreklub og lægger store planer.

4.-6. klasse​

Af

Hanne Kvist

Muledrengen

Forside af bogen

Muledrengen er den yngste af syv kongesønner. Han må ikke rejse ud i verden for kongen, men da de andre brødre bliver fanget af en trold, må Muledrengen klare skærene.

2.-6. klasse​

Af

Øyvind Torseter

Frøen og fluen

Forside af bogen

En varm sommerdag sidder en grøn frø på en vej og drømmer om alverdens mad med fluer i. Lyden af en fed flue nærmer sig, men er det nu også en flue, som er på vej?

0.-4. klasse​  

Af

Jesper Wung-Sung

Arme djævel

Forside af bogen

En lille djævel står hjemløs i et indkøbscenter og det eneste han kan finde ud af, er at være ond. Men så møder den lille djævel pigen Doris og hendes hund Scooter.

3.-5. klasse​

Af

Kim Fupz Aakeson

Mona Morgenglad

Forside af bogen

Mona skynder sig hjem fra skole. Hun er ked af det, de andre drillede hende med hendes hat. Det er egentlig mors hat. Mor døde for tre år siden, men Mona savner hende stadig. Heldigvis findes der gode venner, som Danny og Trille.

3.-5. klasse​

Af

Marianne Verge

Mobningens ABC

Forside
Fagtekster til skoleelever og lærere om skolemobning samt 4 noveller, der handler om mobning. 3.-6. klasse  

Af

Helle Rabøl Hansen og Renée Toft Simonsen

Hest, hest, tiger, tiger

Forside af bogen

Honeys forældre er skilt, hendes storesøster er handicappet, og hun er selv født med læbeganespalte. Hun er forelsket i Philip fra klassen og kommer nogle gange til at lyve en lille bitte smule. Ud over at sørge for sin familie, besøger hun ofte sin døende ven, Marcel.

5.-8. klasse​  

Af

Mette Eike Neerlin

Lige nu er allerede i morgen

Forside af bogen

Felicia savner sin mor og søster. Hun er ked af det og drømmer om dengang, da mor og Cille stadig var sammen med dem. Men en dag møder Felicia Peter, der ikke lader sig skræmme af Felicias sorg.

5.-8. kl​asse

Af

Ida-Marie Rendtoft

Kniven

Forside af bogen

En realistisk fortælling om venskab og fjendskab, sandhed og løgn. Hovedpersonen Teo kommer i et moralsk og følelsesmæssigt dilemma og viser undervejs både sin svaghed og sin styrke. Bogen vil appellere til drenge og er velegnet i 3. - 4. klasse til at belyse de dilemmaer børn kan komme i.

3.-5. klasse​

Af

Annette Bjørg Koeller

Lortehjorte

Forside af bogen

30 korte historier om mobning, sorg, hævn og lakrids mellem tæerne.

2.-5. klasse​

Af

Tina Sakura Bestle

Fuglen

Forside af bogen

Billedbog. På vers fortælles om Alba som følges af en smuk gylden fugl. Først da en hånlig bemærkning får hende til at afvise fuglen, går det op for hende, hvor vigtig den er.

3.-5. klasse

Af

Marianne Iben Hansen

Skoven fra oven

Forside af bogen

24 lyriske tekster sat op som grafiske tekstfigurer/figurdigte. Hver tekst er sat på kraftig farvet kardus. Teksterne fortæller om dyr, blomster, blade, naturens gang og dens cyklus.

3.-5. klasse​

Af

Karen Filskov

Brune

Forside af bogen

Fortællingen bevæger sig på grænsen mellem realisme og fantasy. Eleverne vil kunne spejle sig i Runes problemer med drilleri af tre ældre drenge og sorg over sin netop afdøde bedstefar. Rune må ty til superheltefiguren Brune for at finde sin indre styrke og vinde kræfter og mod til at handle.

3.-5. klasse​

Af

Håkon Øvreås

Fagtekster fanger

Forside af bogen

Eleverne skal arbejde med læseformål og læsestrategier inden for berettende, argumenterende, informerende og instruerende teksttyper. De skal undersøge og forholde sig til indhold, sprog og form, og de skal selv producere tekster.

5.-6. klasse

Af

Joy Lieberkind

Ustyrlig uhygge

Forside af bogen

Tekster, billeder og opgaver, der alle kredser om temaet uhygge.

5.-6. klasse​

Af

Ayoe Quist Henkel & Marianne Oksbjerg

Malala

Forside af bogen

Malala Yousafzai er en modig, pakistansk pige, der kæmper for alle børns ret til uddannelse. Hun blev skudt på grund af sin kamp, men overlevede. Hun har fået Nobels Fredspris for sit mod og sine meninger.

2.-7. klasse​

Af

Karen Leggett Abouraya

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.