Grøn campus

Med solceller, fjernkøling og taghaver har Campus Carlsberg fokus på et grønt klima.

Solceller på taget og køleanlæg i kælderen

Campus Carlsberg opfylder alle energikrav til et moderne byggeri. Det betyder blandt andet, at der er fokus på, hvordan energiforbruget til opvarmning og køling af bygningen kan begrænses. Isolering, solafskærmning m.m. beskytter mod varme og kulde udefra, og derudover er et par særlige tiltag med til at holde energiforbruget nede:

På taget af Campus Carlsberg er der monteret solceller. Strømmen fra solcellerne vil kunne dække det elforbrug, der skal til for at drive og afkøle UCC’s centrale computere og serverrum.

Områdets historiske rammer udnyttes også til at begrænse energiforbruget. Et miljøvenligt fjernkøleanlæg har nemlig fået plads i de gamle, kølige lagerkældre, som snor sig under det meste af Carlsberg Byen. Anlægget køler luften i ventilationsanlægget og sikrer dermed en behagelig temperatur i Campus Carlsbergs undervisnings- og opholdsrum. Fjernkøleanlægget reducerer miljøbelastningen med op til 23 procent i forhold til traditionelle køleanlæg.

Grønne omgivelser – også på sjette sal

På Campus Carlsberg er der ikke bare tænkt på indeklimaet; der er også mulighed for at komme ud i grønne omgivelser. Der er offentlig adgang til J.C. Jacobsens Have, som ligger for foden af campussen. Derudover kan du tage et pusterum i et af de mange grønne uderum i bygningen. På 3., 5. og 6. sal finder du i alt ca. 1500 kvadratmeter gårdhaver og tagterrasser med grønne planter og plads til afslapning og uformelle møder.