Mød Søren

Søren studerer til fysioterapeut på UCC i Hillerød

Hvorfor har du valgt Fysioterapeutuddannelsen?
Jeg har valgt at læse til fysioterapeut, bl.a. fordi det indeholder undervisning i anatomi og fysiologi, som jeg var glad for i gymnasiet. Så synes jeg mulighederne, når du er færdig, er kæmpe store. Du kan blive ansat både i det private og det offentlige, og der er masser at lave. Det giver en god medbestemmelse og er vigtigt for uddannelsen.

Hvordan er det at studere i UCC Nordsjælland (også kaldet Campus Nord)?
Det er rigtig fedt med alle de tværfaglige uddannelser, men samtidig er det også så tilpas lille et campus, så man beholder intimiteten. Du kender lærerne, der går på gangen, og de har også kendskab til dig som person og ikke kun som elev. Det betyder også rigtig meget for mig, at der er meget klasseundervisning. Med de fag, vi skal igennem, er det vigtigt at træne relationen, og det gør du ved at være i den.

På fysioterapeutuddannelsen er vi i øvrigt rigtig gode til at lave fester og andre sociale arrangementer. Derudover arrangeres der campus-fester, som er på tværs af alle uddannelser. Så på den måde kan man roligt sige her er et fedt miljø!

Hvad skal man være opmærksom på ved uddannelsen?
Uddannelsen er meget praktisk orienteret. Man skal øve sig på nogle ting rent fysisk, og det er ikke unormalt, at man er afklædt. Det skal man være klar på fra start, og er man ikke det, kan det godt være lidt vanskeligt. Det er vigtigt, man er med på at skulle bruge hinanden som ”kaniner”, og dermed er man i et miljø, hvor man kan være mere afklædt end påklædt i løbet af timerne. Det er rigtig vigtigt at være opmærksom på det.

I det hele taget er der masser af praktik ved uddannelsen. Allerede i fjerde uge kommer man ud i praktik. Jeg var selv i en privat klinik, og jeg syntes ,det var stort at komme ud og se, hvordan det fungerede. Det var fedt at få faget ind under huden så tidligt i forløbet.