Mød Mette

Mette er 34 år og studerer til psykomotorisk terapeut på UCC i Hillerød

Hvorfor har du valgt Psykomotorikuddannelsen?
Jeg har valgt at læse til psykomotorisk terapeut, fordi jeg gerne vil arbejde bredt med mennesker og med mange forskellige problematikker. Jeg vil gerne have en hverdag, der er koncentreret om mødet med mennesker på godt og ondt – og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel. Jeg synes, at psykomotorikuddannelsen integrerer mange af de ting, som jeg mener, er vigtige i livet. Opbyggelsen af uddannelsen så spændende ud og tiltalte mig vildt meget.

Hvad er det bedste ved psykomotorikuddannelsen?
Det fede ved faget er, at der nærmest ingen begrænsninger er. Der er stort set ikke den problematik, hvor vi ikke kan gøre en forskel. Der er så mange forskellige grene at gå; man kan arbejde med unge, gamle, en stresset person i køen i supermarkedet. Vi kan faktisk gå ind og gøre hverdagen bedre for alle typer af mennesker. Det er fedt, fordi det opfylder mit ønske om at hjælpe andre mennesker og det giver også mulighed for at ”komme hjem i sig selv”.

Hvordan foregår uddannelsen?
Der er meget bogligt arbejde, men også en masse gruppedynamisk. Vi bliver også sendt ud i børnehaver og vuggestuer for at observere. Vi har større gruppearbejder, hvor vi tilrettelægger arbejdet selv, og dertil kommer noget tværfagligt. Så det er et meget varierende forløb.

Hvad har udbyttet været indtil videre?
Jeg har fået indfriet mine forventninger – og mere til. Det har givet en enorm selvindsigt. Vi har arbejdet meget dybdegående med os selv. Det har været et år fuld af aha-oplevelser, men det har også været et hårdt år, fordi ens følelsesliv er blevet kastet op i luften og er faldet ned igen og skulle ordnes på ny. Men det har også givet en god mulighed for at hvile mere i sig selv og have en større selvindsigt. Det kan man virkelig bruge på længere sigt.