Kunst på Campus Carlsberg

Kunst styrker identitet og fælles kultur på UCC's campus i Carlsberg Byen.

På Campus Carlsberg spiller kunst en fremtrædende rolle og fungerer som medskabende faktor i et nyt attraktivt og stimulerende studie- og læringsmiljø. Når kunst spiller en central rolle, styrker vi byggeriets identitet, såvel som den kulturelle og sociale sammenhængskraft. Det har betydning for liv og trivsel. På Campus Carlsberg har vi introduceret nye eksempler på, hvordan kunst kan integreres i en uddannelsesinstitution.

Indtil videre er der realiseret tre kunstværker på Campus Carlsberg. To af værkerne er støttet af Statens Kunstfond, mens det tredje er støttet af Ny Carlsberg Fondet.

De tre realiserede kunstværker er:

  • "Orakel, en animation": En lysende ugle skabt af kunstneren Ann Lislegaard. Værket er bukket i neonrør og placeret i 11 meters højde på væggen i Warehouse. Uglen har et vingefang på 8 meter, og dens bevægelser er animeret af et netværk af neonrør. Læs artikel.
  • "Modulations in the horizontal mode": En skulpturel og fortællende lydkunstinstallation af kunstnerduen Vinyl -terror & -horror”, Camilla Tygstrup Sørensen og Gretha Dahl Christensen. Værket kan ses på 4. sal på gangbroen mellem Warehouse og Karré-bygningen. Læs artikel og se film ved at klikke i højre spalte. 
  • ”Atlas UCC på Campus Carlsberg” af billedkunstner Lasse Krog Møller. Værket kan ses på 19 forskellige vægge på campus, der med deres mørkegrønne baggrundsfarve markerer værkets sammenhæng på tværs af etagerne. Se billeder herunder og læs artikel.

Du kan læse mere om arbejdet med kunst på Campus Carlsberg her: