Mød Nicklas

Nicklas er 29 år og studerer til sygeplejerske på UCC i Hillerød

Hvorfor har du valgt Sygeplejerskeuddannelsen?
Jeg har valgt at læse til sygeplejerske, fordi studiet altid har tiltalt mig meget, både det sundhedsfaglige og det at arbejde med mennesker. Det har klart indfriet mine forventninger indtil videre.

Hvordan foregår uddannelsen?
Der er en god fordeling af teori og praksis på uddannelsen. I praksis kommer du ud i klinik. Det at være i klinik, kan man sige, er den ”sjove del” af det. Når man sidder på skolen, er det selvfølgelig interessant at lære om kroppen, hvordan den fungerer og lære, hvordan man interagerer med andre mennesker på et dybere plan. Når man så er ude i klinikken, så finder du ud af hvor sjovt og udfordrende det kan være at få den teori, der på papiret lyder simpel, til at spille sammen med patienter.

Jeg har været i klinik på neurologisk afdeling på Hillerød Hospital, på psykiatrisk center, også i Hillerød, samt hjemmeplejen i Nivå. Det har været en spændende og meget alsidig oplevelse. Eksempelvis kan man på den neurologiske afdeling have at gøre med patienter, der har fået en blodprop og dermed har mistet en stor del af deres evner  – at de langsomt kommer tilbage til livet, det er en meget interessant proces at følge.

Hvad kan du sige om Campus Nord som uddannelsessted?
Campus Nordsjælland er et spændende sted at læse, fordi der er flere uddannelser men alle med det sundhedsfaglige aspekt. Det giver en bred vifte af personligheder og typer. Samtidig er det relevant for dit fremtidige arbejdsliv, forstået på den måde at mange af uddannelserne her, kommer du til at arbejde med på tværs af faglighed senere hen.

Hvordan vil du anbefale sygeplejerskeuddannelsen til andre?
Man skal helt klart læse til sygeplejerske, hvis man har lyst til at arbejde med mennesker og have en hverdag, hvor to dage aldrig er ens!