Studiestartløb

Studiestartløbet er for nye studerende på uddannelser i Hillerød. Alle studerende på KP Campus Nordsjælland er inviteret.

Studiestartløbet er et initiativ på tværs af butikslivet, uddannelser, kommunen og foreninger - et løb og en fest, der markerer efterårets studiestart for cirka 2000 unge i Hillerød.

Studiestartløbet samler nye studerende fra blandt andre Handelsskolen, SOPU, Københavns Professionshøjskole, CPH Business, gymnasierne og laborantuddannelsen. Ideen opstod, da Ivar Lykke Ørnby, som er rektor på Handelsskolen København Nord i Hillerød, spekulerede over, hvordan de mange uddannelsesinstitutioner i Hillerød kan øge samarbejdet og samtidig markere, hvor stor en uddannelsesby Hillerød rent faktisk er:

"Vi vil gerne fejre og markere, at vi har så mange studerende samlet her i byen", fortæller han til Hillerød Posten. "Vi vil gerne have de unge til at opdage, at Hillerød er en by, der har noget at tilbyde. Rigtig mange af de studerende pendler hertil fra andre byer - og de bruger måske ikke byen. Men det vil vi gerne have dem til at gøre," forklarer Ivar Lykke Ørnby.

  • Studiestartløbet foregår i Hillerød bymidte og i Slotshaven.
  • Du kan vælge at løbe 5 eller 10 km (2 runder). Du kan også vælge at gå.
  • Startportalen er på Torvet i Hillerød
  • Løberetning Slotsgade - Frederiksværksgade - Irma Torvet - runde i Indelukket/Slotshaven - Søstien og til Mål på Torvet (10 km. = 2 runder)
  • Løbet gennemføres med professionel tidtagning. Hver deltager får et løbsnummer med uddannelsessted, fornavn, efternavn. I løbsnummeret er der en chip, der registrerer tiden.
  • Løbet er gratis for studerende.