Nye papirbøger 0.-2. klasse

Klovnen der bare ikke var særlig sjov

Forside

Billedbog. Klovnen Dummy er ikke særlig sjov. Cirkusdirektøren vil fyre Dummy, fordi han ikke er sjov nok. Men når klovnen optræder, får tilskuerne øjne op for andre ting i livet.

0.-5. klasse

Af

Kim Fupz Aakeson

Æbleæventyret

Forside

Billedbog. En prinsesse rejser ud i verden for at finde lykken med sin prins, men det er ikke let at være lykkelig og glad, når man er langt fra Paradis og tæt på rivalisering og børnearbejde. Heldigvis lykkes det til sidst prinsessen at finde både kærlighed og tilgivelse.

2.-5. klasse

Af

Kåre Bluitgen

Dybt vand

Forside

Billedbog. Drengen bor sammen med sin mor og sin stedfar. Stedfaren, Steen, skal snart flytte, og mor siger, at drengen ikke må besøge ham. Drengen stikker af sammen med sin gode ven, Lillebjørn, men heldigvis bliver et "farvel" til "på gensyn".

0.-7. klasse

Af

Lilja Scherfig

Mister Georg

Forside

Frøken Ignora har fået en ny bedste ven, som hedder Georg. Når Georg har svært ved at finde ud af tingene, spørger han sin Momse om hjælp og gode råd.

Seks nye titler i serien "Mister Georg" til udlån.

1-2. klasse

Af

Katrine Marie Guldager

Ordet er dit

Forside

Om stemme og kropsprog, genfortælling, oplæsning, samtale og samarbejde samt fremlæggelse.

1.-2. klasse

Af

Pernille Hargbøl Madsen

Hul igennem

Forside

Serien består af fire fortællinger med hullet som omdrejningspunkt. Det er der kommet 4 meget forskellige historier ud af. Lærervejledningen indeholder ideer til litteratursamtaler og arbejdet med de fire bøger. Der er fokus på før, under og efter læsningen og vejledningen kommer med forslag til den litterære leg i arbejdet med de 4 fortællinger. 

0.-4. klasse

Af

Trine May

Kaj og sneglene

Forside

Kaj er ikke modig som de andre drenge i klassen. Han kan bedst lide bare at se på. Heldigvis har Kaj en magisk sten, som han har fået af sin ven Pedro fra Mexico. Når stenen er varm, hjælper den Kaj.

0.-3. klasse

Af

Mette Vedsø

En som Hedvig

Forside

Billedbog. Otto vil gerne redde verden. En dag møder han den gamle dame Hedvig og det går op for ham, at mindre måske kan gøre det.

0.-2. klasse

Af

Mette Vedsø

Den lange vandring

Forside

Fortællingen er konstrueret som en "gammeldags" fortælling, hvor helten må så grueligt meget igennem i jagten på målet: at finde et hjem. Pigen og katten møder forskellige mærkelige typer undervejs på deres lange rejse. Nogle er hjælpere andre er modstandere.

0.-2. klasse

Af

Martin Widmark

Thomas Tukan

Forside

Materialet præsenterer via rammefortællingen om Thomas Tukan eleverne for de fire teksttyper: Informerende tekster, berettende tekster, instruerende tekster og argumenterende tekster.

1.-2. klasse

Af

Joy Lieberkind

Rita Rim Ny by

Forside

Rita er flyttet til en ny by. Hun skal begynde i en ny klasse. Rita meget nervøs. Hvad nu hvis ingen vil snakke med hende?

0.-3. klasse

Af

Mette Vedsø

Kaj på tur

Forside

Kaj besøger naboen Pedro. Han får en magisk sten, der kan hjælpe ham. På skoleudflugten når Kaj at råbe og advare Finn, så han ikke bliver kørt over. Han redder sin ven, og stenen føles helt varm i lommen.

0.-3. klasse

Af

Mette Vedsø

Krapyl

Forside

Krapylet bor alene under en klam badebro, hvor han lever af skidtfisk og tang. En dag træder Signe ud på hans bro. Måske kan hun være en ven? Men venskab er ikke noget man bare aftaler, siger Signe. Det skal ske af sig selv.

0.-4. klasse

Af

Kim Fupz Aakeson

Pigen der krøb

Forside

Billedbog. Hver gang MariaMarianne bliver flov eller ked af det kryber hun en smule. Til sidst kan hun bogstavelig talt krybe i et musehul. Men et møde med en kat får hende til at komme frem.

0.-2. klasse

   

Af

Kim Fupz Aakeson

En haj til medier

Forside

Hvordan bliver du en haj til medier som f.eks. Youtube, sms og websites? Denne bog får dig til at tænke mere over, hvordan du bruger forskellige medier og hvad du skal være opmærksom på.

1.-3. klasse

 

Af

Trine May

Lille frøken Pingelpot

Forside

Billedbog på vers. Lille Frøken Pingelpot er ikke nogen helt almindelig kylling. Hun prøver at passe ind i hønsegården og pipper ligesom de andre, men der kommer nogle helt andre lyde ud af hendes næb, som ingen forstår.

0.-1. klasse

Af

Marianne Iben Hansen

Barn af bøger

Forside

Billedbog. En pige, som er et barn af bøger, sætter sejl og rejser gennem et landskab af bogstaver fra klassiske børnebøger. Hun vil føre en dreng ind i den verden af historier, hun selv kommer fra.

 

Af

Oliver Jeffers

Hjertet og flasken

forside

Billedbog. Den lille pige er nysgerrig og går sammen med den ældre mand på opdagelse i verden. Manden læser højt for hende fra stolen, men en dag er stolen tom. Nu er pigens liv også tomt, indtil der en dag kommer en ny lille pige.

0.-3. klasse

Af

Oliver Jeffers

Tomat

forside

Billedbog om en pige, som tænker det, hun gerne vil sige, men ikke siger det - indtil en dag, hvor det er vigtigt at få det rigtige sagt.

0.-5. klasse

   

Af

Mette Eike Neerlin

Læs Katrine Marie Guldager med CL

Forside

Et didaktisk læremiddel til indskolingen, der indeholder en fagtekst om forfatteren og tekster af Katrine Marie Guldager, "Frøken Ignora",  "Frantz får besøg" og "Anton og sorgens pil". Oplæg til litterær analyse og fortolkning.

1.-2. klasse

Af

Marianne Skovsted Pedersen

I landet med den store ordfabrik

Forside

Den smukke billedbog lægger op til refleksioner om sprog. Hvor kommer det fra? Har alle mennesker de samme ord at bruge løs af? Kan man bare bruge sproget, som man vil? Har det betydning, hvilke ord man vælger? Med tilhørende pædagogisk vejledning.

0.-2. klasse

Af

Agnes De Lestrade

Historien om Hardy

Forside

Drengen Jakob bor alene med sine forældre, der drikker og skændes meget. En dag står drengen Hardy med guldkappen ude på hans altan og vil ind. Det ændrer en hel del ved Jakobs liv. Bogens tekst og billede fortæller hver sin historie og sætter fokus på at være et barn der er i klemme. 

0.-4. klasse

Af

Mette Eike Neerlin

Hurra for Lille Frø

Forside

Lille Frø er en form for moderne fabel, hvor dyr har menneskelige egenskaber, og som rummer en implicit sandhed om det at være menneske. Budskabet er, at vi skal være mere rummelige overfor de utilpassede børn, som har vanskeligt ved at leve op til de gængse normer om acceptabel adfærd.

0.-1. klasse

Af

Jakob Martin Strid

Læs Ole Lund Kirkegaard med cl

Forside

Materiale til undervisning i læsning, forståelse og fortolkning af forfatteren Ole Lund Kirkegaard efter princippet om kollaborativ læring, hvor eleverne i teams konstruerer viden sammen. Med teksteksempler og opgaver.

1.-2. klasse

Af

Trine May

Læs H.C. Andersen med cl

Forside

Materiale til undervisning i læsning af forfatterskab, tekstforståelse og fortolkning af forfatteren H.C. Andersen efter princippet cooperative learning, hvor eleverne samarbejder i faste strukturer. Materialet indeholder både teksteksempler og opgaver.

2.-3. klasse

Af

Marianne Skovsted Pedersen

Forslag til nye læremidler

Materialer, der indkøbes til udlånssamlingen, vælges af vores faglige konsulenter i samarbejde med repræsentanter for brugerne.

Vi modtager meget gerne forslag til nye læremidler i udlånssamlingen.