Nye papirbøger 3.-6. klasse

Klub Solskov

Forside

Oscar oplever en mere og mere ubehagelig stemning i håndboldklubben, hvor én af holdkammeraternes far er blevet sponsor. Alt styres af sponsoren, klubstemningen er dårlig, og sammenholdet knirker.

3.-8. klasse

Af

Mette Vedsø

Ønskekuglen

Forside

Tegneserieroman om Vera, der skriver alle sine ønsker på en ønskeseddel: At mor og far finder sammen igen, nye venner på den nye skole og naturligvis en hund der hedder Bob. Da hendes lærer ser sedlen, krøller Vera den sammen, og den bliver til en ønskekugle hun har liggende i lommen. En varm fortælling for både piger og drenge om opbrud, skilsmisse, nye familiemedlemmer og venskaber.

3.-5. klasse

Af

Mette Vedsø

Fiskepigen

Forside

“Fiskepigen” er et stærkt litterært indspark i debatten om klimaforandringer og miljø til eleverne på mellemtrinnet. Både illustrationer og tekst efterlader stærke dommedagsbilleder af en situation, hvor den fysiske verden bliver menneskets fjende. Det er således oplagt at koble “Fiskepigen” med fagtekster om klimaforandringer og gå tematisk til værks.

4.-6. klasse

Af

Søren Jessen

Stykker med himmel

Forside

Stykker med himmel, handler om Karl hvis mor har en strikkebutik og hvis far er graver. Derfor bor han på en kirkegård og kan strikke. Klassekammeraten Morgan udnytter det i sit mobberi og kommer med udtalelser som: Hvor har du gravet den op? og Har du passet godt på de døde? 

4.-6. klasse

Af

Rebecca Bach-Lauritsen

Ulveland

Forside

En smuk historie om mødet mellem den overvægtige dreng Lasse og flygtningedrengen Ibrahim, der mødes i skoven. Begge på flugt.
Et venskab udvikler sig, og det viser sig, at de tilsammen er stærke nok, til at overvinde de udfordringer, som de hver især står overfor.

4.-6. klasse

Af

Annemette Gravgaard Larsen

Enhjørningens hemmelighed

Forside

Tegneserie hvor Tintin finder et budskab om en skjult sørøverskat.

4.-10. klasse

Af

Hergé

Mesterlære Skriv med Fupz

Forside

I bogen kommer vi med ind i forfatteren Kim Fupz Aakesons forfatterunivers. Han giver gode råd og tips til hvordan en god fortælling skal skrues sammen.
Bogen veksler mellem forskellige faglige tekster om, hvad en fortælling er, hvilke dele den består af og forskellige samtaleoplæg og skriveøvelser til eleverne.

3.-5. klasse

Af

Trine May

Hollys hav

Forside

Pigen Holly går i 7. klasse og er donorbarn. Hendes far er ikke hendes rigtige far. Nu skal hendes forældre skilles, for hendes mor er gravid med en anden mand. Men hvem er Holly i alt det?

6.-7. klasse

Af

Lone Elmstedt Bild

Drengen med Sølvhjelmen

Forside

Tegneserie - graphic novel. Jons lillesøster bliver født med vinger. Han elsker hende højt, men forældrene synes, hun er besværlig. De sælger hende, og Jon må ud på en farefuld tur efter hende.

5.-7. klasse

Af

Hanne Kvist

De tre små kinesere

Forside

Kejseren i Kina sender bud efter tre udvalgte kinesere, Tjung, Tjang og Tjing, der må rejse ud for at finde en digter, der kan underholde kejseren med historier. De tre har travlt. Hvis ikke det lykkes, får de nemlig hovederne hugget af.

4.-6. klasse

Af

Jesper Wung-Sung

Den rustne verden

Forside
Fire søskende skal besøge deres morfar i Sverige, men efter et flystyrt er de i et fremtids Danmark, fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide?   4.-8. klasse        

Af

Adam O.

Min øjesten

Forside

Min søster lægger sit glasøje i vinduet, inden hun sover. Det er min skyld, at hun har det. Men mor, far og søster siger, det ikke er rigtigt. Min søster ser med sit glasøje, og far har vist glemt at se mor.

4.-9. klasse

Af

Merete Pryds Helle

Ternet Ninja 2

Forside

Anden bog i Anders Matthesens successerie om Aske og hans ternede og småpsykopatiske ninjaven.
Ternet Ninja er tilbage i ny form, og turen går denne gang til Thailand. Barnemorderen Philip Eberfrø er ved at slippe for straf, og derfor må Aske lokke resten af familien til Østen i jagten på retfærdighed. Tempoet, spændingen og humoren er i højsædet, og dine elever vil elske den

5. 10. Klasse

Af

Anders Matthesen

Guldfisken Glimmer

Forside

Guldfisken Glimmer er en humoristisk gyser, som på overfladen er fyldt med action, sjove ordspil, rim og remser og ikke mindst drengerøvshumor. Men lige under overfladen er det noget andet, der glimter. For først og fremmest handler romanen om endnu en udstødt figur i Jesper Wung-Sungs forfatterskab, som er på jagt efter det gode i sig selv og i sine medmennesker.

4.-6. klasse

Af

Jesper Wung-Sung

Multimodale fortællinger

Forside

Undervisningsforløb hvor eleverne skal arbejde med at undersøge, eksperimentere med og fremstille interaktive fortællinger, hvor læseren selv er hovedperson og er med til at vælge handlingen. Der tages afsæt i en nyskreven Kenneth Bøgh Andersen-tekst som modeltekst.

5.-7. klasse

Hitman

Forside

Andreas bliver noget overrasket, da han åbner sin konfirmationsgave og ser en sort Sako TRG-22 snigskytteriffel. Ikke blot får han en riffel, men han skal også træffe en afgørende beslutning for sit liv. Hans liv bliver forandret for altid.

6.-7. klasse

Af

Peter Krogholm

Havpaladset

Forside

10-årige Noor er flygtet fra krigen i Syrien og bor nu trygt i Danmark. Men om natten får hun superkræfter og forsøger at redde dem, der ikke kom med.

4.-7. klasse

Af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

At blive set

Forside

'At blive set' består af ultra korte fortællinger på under en side med masser af tomme pladser, der må fyldes ud af hver enkelt læser. Oftest er det ikke tydeligt, hvad fortællingen egentlig handler om, så læserne kommer uundværligt til se forskellige indre billeder for sig af situationen og begivenheden. Her er virkelig godt stof til fælles litteratursamtaler.

5.-7. klasse

Af

Bent Haller

Vildnis og tropehjelm

Forside

En gennemillustreret sørgelig og stærk fortælling om en forsømt og stille dreng, der er nødt til at finde sin far. Fortællingen handler om svigt og om at have et alt for stort ansvar på sine skuldre, om at være voksen for de voksne.

4.-6. klasse

Af

Søren Jessen

Skriveskud

Forside

SkriveSkud støtter op om stilladseret procesorienteret skriveundervisning, som giver eleverne skrivestrategier og et kendskab til forskellige teksttyper.
Skriveforløbene kan anvendes i vilkårlig rækkefølge.

3. klasse

Youtubere

Forside

I denne titel møder man flere youtubere, både dem med megen erfaring og de helt yngste. "YouTubere" er en fagbog, som giver mulighed for at arbejde med den faglige multimodale læsning. På alle sider er der tekst, illustration og QR-koder. 

3.-5. klasse

Af

Cecilie Bogh

Dallas København

Forside

Dallas er 12 år og bor alene med oldefar Monty. Kort efter Monty betror hende at han har gjort noget frygteligt, forsvinder han. Heldigvis får hun hjælp til at finde ham af den tatoverede dreng Jack og oldefarens ven Okker.

4.-6. klasse

 

Af

Peter Molde-Amelung

Når man kalder på døden

Forside

Katrine har en alvorligt syg lillesøster og har svært ved at leve op til moderens forventninger om tålmodighed og tilsidesættelse af egne behov. En nat får Katrine besøg af Døden, og hun beder ham tage lillesøsteren.

4.-5. klasse

Af

Joy Lieberkind

Vi ses, Pellerøv

Forside

Pelle er glad for morbror Mads, men en dag rejser Mads. Familien er påvirket af situationen, men ingen fortæller Pelle noget. Hvorfor lånte Mads penge af Pelle? Hvorfor har mormor og morfar ikke længere råd til deres hus? Hvorfor vil ingen snakke om Mads?

3.-7. klasse

Af

Anne Sofie Hammer

Pigerne fra Nordsletten

Forside

Tre forældreløse veninder: Sita, Anne og Maren flygter fra børnehjemmet og møder Sofiaslottets viltre prinsesse Victoria. De vil finde deres familier, og de møder vilde bjørne, en madglad konge og onde hekse under opklaringen af fortidens mysterium.

Af

Line Kyed Knudsen

Alfred og gabestokken

Forside

Alfred står i gabestokken på torvet og råber de mest fantastiske ukvemsord og fornærmelser. Det har han gjort i mere end 40 kongers tid, for Alfred bliver ikke ældre. Men en dag kommer pigen Rebekka forbi, og landet får en ny konge.

4.-8. klasse

Af

Jesper Wung-Sung

Dybet

Forside

'Dybet' er en klassisk hjem-ude-hjem-beretning, hvor Astrid rejser på ferie fuld af bekymring og mistillid og kommer hjem med en selfie på mobilen, hvor der også er plads til en far. Selvom alt er roligt på overfladen, får jeg-fortælleren på fængende vis formidlet sin dramatiske kamp om at genvinde tilliden til en far, som har svigtet og give slip på en overbeskyttende og ængstelig mor. 

5.-7. klassse

Af

Sissel Bergfjord

Og de onde lo

forside

Billedbog med 12 makabre fabler, hvor de onde ler, og de gode bliver ædt.

Af

Ellen Holmboe

Tæl til ti

forside

Trishas søster er død. Dræbt i en trafikulykke, og Trishas verden er gået i stå. Nu er der så meget hun aldrig finder ud af, men så finder hun en hemmelig liste...

Af

Stine Aynes

Djævelen i dammen

forside

Da drengen BiWer opdager, at det er på grund af hans druknede storesøster, at bedstefar er så afvisende, beslutter han sig for at hele bedstefaren og hævne søsteren.

 

Af

Bent Haller

Hegnet

forside

Hegnet - historien om Albino & Ooz er en eventyrlig, humoristisk og alvorlig fabel om frihed og fangenskab om relationer mellem dyr og mennesker - om at søge lykken på den anden side af hegnet og vigtigheden i at drømme og have gode venskaber.

Af

Bent Haller

Du og jeg

forside

Billedbog. Pigen, lillebror og bedstefar tager ud at ro, og imens taler de om stort og småt. Pigen er bange for at miste bedstefaren, og bogen er en eftertænksom funderen over et af livets store temaer: Angsten for at miste og være alene.

 

   

Af

Synne Lea og Stian Hole

Når lyset slukkes

Forside

10 spændende gyserfortællinger. Om ting der kan ske i mørket, farlige besøg i et uhyggeligt cirkus eller sultne malerier. Novellerne giver mulighed for at arbejde med genretræk og overraskende slutninger.

6.-8. klasse

Af

Kenneth Bøgh Andersen

Den hvide konkylie

Forside

Venskab, kærlighed, familie, fjendskab, hævn, prisen for succes og er den værd at betale?  Her er store temaer, men beskrevet på en måde og i et sprog, så eleverne kan forholde sig til dem og forhåbentligt reflektere over dem.

  4.-7. klasse

Af

Bent Haller

Sociale medier

Forside

Sociale medier veksler mellem information om et fagligt emne og elevens egen fordybelse (loops) inden for temaet om sociale medier. Læremidlet styrker især arbejdet med kommunikationskompetencen, men også læsningen af multimodale fagtekster om sociale medier.

5.-6. klasse

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.