Byggeriet

Her kan du få et indblik i byggeriet og læse om processen frem mod indflytningen i Campus Carlsberg.

Campus Carlsberg er placeret i Carlsberg Byen i København, tæt ved Carlsberg Station.

Campussen omfatter ca. 57.000 kvadratmeter fordelt på otte etager med over 200 undervisnings- og mødelokaler. Campussen er bundet sammen af gangbroer, trapper og elevatorer, så man hurtigt kan komme rundt.

Campus Carlsberg består overordnet af to sammenhængende bygninger, Karré og Warehouse. Karré er en moderne fortolkning af de københavnske karréer, som blandt andet findes på det tilstødende Vesterbro. Warehouse refererer til områdets industrielle arv og rummer bl.a. den fredede facade, "De Hængende Haver", fra den tidligere tappehal på stedet.  Warehouse er bygget sammen med boligtårnet Bohrs Tårn, som ikke er en del af UCC's campus.

Fra vision til indvielse

Visionen om en ny campus i København blev født allerede i 2008, da Professionshøjskolen UCC blev etableret ved fusion af en række mindre uddannelsesinstitutioner. Her startede processen med at finde den rigtige beliggenhed og de optimale samarbejdspartnere, der kunne være med til at virkeliggøre visionen om et hus bygget til fremtidens uddannelser. I september 2016 tog UCC den nye campus i brug.

Milepæle:

  • December 2012: Aftale om byggeri af en campus i Carlsberg Byen falder på plads og godkendes af Folketingets Finansudvalg.
  • August 2013: Det første spadestik.
  • September 2015: Rejsegilde på Carlsberg Byens "Byggeafsnit 8", som Campus Carlsberg er en del af.
  • 1. juli 2016: UCC overtager nøglen til Campus Carlsberg.
  • 2. september 2016: Campus Carlsberg indvies.