Campus Carlsberg i pressen

Her kan du få et overblik over udvalgte pressehistorier om Campus Carlsberg og Carlsberg Byen.

08.07.2016, Ejendomswatch

NCC færdiggør projekt i Carlsberg Byen på rekordtid

Efter tre års byggeri står Campus Carlsberg nu klar. De 56.000 m2 afleveres af NCC allerede to uger før tid og inden for budgettet på 1,3mia. kr.

 

05.07.2016, Politiken

Den negative udvikling er vendt: De unge vil igen være lærere

Der er generelt en markant stigning i antallet af ansøgere til læreruddannelserne i Danmark, og UCC har modtaget 24% flere kvote 1-ansøgninger. Det gør rektor Laust Joen Jakobsen meget glad, og han mener, at stigningen skyldes at de unge gerne vil tage ansvar, men at den særdeles høje stigning på UCC skyldes det nye Campus Carlsberg.

 

01.07.2016, Folkeskolen.dk

UCC vil uddanne lærere til "fremtidens klasselokale"

Fra nu af vil lærerstuderende kunne tage "Future Classroom Teacher"-linjen på UCC, hvor de skal uddannes til at integrere teknologier i undervisningen. Fx kan eleverne i 1. klasse skære staveordene ud med en lasercutter, lave e-bøger i 3D-format eller film med droner sammen med de store elever. Det hele foregår i det dertil indrettede Future Classroom på det nye Campus Carlsberg.

 

22.06.2016, Vesterbro Avis

Carlsberg st. klar til debuten

Nu står Carlsberg st. klar i Carlsberg Byen, som skal erstatte Enghave st. Stationen skal betjene 24.000 mennesker dagligt, hvor Campus Carlsbergs studerende og medarbejdere udgør næsten halvdelen.

 

22.06.2016, Østerbro Avis

Fra Tuborg til Carlsberg

Pædagoguddannelsen på Østerbro flytter til Campus Carlsberg, hvor 6000 pædagogstuderende samles. Den flytter fra en bygning, der oprindeligt blev opført af en tuborgarving.

 

26.05.2016, DAC

PÅ STEDET: Campus Carlsberg

Den 2. september indvier Professionshøjskolen UCC den ny campus i Carlsberg Byen officielt. Derfor er der mulighed for at få en rundvisning, hvor Rektor Laust Joen Jakobsen vil fortælle om visionerne bag Campus Carlsberg. Bagefter giver Laust Joen Jakobsen og arkitekterne bag campus en rundvisning på de 57.000 m2.

 

06.05.2016, LFS Nyt

Vil du læse PAU på Carlsberg

Uddannelsen til pædagogisk assistent åbner på det nye Campus Carlsberg i København i september 2016. Carlsberg Byen inviterer derfor til åbent hus den 17. maj kl. 17.00 til 19.00.

 

04.05.2016, Folkeskolen

Nekrolog: Farvel til Læreruddannelsen Zahle

Med det nye Campus Carlsberg bliver Læreruddannelsen Zahle samlet med de mange andre professionsbachelorer på UCC. Der er derfor behov for at se tilbage på Zahles liv, og håbe "at der af asken vil genopstå en ny og bedre læreruddannelse".

 

22.04.2016, Københavns Lærerforening

Byens nye studiemekka er snart færdigt

Professionshøjskolen UCC samler sine uddannelser på ét sted. Det kommer til at hedde Campus Carlsberg, og det slår dørene op i september 2016. Selvom 10.000 studerende og 800 medarbejdere samles bliver der stadig baser for de enkelte studier og studieretninger. Rektor Laust Joen Jakobsen fortæller samtidig om en anden ambition med det nye campus: "Vi arbejder meget med Future Classroom, så håbet er, at man kan komme til Campus Carlsberg for at opleve fremtidens undervisning".
 

27.12.2015, Jyllands-Posten

Steder, der åbner i 2016

UCC's uddannelser i hovedstaden flyttes til det nye Carlsberg Campus - tæt ved den nye Carlsberg Station, som erstatter Enghave Station i løbet af sommeren. Over de kommende år udvikles den historiske bryggerigrund på 600.000 kvadratmeter til et nyt kvarter i København, som foruden uddannelser også vil rumme boliger, kultur, caféer, idrætsmuligheder og erhvervsliv.

 

09.12.2015, Valby Bladet

Føtex og Netto flytter ind i Carlsberg Byen

Med aftalen på plads bliver Føtex og Netto de første brands, som åbner forretning i Carlsberg Byen. "Vores ambition er, at Carlsberg Byen bliver et mangfoldigt og dynamisk bykvarter, som vi kender det fra byens brokvarterer med et godt udvalg af supermarkeder, butikker, caféer og kulturelle tilbud. Derfor er vi også rigtig glade for aftalen med Dansk Supermarked," fortæller administrende direktør Jens Nyhus.

 

18.11.2015, Vesterbro Bladet

Carlsberg Byen forbliver et levende bykvarter

Sammen med UCC's 10.000 studerende, der snart flytter til Carlsberg Byen, kommer også "25 nye pladser, som sammen med opsamling af regnvand i bassiner og vandløb vil skabe spændende byrum mellem bygningerne. Allerede i dag er J. C. Jacobsens Have åben for alle, og senere følger Carl Jacobsens Have", fortæller administrerende direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen, Jens Nyhus.

 

02.11.2015, Markedsføring Online

Mere København til København

Udviklingen af Carlsberg Byen er i fuld gang, og i løbet af de næste 8-10 år bliver Carlsbergs historiske grund forvandlet til et nyt kvarter, hvor moderne arkitektur spiller sammen med kvarterets mange bevaringsværdige og fredede bygninger. Med Carlsberg Byen får København et nyt byrum med tårnhuse, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som danner rammen om 3.000 boliger samt butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.

 

06.10.2015, DR.dk

Studerende skal sikre godt naboskab i ny bydel i København

Professionshøjskolen UCC, boligselskabet AKB, København og Kulturanstalten er gået sammen i projektet Nabohood, som skal sørge for at lokalsamfundet bliver stærkt og godt, når UCC Carlsberg Byen står færdig d. 1. august 2016. Nabohood projektet foregår netop nu og de 120 pædagog- og lærerstuderende, der er en del af projektet, skal komme med deres anderledes bud på at styrke lokalsamfundet nu og frem til midten af november.

 

28.09.2015, Byggeriet

Ny skole med gammelt islæt

Inden længe står bydelen Carlsberg Byen i København klar med boliger, butikker, professionshøjskole og S-togsstation. Det betyder nyt liv på den gamle bryggerigrund, og arbejdet sker med respekt for historien og de smukke gamle bygninger. Den nye uddannelsescampus, som får navnet Campus Carlsberg, bliver det største uddannelsesbyggeri af sin slags i Danmark - og et af Europas største uddannelses- og forskningsmiljøer på det pædagogiske område.

 

20.09.2015, Berlingske

Carlsberg Byen: Brygget på gamle dyder

Næste år flytter UCC ud i Carlsberg Byen, som ikke fylder mere end omkring 33 hektar. Men det skal der ikke kimses af, for i det attraktive område klinet ind mellem Vesterbro, Frederiksberg og Valby kommer bygningerne i bedste middelalderstil til at ligge tæt og giver dermed små smøger, hvor en ny oplevelse venter rundt om næste gadehjørne. Her er ingen brede, mennesketomme boulevarder som i Ørestaden, men i stedet laves der 25 torve og pladser for at sikre, at rammerne for sociale intermezzoer er i orden.

 

14.09.2015, Licitationen - Byggeriets Dagblad

Carlsberg Byen har nået milepæl

I torsdags var der rejsegilde for det første store byggeprojekt i Carlsberg Byen i København. Byggeriet omfatter Campus Carlsberg, hvor 10.000 studerende fra 2016 vil få deres daglige gang, det 100 meter høje Bohrs Tårn med 88 nye luksuslejligheder samt 32 mindre boliger og erhvervslokaler.

 

10.09.2015, Lokalavisen Frederiksberg

Ungdomsboliger på Carlsberg

Med en ny aftale med Københavns Kommune får Carlsberg Byen 400 ungdomsboliger, som vil huse fremtidens studerende og medvirke til, at området omkring Carlsberg Station bliver bydelens pulserende centrum.

 

03.09.2015, Børsen

Carlsberg Byen sætter ind over for erhvervslejerne

HVEM: Tom Nedergaard, udviklingschef i Carlsberg Byen HVAD: Carlsberg Byen går nu i offensiven for at tiltrække fremtidens erhvervslejere HVORFOR: Carlsberg Byen et af Københavns største byggefelter.

 

02.09.2015, business.dk

Billigboliger og ungdomshybler i hundredvis på vej til Carlsbergbyen

Rådhuset og ølbyen har aftalt, at den ellers mondæne bydel får 400 almene ungdomsboliger og 200 almene familieboliger inden for tre år. »Nu undgår vi en rigmandsghetto,« siger borgmester.

 

02.09.2015, Metroxpress

400 nye ungdomsboliger - så fed bliver bydelen

I en ny aftale har Københavns Kommune sikret, at 600 af de kommende boliger i Carlsberg Byen bliver almene boliger. Bydelen bliver Københavns Manhattan, siger arkitekt.

 

August 2015, Dansk Magisterforening

Opgør med silotænkning på UCC

Alle strukturer bliver nytænkt, når UCC flytter ind på Campus Carlsberg om et år. Uddannelsesekspert er begejstret, mens TR advarer om, at nye søjler kan afløse de gamle.

 

18.06.2015, Lokalavisen Frederiksberg

Forskerboliger i Carlsberg Byen

Der har netop været rejsegilde for de 22 forskerboliger i Carlsberg Byen, som fra 2016 kommer til huse lovende forskere fra ind- og udland, der i en periode er tilknyttet det danske forskningsmiljø.

 

27.05.2015, Viborg Folkeblad

Byggeri for milliarder i ny bydel på Grønttorvet

Fem projekter er på plads i den nye bydel ved Grønttorvet. Dermed kan der for alvor sættes skub i byudviklingen.

 

22.05.2015, Mester Tidende

Gammel skorsten ryger ned

Der bygges på livet løs i Københavns nye bydel, og gamle konstruktioner erstattes med nye. Når Carlsbergs gamle stålskorsten er taget ned, bliver der for alvor udsyn til Carlsberg Byens nye vartegn, Bohrs Tårn på imponerende 100 meter.

 

20.05.2015, danskfjernvarme.dk

Kølemaskinen er på plads i Carlsberg Byen

Frederiksberg Forsyning er rykket et skridt tættere på at kunne levere miljøvenlig fjernkøling til den nye bydel, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Fredag den 15. maj blev den 21.000 kilo tunge kølemaskine, der er en helt central del af Carlsberg Byens fjernkøleanlæg, hejst på plads. Kølemaskinen er placeret 8 meter under jorden.

 

19.05.2015, energysupply.dk

21 tons kølemaskine installeres i Carlsberg Byen

Frederiksberg Forsyning er rykket et skridt tættere på at kunne levere miljøvenlig fjernkøling til den nye bydel. Fredag den 15. maj blev den 21 tons kølemaskine, der er en helt central del af Carlsberg Byens fjernkøleanlæg, hejst på plads. Kølemaskinen er placeret cirka otte meter under jorden i nærheden af Stjerneporten.

 

19.05.2015, metal-supply.dk

21 tons stor Johnson Controls-ordre

Køleproducenten leverer kølemaskine til UCC's nye campus, der bliver installeret i samarbejde med Eurocon. Fredag den 15. maj blev den 21 tons kølemaskine, der er en helt central del af Carlsberg Byens fjernkøleanlæg, hejst på plads. Kølemaskinen er placeret cirka otte meter under jorden i nærheden af Stjerneporten.

 

06.05.2015, idag.dk

Frit udsyn til Carlsberg Byens nye 100 meter høje vartegn

Der bygges på livet løs i Københavns nye bydel. Danmarks største mobile kran er taget i brug, når Carlsbergs gamle stålskorsten tages ned for at give frit udsyn til områdets nye vartegn, Bohrs Tårn, på imponerende 100 meter.

 

28.04.2015, byensejendom.dk

Cembrit leverer 20.000 m2 bæredygtige vindspærre-plader til Carlsberg Byen

Cembrit har leveret 20.000 m2 vindspærre-plader til Carlsberg Byen i København. Pladerne skal sikre konstruktionen af det 100 meter høje Bohrs Tårn og er samtidig et bæredygtigt bidrag til den nye bydel, der har målsætningen om at blive CO2-neutral.

 

25.04.2015, Frederiksborg Amts Avis

Ny campuschef vil udfordre rammerne

Bedre studiemiljø, mere liv og nyt studie, står på opgavelisten hos ny campuschef for Professionshøjskolen UCC i Hillerød.

 

24.04.2015, HK Statbladet

Storrummets overlevere

På UCC møder HK'erne forstyrrelser, støj og lugtgener med jordnære løsninger og rummelighed.

 

14.04.2015, Finans.dk

Nyt milliardlån giver vokseværk i Carlsbergbyen

Carlsbergbyen i København er klar til at skyde gang i næste etape af det kæmpemæssige byggeprojekt. Det sker efter, at pensionsselskabet PKA har skudt 2,4 mia. kr. ind i projektet i form af lånekapital.

 

10.04.2015, Lokalavisen Valby

Carlsberg Station kom på skinner

Carlsbergbyen brager derudaf med ekspresfart. Og det gælder også Carlsberg Station, hvor de første skinner blev lagt forleden.

 

30.03.2015, Frederiksborg Amts Avis

Sundhedsuddannelser får flere ansøgere

Især sygeplejerske og psykomotorik har oplevet stor vækst i antallet af ansøgere i år.

 

19.03.2015, Dagbladet Roskilde

Speeddating om bæredygtigt byggeri

Belægninger, der kan lade vand passere, Krøyers Plads og UCC Campus Carlsberg. NCC har masser af spændende projekter med, når Netværket SYD torsdag 26. marts inviterer til netværksmøde på Erhvervs Akademi Sjælland i Næstved.

 

16.03.2015, dagensbyggeri.dk

Lær mere om bæredygtigt byggeri

Torben Jastram NCC fortæller blandt andet om det prisvindende Krøyers Plads, når Netværket Syd inviterer til dialogmøde hos erhvervsakademi Sjælland 26. marts... ...NCC indleder arrangementet om byggebranchens awardvindende projekt på Krøyers Plads, NCC's byggerier på Island Brygge, UCC Campus Carlsberg samt det første DGNB guld certificerede kontorbyggeri i Danmark.

 

27.02.2015, Scandinavian Property Magazine

That calls for a city development

The Carlsberg City District, Carlsberg Byen, is being developed on the former brewery site of Carlsberg. An ambitious project that is now taking shape and includes a European School.

 

18.02.2015, Berlingske

Bro åbner ny bydel

Carlsbergbyen har taget et skridt videre i sin udvikling mod en helt ny bydel: Over banen langs Vigerslev Allé er en bro blevet monteret - med spær på samlet cirka 135 ton stål, produceret i Polen.

 

15.02.2015, Frederiksbergbladet

De første 120 boliger sættes til salg i Carlsberg Byen

Luksuslejligheder. 88 af de nye lejligheder er placeret fra 8. til 29. etage i det nye tårnhus Bohrs Tårn, der har en imponerende udsigt over hovedstaden.

 

06.02.2015, dagensbyggeri.dk

Carlsberg Byen klar til boligsalg

Selvom der tidligst er indflytning i 2017, så sættes de første 120 af i alt 3.000 boliger i Carlsberg Byen nu til salg. Heraf 88 store og eksklusive lejligheder placeret i tårnhuset Bohrs Tårn, der lige nu skyder op i bydelens sydøstlige hjørne. De resterende 32 lejligheder er i den mindre nabobygning Humlehuset, der ligesom tårnhuset ligger ud til Humletorvet.

 

06.02.2015, arkitektforbundet.dk

De første 120 lejligheder til salg i Carlsberg Byen

I marts 2015 sættes de første 120 boliger i Carlsberg Byen til salg. 88 af lejlighederne er placeret fra 8. til 29. etage i det nye tårnhus, Bohrs Tårn.

 

29.01.2015, Lokalavisen Vesterbro

Antorini så på nyt campus

Undervisningsminister Christine Antorini besøgte i den forgangne uge Professionshøjskolen UCC, hvor ministeren blev inviteret indenfor på pædagoguddannelsen i Carlsberg Byen.

 

29.01.2015, Lokalavisen Frederiksberg

Ministerbesøg

Undervisningsminister Christine Antorini mødte fredag studerende og medarbejdere fra professionshøjskolen UCC på Carlsberg for at få et konkret indblik i den nye pædagoguddannelse og drøfte pædagogernes fremtidige rolle i folkeskolen.

 

28.01.2015, Vesterbro Bladet

Studerende bekymret over Campus-planer på Carlsberg

Syv etager beton strækker sig lige nu op fra den gamle Carlsberg grund, hvor et nyt og enestående byggeri snart danner rammen om nordens største faglige pædagogiske miljø, når professionshøjskolen UCC i august 2016 flytter ind i det kommende Campus Carlsberg med deres nye pædagoguddannelse.

 

28.01.2015, Valby Bladet

Campus Carlsberg giver både overraskelser og bekymringer

Undervisningsminister Christine Antorini (S) gæstede fredag byggeriet af det kommende Campus Carlsberg, der skal huse fremtidens pædagoguddannelse - en fremtid, der bekymrer flere af de studerende.

 

28.10.2015, Vesterbro Bladet

Studerende bekymret over Campus-planer på Carlsberg

Undervisningsminister Christine Antorini (S) gæstede fredag Campus Carlsberg, der skal huse fremtidens pædagoguddannelse.

 

27.01.2015, Frederiksberg Bladet

Campustankerne vækker bekymringer

Undervisningsminister Christine Antorini (S) gæstede fredag Campus Carlsberg, der skal huse fremtidens pædagoguddannelse - en plan, der bekymrer de studerende.

 

10.01.2015, Maskinmesteren

Ny københavnsk bydel får fjernkøling

Fra 2016 får Carlsberg Byen på grænsen mellem Vesterbro og Valby leveret fjernkøling i et samarbejde med Frederiksberg Forsyning. På sigt skal 564.000 etagemeter komfortkøles med strøm fra vindmøller.

 

02.01.2015, byensejendom.dk

Nu sættes 88 lejligheder i Carlsberg Byen til salg

De første ejerlejligheder i Carlsberg Byen sættes snart til salg. Lejlighederne ligger fra 8. til 30. sal i det 100 meter høje tårnhus Bohrs Tårn.

Modtag Nyt fra UCC

UCC's nyhedsbrev udkommer ca. en gang om måneden, og giver dig viden om udviklingsprojekter, forskning og praksis på professionsområdet.