Nye læremidler 3.-6. klasse

Drengen med Sølvhjelmen

Forside

Tegneserie - graphic novel. Jons lillesøster bliver født med vinger. Han elsker hende højt, men forældrene synes, hun er besværlig. De sælger hende, og Jon må ud på en farefuld tur efter hende.

5.-7. klasse

Af

Hanne Kvist

De tre små kinesere

Forside

Kejseren i Kina sender bud efter tre udvalgte kinesere, Tjung, Tjang og Tjing, der må rejse ud for at finde en digter, der kan underholde kejseren med historier. De tre har travlt. Hvis ikke det lykkes, får de nemlig hovederne hugget af.

5.-10. klasse

Af

Jesper Wung-Sung

Den rustne verden

Forside
Fire søskende skal besøge deres morfar i Sverige, men efter et flystyrt er de i et fremtids Danmark, fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide?   4.-8. klasse        

Af

Adam O.

Min øjesten

Forside

Min søster lægger sit glasøje i vinduet, inden hun sover. Det er min skyld, at hun har det. Men mor, far og søster siger, det ikke er rigtigt. Min søster ser med sit glasøje, og far har vist glemt at se mor.

4.-9. klasse

Af

Merete Pryds Helle

Ternet Ninja 2

Forside

Anden bog i Anders Matthesens successerie om Aske og hans ternede og småpsykopatiske ninjaven.
Ternet Ninja er tilbage i ny form, og turen går denne gang til Thailand. Barnemorderen Philip Eberfrø er ved at slippe for straf, og derfor må Aske lokke resten af familien til Østen i jagten på retfærdighed. Tempoet, spændingen og humoren er i højsædet, og dine elever vil elske den

5. 10. Klasse

Af

Anders Matthesen

Guldfisken Glimmer

Forside

Guldfisken Glimmer er en humoristisk gyser, som på overfladen er fyldt med action, sjove ordspil, rim og remser og ikke mindst drengerøvshumor. Men lige under overfladen er det noget andet, der glimter. For først og fremmest handler romanen om endnu en udstødt figur i Jesper Wung-Sungs forfatterskab, som er på jagt efter det gode i sig selv og i sine medmennesker.

4.-6. klasse

Af

Jesper Wung-Sung

Multimodale fortællinger

Forside

Undervisningsforløb hvor eleverne skal arbejde med at undersøge, eksperimentere med og fremstille interaktive fortællinger, hvor læseren selv er hovedperson og er med til at vælge handlingen. Der tages afsæt i en nyskreven Kenneth Bøgh Andersen-tekst som modeltekst.

5.-7. klasse

Hitman

Forside

Andreas bliver noget overrasket, da han åbner sin konfirmationsgave og ser en sort Sako TRG-22 snigskytteriffel. Ikke blot får han en riffel, men han skal også træffe en afgørende beslutning for sit liv. Hans liv bliver forandret for altid.

6.-7. klasse

Af

Peter Krogholm

Havpaladset

Forside

10-årige Noor er flygtet fra krigen i Syrien og bor nu trygt i Danmark. Men om natten får hun superkræfter og forsøger at redde dem, der ikke kom med.

4.-7. klasse

Af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

At blive set

Forside

'At blive set' består af ultra korte fortællinger på under en side med masser af tomme pladser, der må fyldes ud af hver enkelt læser. Oftest er det ikke tydeligt, hvad fortællingen egentlig handler om, så læserne kommer uundværligt til se forskellige indre billeder for sig af situationen og begivenheden. Her er virkelig godt stof til fælles litteratursamtaler.

5.-7. klasse

Af

Bent Haller

Vildnis og tropehjelm

Forside

En gennemillustreret sørgelig og stærk fortælling om en forsømt og stille dreng, der er nødt til at finde sin far. Fortællingen handler om svigt og om at have et alt for stort ansvar på sine skuldre, om at være voksen for de voksne.

4.-6. klasse

Af

Søren Jessen

Skriveskud

Forside

SkriveSkud støtter op om stilladseret procesorienteret skriveundervisning, som giver eleverne skrivestrategier og et kendskab til forskellige teksttyper.
Skriveforløbene kan anvendes i vilkårlig rækkefølge.

3. klasse

Youtubere

Forside

I denne titel møder man flere youtubere, både dem med megen erfaring og de helt yngste. "YouTubere" er en fagbog, som giver mulighed for at arbejde med den faglige multimodale læsning. På alle sider er der tekst, illustration og QR-koder. 

3.-5. klasse

Af

Cecilie Bogh

Dallas København

Forside

Dallas er 12 år og bor alene med oldefar Monty. Kort efter Monty betror hende at han har gjort noget frygteligt, forsvinder han. Heldigvis får hun hjælp til at finde ham af den tatoverede dreng Jack og oldefarens ven Okker.

4.-6. klasse

 

Af

Peter Molde-Amelung

Når man kalder på døden

Forside

Katrine har en alvorligt syg lillesøster og har svært ved at leve op til moderens forventninger om tålmodighed og tilsidesættelse af egne behov. En nat får Katrine besøg af Døden, og hun beder ham tage lillesøsteren.

4.-5. klasse

Af

Joy Lieberkind

Vi ses, Pellerøv

Forside

Pelle er glad for morbror Mads, men en dag rejser Mads. Familien er påvirket af situationen, men ingen fortæller Pelle noget. Hvorfor lånte Mads penge af Pelle? Hvorfor har mormor og morfar ikke længere råd til deres hus? Hvorfor vil ingen snakke om Mads?

3.-7. klasse

Af

Anne Sofie Hammer

Pigerne fra Nordsletten

Forside

Tre forældreløse veninder: Sita, Anne og Maren flygter fra børnehjemmet og møder Sofiaslottets viltre prinsesse Victoria. De vil finde deres familier, og de møder vilde bjørne, en madglad konge og onde hekse under opklaringen af fortidens mysterium.

Af

Line Kyed Knudsen

Alfred og gabestokken

Forside

Alfred står i gabestokken på torvet og råber de mest fantastiske ukvemsord og fornærmelser. Det har han gjort i mere end 40 kongers tid, for Alfred bliver ikke ældre. Men en dag kommer pigen Rebekka forbi, og landet får en ny konge.

4.-8. klasse

Af

Jesper Wung-Sung

Dybet

Forside

'Dybet' er en klassisk hjem-ude-hjem-beretning, hvor Astrid rejser på ferie fuld af bekymring og mistillid og kommer hjem med en selfie på mobilen, hvor der også er plads til en far. Selvom alt er roligt på overfladen, får jeg-fortælleren på fængende vis formidlet sin dramatiske kamp om at genvinde tilliden til en far, som har svigtet og give slip på en overbeskyttende og ængstelig mor. 

5.-7. klassse

Af

Sissel Bergfjord

Og de onde lo

forside

Billedbog med 12 makabre fabler, hvor de onde ler, og de gode bliver ædt.

Af

Ellen Holmboe

Tæl til ti

forside

Trishas søster er død. Dræbt i en trafikulykke, og Trishas verden er gået i stå. Nu er der så meget hun aldrig finder ud af, men så finder hun en hemmelig liste...

Af

Stine Aynes

Djævelen i dammen

forside

Da drengen BiWer opdager, at det er på grund af hans druknede storesøster, at bedstefar er så afvisende, beslutter han sig for at hele bedstefaren og hævne søsteren.

 

Af

Bent Haller

Hegnet

forside

Hegnet - historien om Albino & Ooz er en eventyrlig, humoristisk og alvorlig fabel om frihed og fangenskab om relationer mellem dyr og mennesker - om at søge lykken på den anden side af hegnet og vigtigheden i at drømme og have gode venskaber.

Af

Bent Haller

Du og jeg

forside

Billedbog. Pigen, lillebror og bedstefar tager ud at ro, og imens taler de om stort og småt. Pigen er bange for at miste bedstefaren, og bogen er en eftertænksom funderen over et af livets store temaer: Angsten for at miste og være alene.

 

   

Af

Synne Lea og Stian Hole

Når lyset slukkes

Forside

10 spændende gyserfortællinger. Om ting der kan ske i mørket, farlige besøg i et uhyggeligt cirkus eller sultne malerier. Novellerne giver mulighed for at arbejde med genretræk og overraskende slutninger.

6.-8. klasse

Af

Kenneth Bøgh Andersen

Den hvide konkylie

Forside

Venskab, kærlighed, familie, fjendskab, hævn, prisen for succes og er den værd at betale?  Her er store temaer, men beskrevet på en måde og i et sprog, så eleverne kan forholde sig til dem og forhåbentligt reflektere over dem.

  4.-7. klasse

Af

Bent Haller

Sociale medier

Forside

Sociale medier veksler mellem information om et fagligt emne og elevens egen fordybelse (loops) inden for temaet om sociale medier. Læremidlet styrker især arbejdet med kommunikationskompetencen, men også læsningen af multimodale fagtekster om sociale medier.

5.-6. klasse

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.